Zde může být vaše reklama.

Hraje se derby 13. kolo: Sigma hraje doma proti Slovácku

13. kolo: Sigma hraje doma proti Slovácku

foto: Petr Pelíšek

29. 10. 2021 - 14:30

Třetí zápas v sedmi dnech odehrají fotbalisté SK Sigma Olomouc. Po dvou prohrách venku – v Liberci (0:2) a na Slavii (0:1) – to nyní bude doma. Hanáci mají na Andrově stadionu za soupeře 1. FC Slovácko. Duel 13. kola se hraje v sobotu od 18.00.

Sigma bude mít těžký úkol. Po povedeném vstupu do sezony se jí přestalo dařit, ze čtyř posledních ligových zápasů třikrát prohrála. Naopak Slovácko má v tomto soutěžním ročníku zatím skvělou formu, posledních pět zápasů bodovalo naplno, je v tabulce čtvrté, když na druhou příčku ztrácí jen jeden bod.

Trenér Václav Jílek bude muset udělat v sestavě jednu zásadní změnu. Stoper Václav Jemelka dostal ve středu v Edenu čtvrtou žlutou kartu, takže má automaticky trest na jeden zápas. „Je to situace, které v sezoně nastane. Musíme si s tím poradit a vymyslet nějaký jiný způsob hry,“ řekl trenér SK Sigma Václav Jílek.

Sigmě se pomalu vyprázdnila marodka. Individuálně trénují útočníci Jakub Yunis a Jan Fiala. Stále mimo hru je pro zranění útočník Jegor Golenkov.

Oporou Slovácka je odchovanec SK Sigma Olomouc Jan Navrátil (1990). Pokud sobotu večer nastoupí na Andrově stadionu, bude to jeho 300. zápas v první lize, rovnou polovinu z nich odehrál v olomouckém dresu.

Na střetnutí můžou diváci, ovšem vzhledem k zákazu vlády padesát procent kapacity a navíc s testem, očkováním nebo po prodělaném covidu, to vše s příslušnou lékařskou zprávou. Pro novou sezonu má Sigma dynamickou cenu vstupenek, které jsou tak v předprodeji levnější, než potom před zápasem na pokladnách stadionu.

Utkání SK Sigma Olomouc versus 1. FC Slovácko se hraje v sobotu 30. října od 18.00 (rozhodčí Jan Petřík – Kamil Hájek, Tomáš Mokrusch).

Pravděpodobné sestavy
SK Sigma Olomouc: Macík – Poulolo, Hubník, Beneš, Zmrzlý - Zahradníček, Breite, González, Hála – Růsek, Zifčák. Trenér Václav Jílek.
Slovácko: Nguyen – Reinberk, Kadlec, Hofmann, Kalabiška – Sadílek, Havlík – Petržela, Kohút, Navrátil– Jurečka. Trenér Martin Svědík.

Další články