Velké finále seriálu KPŽ se o víkendu chystá v Ralsku

Dvoudenní rozlučka se seriálem Kolo pro život se odehraje v Ralsku, v sobotu klasika, v neděli Gravel Rallye. Přihlásit se můžete ještě do půlnoci...

Autor: Jan Němec
Foto: Miloš Lubas
Velké finále seriálu KPŽ se o víkendu chystá v Ralsku

Jedenadvacátý ročník série největšího domácího seriálu horských kol Kolo pro život míří do finále. O závěrečnou tečku se postará podnik Ralsko MTB Tour Škoda Auto, vůbec poprvé se uskuteční jako dvoudenní festival. Nekonečná plocha letiště, spousta doprovodných aktivit a rozhodování o celkovém pořadí ve všech soutěžích. To je závod v Ralsku, který se odehraje nadcházející sobotu a neděli 2. a 3. října. 

Účastníci se mohou těšit na stovky kilometrů zpevněných cest, které vedou bývalým vojenským prostorem a zároveň po mnoho let netknutou přírodou. „Trasy posledního závodu patří k těm jednodušším v rámci seriálu. Vedou po nekonečné letištní ploše, neobsahují tak velké převýšení, jako ostatní tratě našeho kalendáře, a jsou vhodné pro výkonnostní i rekreační jezdce,“ říká Tomáš Pravenec, ředitel komunikace pořádající agentury Petr Čech Sport.

„Letošní ročník však bude přece jen jinačí – rozhodli jsme se s letošní sérií Kolo pro život rozloučit stylově, a proto se účastníci mohou těšit na dva nabité dny závodění i doprovodného programu pro celé rodiny,“ doplňuje Pravenec.  

V sobotu se uskuteční obě závodní trasy B a C, neděle bude patřit rodinným a dětským závodům i populární Gravel Rallye. Nejdelší 58kilometrová trasa B vede většinou po širokých zpevněných cestách, ale nechybí i typické písčité segmenty a krátká prudká stoupání v blízkosti pískových skal. Podobný povrch čeká i účastníky kratší 34kilometrové trasy C. 


Nezávodní 22kilometrová Family jízda s populární Lesní občerstvovačkou vede prakticky po rovině, její profil není náročný a zaujme účastníky okolní nedotčenou přírodou. Stejnou porci kilometrů najedou dětští závodníci v rámci posledního Nova Junior Trophy Marathonu. Nedělní program bude obsahovat také závod Gravel Rallye na 34 km – účastníci některého ze sobotních závodů mohou využít zlevněného startovného. 

O celkové prvenství si velmi pravděpodobně přijede zazávodit Filip Rydval (D2 Mont Merida), jenž je po předposledním kole - Oderské Mlýnici - v čele průběžného pořadí, byť jen s malým náskokem před dalšími závodníky. Většina z nich si ale o víkendu oblékne národní dresy na mistrovství světa v maratonu na italské Elbě, Rydval tak bude mít cestu za celkovým triumfem zjednodušenou. Mezi ženami je na nejlepší cestě za vítězstvím v 21. ročníku KPŽ Klára Pavelková (SupGirls).

Po oba dny ožije zázemí na Letišti Hradčany bohatým doprovodným programem – nebudou chybět oblíbené aktivity jako malování na obličej, fotokoutek, T-Mobile Adventure zóna, dětské i dospělé kolo štěstí a mnoho dalšího. Celovíkendový festival cyklistiky zkrátka slibuje zábavu pro celou rodinu. 


Registrace na finálové klání je možná ještě do dnešní půlnoci zde: www.kolopro.cz

Přečteno - 2893x Tagy: kolo pro život ralsko
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyVíkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
    Víkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
  2. Kolo pro životL’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
    L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
  3. Kolo pro životKolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
    Kolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
  4. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  5. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  6. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744