Karlovy Vary ožijí architekturou. Začíná 11. ročník festivalu Den architektury

30. září 2021 08:35

Mimořádná projekce filmu o architektovi Le Corbusierovi a komentované prohlídky Karlových Varů. I to bude součástí festivalu Den architektury, který můžou zájemci navštívit v následujících dnech.

Akce ke Dni architektury pořádá Kancelář architektury města Karlovy Vary (KAM KV). Těšit se můžete na komentovanou procházku, koncert, loutkové představení v běžně nepřístupné kapli nebo promítání filmů.

„Den architektury proběhne v termínu od 30. září do 3. října. Ve čtvrtek ho zahájíme promítáním filmu o významném architektovi Le Corbusierovi v kině Drahomíra, které je součástí festivalu Film a architektura. V pátek nás čeká koncert čtyř interpretů v drahovické obřadní kapli, která není běžně přístupná veřejnosti,“ představila část programu Jana Boukalová z KAMu.

„Na stejném místě pak v sobotu ovládne prostor loutkové divadlo Jana Kindla za doprovodu hudby Ireny a Vojtěcha Havlových. O víkendu také proběhne komentovaná procházka městem s Lubomírem Zemanem,“ dodala Boukalová.

Vstup na akce je zdarma a není třeba se registrovat dopředu. Více informací a kompletní program Dne architektury naleznete zde.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr
Spustit audio