InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Audioknihu z historie Jindřichova Hradce Oklamanci v pondělí tvůrci pokřtí v Muzeu fotografie

JINDŘICHŮV HRADEC – V pondělí 25. října bude v Muzeu fotografie a moderních obrazových médií v Jindřichově Hradci slavnostně pokřtěna audiokniha hry Zdeňka Kryzánka z historie Jindřichova Hradce Oklamanci. Produkoval ji jindřichohradecký rodák a herec Antonín Kaška. Křest nahrávky s veřejným poslechem začíná v 18 hodin.

 

Jedná se o novou audionahrávku jediné divadelní hry jindřichohradeckého herce, spisovatele a dramatika Zdeňka Kryzánka, který by se letos dožil 101 let. Historická hra Oklamanci se odehrává v Jindřichově Hradci krátce po pražské defenestraci. Hra vypráví milostný příběh studenta jezuitského semináře Adama Michny z Otradovic a jeho milé Dorničky na pozadí tehdejších historických událostí.

Na vzniku audioknihy se podíleli i další jindřichohradečtí patrioti – režisér Zdeněk Gawlik, autor a interpret hudby Petr Přibyl, herečka z Divadla Na Fidlovačce Radka Krninská a herec z Divadla J. K. Tyla v Plzni Martin Holec.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace