Zemřel známý herec ze seriálu Přátelé! Prohrál svůj boj s rakovinou

V neděli ráno svůj boj James Michael Tyler prohrál. Hvězda seriálu Přátelé, která se proslavila rolí Gunthera, zemřela ve věku 59 let, informoval magazín Mirror.

Hvězda zemřela ve svém domě v Los Angeles po boji s rakovinou prostaty ve čtvrtém stádiu, píše TMZ. Jeho rodina sdělila listu: „Svět ho znal jako Gunthera (sedmého Přítele) z populárního seriálu Přátelé, ale Michaelovi blízcí ho znali jako herce, hudebníka, zastánce osvěty o rakovině a milujícího manžela.“

Herec byl známý díky roli zaměstnance kavárny Gunthera v oblíbeném seriálu Přátelé po boku Davida Schwimmera, Jennifer Aniston, Courteney Coxo, Lisy Kudrowo, Matta Le Blanca a Matthewa Perryho. Byl jednou z nejoblíbenějších vedlejších postav v Přátelích a často vystupoval ve scénách s velkými jmény seriálu jako barista v kavárně Central Perk, kde se parta scházela.

James byl původně obsazen pouze jako komparsista, ale nakonec dostal větší roli, protože jako jediný uměl používat kávovar. Rakovina mu byla poprvé diagnostikována v roce 2018, tři roky ji držel v tajnosti a hvězda sitcomu podstoupila chemoterapii, aby se pokusila rakovinu porazit. Nakonec však zákeřné nemoci podlehl.

Navzdory tomu, že s Jenifer Aniston nemluvil více než 15 let, byla ona jednou z prvních z hereckého obsazení, která mu vzdala hold. Na svém účtu na Instagramu poděkovala svému kolegovi za všechen smích, který spolu během let sdíleli.

Dvaapadesátiletá herečka k tomu uvedla: „Přátelé by bez tebe nebyli stejní. Děkuji ti za smích, který jsi vnesl do seriálu i do života nás všech. Budeš nám moc chybět #JamesMichaelTyler“. Později se připojili i ostatní herci z legendárního seriálu.

Zdroj: Mirror, TMZ, CNN