InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy obrazů Josefa Synka se křtem monografie

    neděle 19.5 16:00 - Muzeum, Blatná

  • Vlastivědný výlet na Pravětínská lada

    neděle 19.5 7:40 - Volyně – sraz na náměstí Svobody

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Karolína Dvořáková je mistryní Evropy do 18 let. Mít na sobě národní dres je cennější než homerun, říká

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU – Jihočeská softballistka Karolína Dvořáková oslavila na začátku října osmnácté narozeniny. Jeden z největších talentů hlubockého softballu třetím rokem hostuje v SK Joudrs Praha. Hraje extraligu juniorek, od loňského roku nastupuje také v extralize žen a znamenitě se jí vyvedl reprezentační start na mistrovství Evropy osmnáctiletých. Česká reprezentace dívek U18 na červencovém šampionátu v Praze vybojovala titul mistryň starého kontinentu, když ve finále porazila Itálii 6:3. Na pohled křehká hlubocká softballistka je tedy čerstvou mistryní Evropy a s Joudrs Praha i mistryní ČR 2020 mezi juniorkami a ženami.

Se softballem začínala na Hluboké oficiálně někdy ve dvanácti letech a hned vynikala. Hostovala v Ledenicích a ve Spartaku Trhové Sviny, až se dostala na nejvyšší tuzemskou úroveň. „Já vlastně začínala v šesti letech s baseballem a skončila jsem v patnácti. Baseball mi přinesl velké zkušenosti, které jsem mohla přenést i do softballu. Když mi bylo dvanáct, tak se naskytla příležitost zahrát si za Hlubokou i softball," vzpomíná na své začátky v rozhovoru pro klubový web.

Její první softballový start byl se Žraloky v Ostravě. „Blížil se ale konec sezony a na jaře bylo vše jinak. Hluboká se spojila s Trhovými Sviny a s těmi úzce spolupracujeme dodnes. V roce 2018 jsem hostovala jednu sezonu v SaBaT Praha, kde jsem si poprvé vyzkoušela extraligu juniorek. K pražskému týmu Joudrs jsem se dostala vlastně náhodou – chyběly jim hráčky na turnaj do Itálie, tak jsem jela s nimi. Nakonec mě děvčata oslovila, zda za ně nechci hrát a já souhlasila," popisuje svůj příběh. Právě v Joudrs následně posbírala nejvíce zkušeností. „Je to opravdu skvělý klub s vynikajícími trenéry a zázemím," neskrývá nadšení.

Homerun ve finále proti Italkám

Také finálový zápas mistrovství Evropy nesl výrazný podpis jihočeské rodačky. K výhře pomohla nechytatelným odpalem, po kterém ji spoluhráčky mohly štěstím umačkat. „Po homerunu touží každý hráč. Nejen, že to byl skvělý pocit, dát homerun zrovna proti Italkám, ale mít na sobě národní dres, to bylo snad pro mě ještě cennější. Ta dřina za to opravdu stojí," přikyvuje nadšeně. Se svým milovaným sportem ale rozhodně neplánuje končit. Ba naopak! „Pro spoustu lidí může být baseball a softball nudná hra se složitými pravidly. Ale jakmile se vám dostanou pod kůži, okamžitě si je zamilujete. Mám ráda kolektivní sporty a tady jde především o týmovou hru," dodala pro klubový web závěrem.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace