V sobotu nejvyšší víkendová čísla od května. V nemocnici je ale lidí méně

03.10.2021 10:21

Česko v sobotu zaznamenalo 550 nově potvrzených případů covidu. Jedná se o nejvyšší víkendový nárůst od 15. května. Počet hospitalizovaných se ale snížil o 23 na 217 pacientů. V těžkém stavu je 37 z nich, informuje iDNES.cz.

V sobotu nejvyšší víkendová čísla od května. V nemocnici je ale lidí méně
Foto: Good Test / Singclean
Popisek: Testování dětí výtěrem z nosu. Ilustrační foto

Reprodukční číslo ukazující rychlost šíření nákazy kleslo z 1,32 na 1,29. Průměrná týdenní incidence covidu mírně stoupla na 41 potvrzených případů na 100.000 obyvatel.

Původní zdroj ZDE

V mezitýdenním srovnání byly počty odhalených případů tento týden vyšší v pěti ze šesti dní. Výjimkou bylo pouze úterý, na které připadal svátek. Epidemická situace se liší v jednotlivých krajích. Nejhorší zůstává v Praze, kde na 100.000 obyvatel připadá v posledních sedmi dnech 60 nakažených

Stejně jako loni začal letos počet nově potvrzených případů růst s koncem prázdnin, návratem lidí do práce, dětí do škol a celkově větší mobilitou ve společnosti. Podle epidemiologa Rastislava Maďara ale už není většina lidí vůči covidu vnímavá tak, aby u nich způsobil vážnější stav, jelikož nemoc buď prodělali nebo jsou očkovaní, případně oboje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Táňa Pauhofová, Vica Kerekes a Magda Vášáryová posílají vzkaz do Česka. Vlivným lidem

17:20 Táňa Pauhofová, Vica Kerekes a Magda Vášáryová posílají vzkaz do Česka. Vlivným lidem

Herečka, bývalá politička a diplomatka Magda Vášáryová, herečka Vica Kerekes i Táňa Pauhofová patří …