Bývalá korejská hvězda Manchesteru Park prosí fanoušky, aby už nezpívali chorál o pojídání psů

Bývalá korejská hvězda Manchesteru Park prosí fanoušky, aby už nezpívali chorál o pojídání psů

Bývalá hvězda Manchesteru United Park Ji-sung požádala fanoušky klubu, aby přestali zpívat chorál, který odkazuje na negativní rasové stereotypy o lidech, kteří jedí psy v jeho rodné Jižní Koreji. Ačkoliv si prý Park nemyslí, že by fanoušci vytvořili urážlivé texty se zlobou, domnívá se, že by to mělo přestat.

Sám Park přiznal, že při svém působení na Old Trafford byl hrdý na to, že měl svůj vlastní fanouškovský chorál. Zároveň ale přiznal, že ho vždy mrzela pasáž o pojídání psího masa.

„Když jsem před 15 lety přestoupil z Nizozemska do Anglie, všechno se pro mě změnilo. Musel jsem se přizpůsobit a začít od nuly. A když jsem poprvé slyšel ten chorál, byl jsem se velmi hrdý, protože pro mě fanoušci složili píseň, což bylo super, “ řekl Park oficiálnímu klubovému podcastu Rudách ďáblů. „Ale, když jsem slyšel v textu o pojídání psího masa, nebylo mi to úplně příjemné,“ dodal.

"Byl jsem mladý, neznal jsem britskou kulturu, takže to byla pravděpodobně jedna z věcí, které jsem musel přijmout. Nikdy jsem si nemyslel, že by ten chorál fanoušci vytvořili se špatným významem. Vždy udělají chorál, který hráčům dodá energii. Tak to cítím. Proto jsem to přijal,“ pokračoval bývalý jihokorejský záložník.

Podle něj se ale změnila doba a někteří korejští fotbalisté by mohli chorál vnímat rasisticky. „Doba se změnila, uplynulo 15 let. I v Koreji se toho hodně změnilo. Je pravda, že tu lidé historicky jedli psí maso. Ale v dnešní době to zejména mladá generace nesnáší. Bylo to tam dřív, ale dnes už to téměř není. Kultura se změnila,“ vysvětlil čtyřicetiletý fotbalový internacionál, proč by byl rád, kdyby fanoušci už chorál nezpívali.

„Je mi tedy líto Hwanga (útočník Wolverhamptonu Wanderers, pozn. red.), když to slyším. Vím, že fanoušci United nemysleli zle, ale musím je požádat, aby s tím přestali. V dnešní době to můžou považovat korejští sportovci za rasovou urážku. Už to tedy nikoho nerozveselí a bude je to naopak mrzet,“ dokončil Park svou žádost na fanoušky.

Zdroj: 90min.com

Mbappe přiznal, že chtěl v červenci opustit PSG. Sportovní ředitel klubu obvinil Real z nekalých praktik