Peníze nerostou na stromech. Ministerstvo otevře dveře

Petr Kučera | rubrika: Aktuality | 26. 9. 2021 | 2 komentáře
Peníze nerostou na stromech. Ministerstvo otevře dveře

Zdroj: Ministerstvo financí

Ministerstvo financí i na letošní státní svátek v úterý 28. září připravilo tradiční Den otevřených dveří. „Zájemci si mohou prohlédnout malostranské sídlo úřadu zahrnující prostory bývalého kláštera řádu bosých karmelitánek, moderní prvorepublikový trakt i jedinečné výhledy do Vojanových sadů,“ říká mluvčí Michal Žurovec.

Součástí akce je expozice bankovek z doby první republiky, protektorátu i ČSSR, nově doplněná o možnost vlastnoručně si vytisknout pamětní list na historickém knihtisku zvaném Bostonka z poloviny 19. století.

Ve Vojanových sadech ukáže Celní správa práci služebních psů z výcvikového centra v Heřmanicích, výstavu zabavených padělků nebo pašovaného zboží. Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových předvede kuriózní předměty propadlé do vlastnictví státu z trestné činnosti či odúmrtě, návštěvníci seznámí s možností účastnit se online aukcí také o nepotřebné nemovitosti či auta.

Dětem se bude věnovat plyšový maskot Finanční správy Finfo, čekají na ně soutěže i kvízy a interaktivní představení s názvem Peníze nerostou na stromech.

Vrcholem letošního programu je podle organizátorů diskuzní setkání exministra Václava Klause s ministryní financí Alenou Schillerovou nazvané Ministerstvo financí v proměnách času, které od 14 hodin „nabídne jedinečný pohled na proměny ministerské práce v průběhu 30 let od nejpovolanějších, tedy tehdejšího ministra a současné ministryně“.

Vstup na akci je zdarma, přístupná je od 9 do 17 hodin. Komentované prohlídky budou probíhat v intervalech 15 minut. Jsou volně přístupné bez předchozí registrace, nicméně na prohlídky startující v 10:00, 11:00, 12:00, 13:00, 14:00 a 15:00 se lze registrovat předem přes e-mail dod@mfcr.cz (uveďte své jméno, čas vybrané prohlídky a počet osob).

Leták ke dni otevřených dveří. Zdroj: ministerstvo financí.

Petr Kučera

Autor článku Petr Kučera

Šéfredaktor webu Peníze.cz. Zaměřuje se na širokou oblast osobních financí a spotřebitelských témat. Vystudoval Právnickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze, ale ještě víc než paragrafy má rád média. Vedl zpravodajství České... Další články autora.

Srovnávat se vyplatí

Srovnávat se vyplatí

Kalkulátor.cz je srovnávač, který lidem šetří peníze ve světě energií, pojištění, telekomunikací a financí. My počítáme, vy šetříte.

Sdílejte článek, než ho smažem

Líbil se vám článek?

+1
AnoNe
Vstoupit do diskuze
V diskuzi je celkem 2 komentářů

A tohle už jste četli?

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

7. 5. 2024 | redakce Peníze.CZ

Alza se chystá na prodej léků. Na trhu už má silnou konkurenci

Internetový obchod Alza.cz v květnu získal podíl v lékárně Other Corp ze středočeských Zdic. Nově by tak do své nabídky mohl zařadit i volně prodejné léky, informoval server CzechCrunch. celý článek

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

7. 5. 2024 | Gabriel Pleska

Kvíz pro opravdové machry. Víte, který svátek je otevřeno?

Zákon o prodejní době nedává smysl. Není v něm žádné vodítko, ve které svátky mají větší prodejny zakázáno prodávat a ve které ne. Takže kdo nechce párkrát do roka hledat, ten aby se... celý článek

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

6. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 3 komentáře

Švýcarský nůž bez nože. Ikonický výrobek se mění kvůli bezpečnosti

Švýcarská společnost Victorinox, která proslula výrobou legendárních zavíracích armádních nožíků, je začne vyrábět bez čepele. Nahradí ji například příslušenstvím pro cyklisty.

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

3. 5. 2024 | Pavla Adamcová | 5 komentářů

Povinné zálohování PET lahví a plechovek. Vyplatí se to?

Ministerstvo životního prostředí posílá na vládu novelu, která zavádí systém zálohování a vykupování PET lahví a plechovek. Co si o chystané novince myslí odborníci?

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

2. 5. 2024 | Pavla Adamcová

Vyhrál jsi, hlásí kamarád. Banka varuje před novým podvodem

Píše vám přítel na Facebooku, že jste vyhráli? Pozor na to. ČSOB varuje před novým trikem kybernetických podvodníků, kteří využívají kontakty na sociálních sítí.

Partners Financial Services