InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vodovod Na Zájezku v Chlumu u Třeboně se dočkal rekonstrukce. Na řadu teď přijde silnice

Na řadu po opravě vodovodu přijde i silnice. , Autor: Lucie Váchová

Na řadu po opravě vodovodu přijde i silnice.     Autor: Lucie Váchová

CHLUM U TŘEBONĚ – Od letošního srpna probíhala rekonstrukce vodovodu v lokalitě u rybníka Zájezek u Chlumu u Třeboně. „Městys tu za podpory Jihočeského kraje nechal obnovit část infrastruktury, na kterou jsou napojeny nemovitosti v hojně obydlené části,“ zmínila starostka Jitka Bednářová.

Kompletní rekonstrukce jedné z nejstarších částí vodovodní sítě v Chlumu u Třeboně byla potřebná. Plánovala se a projektovala dokonce už před pěti lety. „Provoz vodovodní sítě tu řadu let provázely časté poruchy a havárie. V projektu šlo o rekonstrukci více než tři sta padesáti metrů rozváděcího vodovodního řadu a přibližně padesáti metrů potrubí ve veřejné části, včetně jednotlivých přípojek," poznamenala starostka městyse Jitka Bednářová.

Tato část vodovodní infrastruktury zásobuje zhruba padesát odběratelů s trvalým bydlištěm v místě rekonstrukce a dalších dvacet, kteří lokalitu využívají k rekreačnímu bydlení. „Rekonstrukce vodovodu se podařila i díky podpoře Jihočeského kraje na výstavbu a obnovu vodohospodářské infrastruktury, vodovodů a úpraven vod ve stávající zástavbě v obcích do dvou tisíc obyvatel," doplnila starostka.

Krajská dotace dělá celkem jeden milion korun. Cena stavby podle výběrového řízení dělá 2 413 950 korun včetně daně z přidané hodnoty. „Vzhledem k režimu přenesené daňové povinnosti je celková cena zakázky 1,995 milionu korun. Zhotovitelem stavby je firma Swietelsky stavební," uvedla Jitka Bednářová.

Na rekonstrukci vodovodní sítě nyní v lokalitě u rybníka Zájezek může navázat také už dlouhou dobu plánovaná oprava silnice, která je v havarijním stavu.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace