Nadační fond LA VIDA LOCA věnoval zlínské nemocnici další kufříky pro odložené děti

Zlínská nemocnice má dalších 10 kufříků pro odložené děti. Foto: KNTB
ZLÍN - Novorozenecké oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně spolupracuje už několik let s Nadačním fondem LA VIDA LOCA a to v rámci projektu Život v kufříku. V jeho rámci dostává od nadačního fondu kufříky pro děti, které míří po narození do náhradní rodičovské péče.

Díky těmto kufříkům děti získávají alespoň část informací o tom, jak se měly a co prožívaly po svém příchodu na svět. První okamžiky života většinou zprostředkovává nejbližší rodina, tyto děti takové štěstí nemají, vše podstatné jim ale do kufříčků zapíší sestřičky,“ sdělila Simona Vyoralová, vrchní sestra novorozeneckého oddělení Baťovky. Tentokrát zlínská nemocnice převzala od nadačního fondu dalších 10 kufříků. 

Až 500 dětí je každoročně odloženo nebo z různých důvodů odebráno matce přímo v porodnici. Od r. 2015 se postupně do projektu zapojují porodnice z celé České republiky a spolu se zdravotníky plní dětem kufříky porodním náramkem, fotografiemi, prvním dudlíkem, oblečkem nebo hračkou, kterou uháčkovala jedna z dobrovolnic a spoustou osobních předmětů a vzkazů. 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x