InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Pondělní zastavení s pohádkami tisíce a jedné noci

    pondělí 13.5 16:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna Za Parkem

  • Absolventský koncert

    pondělí 13.5 17:00 - ZUŠ - hrad, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Starosta Jindřichova Hradce ocenil úspěšného paralympionika. Jonáš Kešnar si v Tokiu doplaval pro páté místo

Starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák (vpravo) přijal závodního plavce Jonáše Kešnara i jeho trenéra Jana Šimka (vlevo). , Autor: Lucie Váchová

Starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák (vpravo) přijal závodního plavce Jonáše Kešnara i jeho trenéra Jana Šimka (vlevo).     Autor: Lucie Váchová

JINDŘICHŮV HRADEC - Ve středu 29. září se starosta Jindřichova Hradce Jan Mlčák ve své kanceláři setkal se závodním plavcem Jonášem Kešnarem, který nejen naši republiku, ale i město úspěšně reprezentoval na Letních paralympijských hrách 2021 v Tokiu. V polohovém závodě na 200 metrů vybojoval krásné páté místo. Na úřad ho doprovodil trenér Jan Šimek. Starosta jim předal ocenění za přítomnosti místostarosty Radima Staňka a vedoucí odboru školství, mládeže a tělovýchovy Kateřiny Kubíčkové.

„Je pro mne velké potěšení, že máme v Jindřichově Hradci tak úspěšného sportovce. Setkání s Jonášem bylo opravdu úžasné. Dozvěděl jsem se poměrně hodně nových informací o tom, jak jeho přípravy a také vlastní pobyt v Tokiu probíhaly. Bylo to velice zajímavé," uvedl starosta Jan Mlčák s tím, že plavce Jonáše Kešnara zná od malička, protože ho učila jeho manželka.

„Město se mu snaží vytvořit ty nejlepší podmínky, aby tady mohl trénovat. Také jsme se společně domluvili, že kdyby cokoliv potřeboval, může se na nás obrátit. Jonášovi přeji, aby se mu i nadále dařilo a aby si splnil svůj sen," dodal starosta.

Plavec Jonáš Kešnar i jeho trenér Jan Šimek převzali od starosty města a jeho kolegů pamětní listy a další drobné dárky. Na oplátku starosta dostal suvenýr z Tokia. Jonáš pak získal také poukázku do obchodu se sportovním zbožím v hodnotě deset tisíc korun. „To se určitě bude hodit, protože jen na letošní paralympiádě jsem roztrhal troje plavky," smál se plavec. Ten se také spolu s trenérem podepsal do pamětní knihy města Jindřichův Hradec.

A úspěšný reprezentant prozradil i svůj sen. „Tím je zlato z paralympiády, z tím si půjdu," řekl Jonáš Kešnar. Po návratu z Tokia měl čtrnáct dní pauzu a nyní už se zase pečlivě připravuje na další důležitý závod. Tím bude na začátku června příštího roku mistrovství světa na Madeiře.

Rozhovor s Jonášem Kešnarem i jeho trenérem přineseme v následujících dnech.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace