Zářijové recenze na Games.cz: Podzimní herní záplavy
zdroj: Bethesda

Zářijové recenze na Games.cz: Podzimní herní záplavy

4. 10. 2021 16:30 | Téma | autor: Redakce Games.cz |

Začal nám říjen, takže je načase si shrnout, co jsme stihli za uplynulé září. Her, a tudíž i recenzí se nám urodila pěkná řádka, nějaké nové zhodnocení jste si s výjimkou víkendů mohli přečíst téměř každý den. Pojďme si zářijové úlovky hezky zrekapitulovat.

Humankind – 7/10 (PC)

„Většinou skvěle zpracovaná, krásná variace na sérii Civilization, kterou trápí určitá unylost a řada zvláštních designových rozhodnutí – bohužel v čele s tolik propagovanou změnou kultury za běhu,“ nenadchla strategická novinka Vaška Pecháčka.

zdroj: vlastní video redakce

Neo: The World Ends With You – 8/10 (PS4)

„Neo: The World Ends with You je tradičně netradičním zástupcem japonských akčních RPG. Za zdánlivě prvoplánovou mlátičkou se skrývá bezpočet hodin optimalizace soubojových odznaků a další hodiny strávené nakupováním. Je to zvláštní hra s těžce popsatelných kouzlem,“ okouzlilo JRPG v recenzi Pavla Skotáka.

zdroj: Square Enix

Quake Remastered – 8/10 (PC)

„Herní legenda ukázala, že má i v roce 2021 pořádně ostré lokty a nemusí se odvolávat jen na kultovní status. Pokud si chcete doplnit herní vzdělání, nechte se pohltit magií starého id Softu,“ nabádá v recenzi Pavel Makal.

zdroj: Bethesda

King’s Bounty 2 – 5/10 (PC)

„King’s Bounty 2 přináší solidní souboje fantasy armád, které ale umí být frustrující a nevyrovnané, a zdánlivě nádherný svět, v jehož jádru netepe živé srdíčko ani pořádný příběh. To všechno je navíc podtrženo dost zoufale zpracovaným ovládáním,“ varuje před tahovou strategií v recenzi Jakub Špiřík.

zdroj: 1C

WarioWare: Get It Together! – 8/10 (Switch)

„Série víc než 200 mikroher zabalená do divoce nekonzistentního vizuálu a zběsilého tempa. Pro jednoho je nový WarioWare spíš na pokrčení rameny, ale na zpestření vhodných domácích večírků jde o příjemně ztřeštěnou zábavu,“ soudí ve své recenzi Adam Homola.

zdroj: Nintendo

Tales of Arise – 8/10 (PS5)

„Povedené akční JRPG. Velmi tradiční, výpravné, propracované, na pohled krásné, na poslech parádní, po všech stránkách řemeslně kvalitní, zábavné a chytlavé. Nečekejte však převratné inovace či novinky v léta používaném vzorci,“ píše o Tales of Arise v recenzi Honza Slavík.

zdroj: vlastní video redakce

Car Mechanic Simulator 2021 – 7/10 (PC)

„Car Mechanic Simulator 2021 je víc než cokoliv lehkým remasterem předchozího, tři roky starého dílu. Je opravdu hezký a nové minihry potěší, ale bohužel se tu nedá mluvit ani o mírné evoluci. Pokud máte CMS2018 s dokoupenými DLC, pak prakticky nemáte důvod přesedlat na nový ročník. V opačném případě je CMS2021 lahodným balíčkem pro všechny milovníky rychlých kol a motorového oleje,“ míní v recenzi Patrik Hajda.

zdroj: PlayWay

Deathloop – 8/10 (PS5)

„Arkane servírují vydařenou evoluci svých starších konceptů, která zabaví variabilitou, potěší stylizací a nadchne akcí. Škoda jen přílišného vodění za ručičku a nekonzistentní umělé inteligence,“ chválí s výhradami ve své recenzi Pavel Makal.

zdroj: vlastní video redakce

Life is Strange: True Colors – 7/10 (PS5)

„Moderní příběhová adventura s úžasně sympatickou hrdinkou a řadou silných scén. Také si ale ukousla o ždibec větší sousto, než při své poměrně krátké herní době dokáže zpracovat. Vypadá skvěle, zní výborně a většinu času i jakžtakž vypravěčsky drží pohromadě, takže doporučení si nakonec zaslouží. Ale ne bez výhrad. A konzolovým verzím se raději vyhněte úplně,“ varuje v recenzi Honza Slavík.

zdroj: Square Enix

Age of Empires II: Dawn of the Dukes – 8/10 (PC)

„Výborné DLC, které přidává Poláky a Čechy. Ti první jsou sice silnější a mají o něco kvalitněji zpracovanou kampaň, ale ti druzí zase mají Jana Žižku a válečné vozy. Jen se připravte, že ovládat husitské voje dá docela práci,“ soudí ve své recenzi Vašek Pecháček.

zdroj: vlastní video redakce

Lost Judgment – 9/10 (PS5)

„Lost Judgment není žádné laciné pokračování ušité horkou jehlou. Nejenže rozšiřuje příběh bývalého právníka Jagamiho, ale využívá i skvěle vystavěnou Jokohamu plnou akčních soubojů a typického japonského humoru. Vytknout hře můžu snad jen nepůvodní herní mechaniky, které ničím nepřekvapí,“ nešetří chválou v recenzi Pavel Skoták.

zdroj: Sega

Kena: Bridge of Spirits – 8/10 (PS5)

„Krásná a příjemná akční adventura s povedeným, byť nepříliš původním designem. Vyššímu hodnocení brání, krom poměrně obyčejného příběhu, právě ona nulová snaha o invenci, ale i tak se jedná o velmi zdařilou a zábavnou hru, která stojí za váš čas,“ píše o Keně v recenzi Honza Slavík.

zdroj: Ember Lab

Death Stranding: Director's Cut – 9/10 (PS5)

„Director's Cut bohužel není tím, co Death Stranding chybělo k dokonalosti, a jako celek zážitek nikam dál neposouvá. Technický stav dorovnává PC verzi a obsahové novinky působí buď jako spíchnuté horkou jehlou, nebo vyloženě nadbytečně a nepatřičně. V jádru je to ale pořád naprosto úžasná, nyní ještě o něco krásnější a plynulejší hra,“ hodnotí vylepšenou verzi Death Stranding v recenzi Šárka Tmějová.

zdroj: Kojima Productions

Lost in Random – 8/10 (PS5)

„Lost in Random je jako ruka plná skvělých karet, z nichž některé po zahrání nemají takový efekt, jaký jste očekávali. Dostane vás do kolen uměleckým stylem, famózním dabingem, zapamatovatelnými postavami a celým svým zasazením. Nebýt až příliš náhodného soubojového systému, který vás navíc od bojování nepochopitelně odvádí, měli bychom tu vyložený klenot,“ tvrdí ve své recenzi Patrik Hajda.

zdroj: Electronic Arts

Diablo II: Resurrected – 8/10 (PS5)

„Diablo II: Resurrected je úctyhodný návrat legendy se všemi radostmi i bolestmi, které k tomu patří. V řadě ohledů je sice dvacet let stará modla dávno překonaná a její systémy občas drhnou, kouzlo ale pořád funguje,“ vzpomíná na dávné časy Pavel Makal.

zdroj: vlastní video redakce

Xuan Yuan Sword 7 – 4/10 (PS5)

„Akční RPG s jednoduchým, ale snesitelným soubojovým systémem a pohlednými lokacemi. Tragický level design, mělké RPG mechanismy a otřesně dlouhé loadingy však hře zásadně lámou vaz,“ zklamalo Xuan Yuan Sword 7 Honzu Slavíka v jeho čtvrté a poslední zářijové recenzi.

zdroj: DOMO

Nejnovější články