Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Dobrovolnický projekt 72 hodin opět rozhýbe Nový Bor

Úklid okolí či společná procházka se seniory. To je jen část aktivit, do nichž se letos pustí školáci v Novém Boru v rámci celostátního projektu 72 hodin, během něhož dělají dobrovolníci radost svému okolí. Akce probíhá od 14. do 17. října.
72_hodin
 

 
 

Do akce, kterou ve městě koordinuje odbor životního prostředí na městském úřadě, se letos opět zapojí děti z místních základních škol. „Děti ze školy na náměstí Míru zpříjemní den seniorům. Vezmou je na společnou procházku, vedle toho je potěší vyrobeným dárkem. Školáci z Arnultovic uklidí zdejší hřiště a také okolí Senior Centra naproti autobusovému nádraží. Navrch ještě zasadí nové květiny u školy. K dobrovolníkům se přidají také děti z praktické školy, které vyrazí na velký úklid bývalého cykloareálu,“ upřesnila vedoucí odboru životního prostředí Jitka Klásková.  

Projekt 72 hodin cílí především na dětské organizace a školy. „Má jim ukázat, že pomáhat je „in“. Přidat se k dětským dobrovolníkům ale mohou lidé všech věkových kategorií. Možnosti jsou různé. Mohou si vymyslet úklidovou akci, natřít lavičku, zajít za seniory,“ doplnila Jitka Klásková.

 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 13.10.2021 / 13.10.2021
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém