Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Hasiči a osobnosti z Moravskoslezského kraje přebrali v Praze medaile za věrnost a zásluhy

Celý MS kraj |

Sedm hasičů z Moravskoslezského kraje dostalo v Praze věrnostní medaile. Vedle nich získalo také šest osobností medaile za zásluhy. Osobně je předával generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček.

Slavnostní předávání medailí se odehrálo v pondělí v pražském Národním technickém muzeu. Medaile za věrnost 1. stupně, tedy za 30 a více let věrné a příkladné služby, získalo sedm zkušených profesionálních hasičů HZS MSK.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Oceněni tak byli nejvyšší věrnostní medailí za příkladnou činnost dlouholetí profesionální hasiči z HZS MSK npor. Bc. Tomáš Beinhauer ze stanice Ostrava- Fifejdy, nstržm. Rostislav Polák ze stanice Havířov, ppor. Rostislav Mikulášek ze stanice Ostrava-Jih, pprap. Miroslav Tománek ze stanice Ostrava-Zábřeh, prap. Matěj Václav ze stanice Ostrava-Zábřeh, nstržm. Rostislav Vašek ze stanice Opava a nstržm. Petr Solich ze stanice Ostrava-Poruba."

Vedle toho zde Vladimír Vlček předal různá ocenění šesti osobnostem z Moravskoslezského kraje – jako poděkování za výraznou podporu hasičů a dosavadní kvalitní spolupráci s hasiči, mj. i v souvislosti s řešením koronavirové krize.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Dvě medaile Za zásluhy o bezpečnost HZS ČR převzali nedávný místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a bývalý primátor Karviné Tomáš Hanzel a také současný karvinský primátor Ing. Jan Wolf. Čestnou medaili HZS ČR získali ředitel územního odboru Policie Moravskoslezského kraje v Novém Jičíně plk. Ing. Miloslav Steiner a ředitel Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě Ing. Eduard Ježo. Plaketu HZS ČR v pondělí převzali v Národním technickém muzeu vedoucí protiepidemického oddělení bruntálského územního pracoviště Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje MUDr. Petr Kopřivík a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ing. Pavel Rydrych."

Odůvodnění ocenění osobnostem

Tomáš Hanzel v letech 2006 až 2018 zastával funkci primátora Statutárního města Karviná. Po celou dobu svého působení v komunální politice se velmi intenzivně zajímal o problematiku požární ochrany a integrovaného záchranného systému (IZS) na území města. Díky jeho vydatné podpoře se podařilo vybudovat sportovní areál pro přípravu mladých hasičů v Karviné-Hranicích, rekonstruovat hasičskou zbrojnici v Karviné-Ráji, či obnovit vozový park dobrovolných hasičů. Svým úsilím se zasloužil o příkladnou spolupráci složek IZS a orgánů samosprávy, která se v plné míře projevila např. v průběhu likvidace následků povodní v roce 2010. Jeho pozitivní vztah k rozvoji požární ochrany se pravidelně projevoval také v rámci finanční i materiální podpory jednotky HZS Moravskoslezského kraje, dislokované na území města Karviná. Do října 2021 působil ve funkci místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Jan Wolf v letech 2006 až 2018 zastával funkci náměstka primátora Statutárního města Karviná. V roce 2018 se stal primátorem. Po celou dobu svého působení v komunální politice se velmi intenzivně zajímá o problematiku požární ochrany a IZS na území města. Díky jeho vydatné podpoře se podařilo vybudovat sportovní areál pro přípravu mladých hasičů v Karviné-Hranicích, rekonstruovat hasičskou zbrojnici v Karviné-Ráji či obnovit vozový park dobrovolných hasičů. Svým úsilím se zasloužil o příkladnou spolupráci složek IZS a orgánů samosprávy, která se v plné míře projevila např. v průběhu likvidace následků povodní v roce 2010. Jeho pozitivní vztah k rozvoji požární ochrany se pravidelně projevoval a nadále projevuje také v rámci finanční i materiální podpory jednotky HZS Moravskoslezského kraje, dislokované na území města Karviná.

Miloslav Steiner nastoupil k Policii ČR v roce 1988, kdy nejdříve vykonával službu ve Zlínském kraji. V dubnu roku 1999 přestoupil na Okresní ředitelství Policie v Novém Jičíně a působil jako velitel služby kriminální policie. Následně od června roku 2010 zastává funkci ředitele územního odboru Nový Jičín – Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje. V průběhu dlouholetého působení u policie rozšiřoval své znalosti a zkušenosti v problematice spolupráce při mimořádných událostech v rámci IZS. Systémovým přístupem, výbornými organizačními a komunikačními schopnostmi přispívá k nadstandardní spolupráci se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, zejména při řešení mimořádných událostí, a také v oblasti organizační, při vzájemném předávání teoretických i praktických profesních zkušeností.

Eduard Ježo pracoval od r. 1999 na Okresní hygienické stanici Karviná. Po transformaci hygienických stanic působí od roku 2003 ve Zdravotním ústavu se sídlem v Ostravě. Od roku 2004 vedl Oddělení fyzikálních faktorů v Karviné a v roce 2008 byl jmenován vedoucím Oddělení faktorů prostředí. Od července 2018 působil jako zástupce ředitele ústavu, kdy následně byl dne 17. 9. 2018 jmenován ředitelem Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě. Vystudoval Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu v Ostravě. V návaznosti na vývoj pandemie Covid-19 úzce spolupracuje se zástupci HZS Moravskoslezského kraje. Za jeho podpory vznikla úspěšná spolupráce při testování původce pandemie koronaviru SARS-CoV-2. Byly tak systémově nastaveny formy spolupráce v oblasti působení mobilních odběrových týmů HZS Moravskoslezského kraje a související administrace při odběrech testů PCR na přítomnost viru SARS- Cov-2. Zdravotní ústav Ostrava také kontinuálně zajišťuje testování PCR testy na přítomnost viru SARS-CoV-2 u příslušníků a zaměstnanců HZS Moravskoslezského kraje.

Petr Kopřivík pracuje a působí v oblasti hygienické služby již 35 let, přičemž již téměř 20 let vykonává stávající funkci. Před tímto obdobím působil řadu let jako okresní hygienik v Bruntále. Během této doby získal řadu zkušeností, a to ve všech oblastech týkajících se veřejného zdraví, a postupně se stal odborníkem také v oblasti krizového řízení a řešení situací týkajících se výskytu vysoce nebezpečných nákaz. Zúčastnil se také řady cvičení, která probíhala ve spolupráci se složkami IZS, zejména Hasičským záchranným sborem ČR a Policií ČR, na kterých předával vědomosti a zkušenosti z oblasti veřejného zdraví a na druhou stranu rozvíjel vlastní schopnosti krizového řízení. V souvislosti s průběhem pandemie Covid-19 jmenovaný intenzivně spolupracuje se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, kdy operativně zajišťuje zápisy osobních údajů příslušníků a zaměstnanců pro plánované testy PCR na přítomnost viru SARS-Cov-2 do centrálního systému evidence. Současně také konzultuje případné postupy v oblasti veřejného zdraví se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, a přispívá tak k efektivnímu řešení problematiky v této oblasti.

Pavel Rydrych se dlouhá léta věnuje oblasti zdravotnictví. Od roku 2017 je vedoucím odboru zdravotnictví krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Již od jara 2020 se intenzivně se svým týmem zabývá řešením koronavirové krize. Aktuálně také zastává pozici krajského koordinátora očkování, do které byl jmenován radou MS kraje. Při činnostech v rámci své gesce preferuje systémový přístup, přesnou logistiku, precizní organizaci a v neposlední řadě manažerské schopnosti a flexibilitu. Systémovým přístupem, organizačními a komunikačními schopnostmi přispívá k nadstandardní spolupráci se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, zejména při řešení pandemie Covid ve zcela zásadní rovině týkající se distribuce vakcín na OČM s cílem co nejrychlejší a nejefektivnější proočkování populace v kraji.

Nahlásit chybu


K tématu

Moravskoslezští hasiči předvedli na Dnech NATO techniku a převzali ocenění

18. září 2023 10:33 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Na 23. ročníku Dnů NATO v Ostravě a 14. ročníku Dnů Vzdušných sil Armády České republiky měli návštěvníci možnost vidět to nejlepší z činnosti a techniky jednotek Integrovaného záchranného systému, bezpečnostních sborů a armády nejen České republiky ale i dalších osmnácti států.

Ministr vnitra ocenil na Dnech NATO hasiče a záchranáře zasahující v Řecku

16. září 2023 14:37 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Více než stovka účastníků zahraniční mise, kterou vyslala Česká republika v druhé polovině srpna do požáry postiženého Řecka, si převzala za své velké osobní nasazení ocenění v podobě medaile Ministerstva vnitra. Ocenění předávali během slavnostního zahájení Dnů NATO v Ostravě ministr vnitra Vít Rakušan, jeho náměstci Radek Kaňa a Lukáš Hendrych a generální ředitel HZS ČR genpor. Vladimír Vlček.

Hasičem roku se stal za záchranu života Jakub Švidernoch z HZS MSK

2. června 2023 18:27 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Hasiči z Moravskoslezského kraje uspěli v anketě Hasič roku 2022. Ze slavnostního vyhlášení v Praze si přivezli hned několik ocenění. Doslova dvě zlata, stříbro i bronz v několika kategoriích. Právě titul Hasič roku získal příslušník HZS MSK za záchranu života v době svého volna.


V Karviné už potřetí ocenilo vedení města na zámku Fryštát osobnosti ve zdravotnictví

Vedení Karviné se rozhodlo udělit Pamětní list Rady města Karviné osobnostem ve zdravotnictví. Vybráni byli ti, kteří svou práci dělají zodpovědně, s velkým nasazením a mimořádným rozsahem odborných aktivit.

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

V Porubě zahájili 5. ročník Sdílka. Letos u Floridy, kde je v plánu rekonstrukce celého prostoru

16. května 2024 21:02 | Ostrava-Poruba | Yvona Fajtová | Expres Ostrava-Poruba

V Porubě slavnostně zahájili už 5. ročník Sdílka. Tato netradiční Pop Up expozice Začala už v roce 2016 na středovém pásu Hl. třídy a od té doby probíhá co dva roky pokaždé na jiném místě obvodu.

Novojičínští senioři vyslechli, jak se na sítích šíří informace. Teď jsou na řadě řetězové e-maily

Zorientovat se v nárůstu informací, které nás atakují prostřednictvím sociálních sítí. To je cíl přednášek, které se konají v novojičínské městské knihovně. Zacíleny jsou na seniory. Pomohly jim například rozklíčovat, jak se tyto informace šíří.

Děti plnily branné disciplíny, profesionální vojáci ukázali boj zblízka

Den vítězství si Novojičínští nepřipomněli jen pietními akty, ale také zážitkovou akcí. Ta nabídka stezku s brannými disciplínami, vystavena byla vojenská technika a nechyběla atraktivní ukázka Armády České republiky.


Policistům hlídkujícím u šampionátu se podařilo rychle najít děti ztracené v davu

Včera 14:37 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Relativně běžná služba policistů zapojených do bezpečnostního opatření v souvislosti s hokejovým šampionátem v Ostravě se ve čtvrtek kolem 19. hodiny změnila v urgentní pátrání po dvou malých dětech.

Mostek v Loučce musí zbourat, na řadě jsou demolice nebo opravy dalších

Lávka u ulice Za Potokem v Loučce, vedoucí přes Grasmanku, musela být demolována. Nahradí ji tu nová. Důvodem byl špatný technického stav, který se ovšem týká více mostních objektů na území města.

Kolekci historických vozidel obohatí tramvaj Tatra T3. Na její opravu věnuje Ostrava 5 milionů kč

16. května 2024 12:43 | Ostrava-město | Tomáš Kořistka | Ostravské minuty

Ostrava má po Praze největší sbírku historických vozidel městské hromadné dopravy. Většina z nich je ve perfektním stavu a stále jezdí. Nyní k ním přibude i tramvaj Tatra T3, která v Ostravě jezdila ještě před 30 roky.

Žáci ZŠ Komenského z Frýdlantu nad Ostravicí předvedli rodičům chemické a fyzikální pokusy

Odpoledne plné chemických a fyzikálních pokusů si připravili žáci ZŠ Komenského ve Frýdlantě nad Ostravicí. Své dovednosti předvedli rodičům, které do školy pozvali u příležitosti Dne rodiny.

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Nejstarší ze 102 mincí je pražský groš z doby Jana Lucemburského

16. května 2024 10:57 | Opava | Yvona Fajtová | Regionální zprávy POLAR

V Opavě byl nalezen mincovní poklad. Jde o nejvýznamnější nález na území dnešního Moravskoslezského kraje za posledních 100 let. Jedinečný je zejména množstvím zlatých mincí, stavem dochování a vzácností některých exemplářů.

Hosté ve studiu: Tomáš Navrátil (ANO), primátor Opavy

Obchvat Komárova má pravomocné územní rozhodnutí

Studenti bruntálské průmyslovky postavili nejnovější Tatrovku, bude sloužit při zimní údržbě v okrese Bruntál

Včera 12:23 | Celý MS kraj | Karel Soukop

Propojení teorie s praxí je vysněným cílem moha středních i vysokých škol. Dokonale se to povedlo na bruntálské Střední průmyslové škole a obchodní akademii. Ve spolupráci s Tatrou Kopřivnice jako druzí v kraji zdejší studenti sestavili celou nejnovější Tatrovku.

Při nehodě auta s motocyklem v Třinci se těžce zranila motorkářka

16. května 2024 19:41 | Celý MS kraj | Libor Běčák

Ke kolizi osobního automobilu s motocyklem spěchali ve čtvrtek odpoledne záchranáři do Koperníkovy ulice v Třinci. Hlášeno tam bylo vážné zranění motorkářky.

Biskup ostravsko-opavský požehnal prameny v Karlově Studánce při zahájení lázeňské sezóny

16. května 2024 12:31 | Celý MS kraj | Karel Soukop

V lázních Karlova Studánka byla slavnostně zahájena letošní sezóna. Zdejší prameny železité kyselky požehnal biskup ostravsko-opavský Mons. Martin David. V Karlově Studánce se nachází 7 lázeňských pramenů, z nichž nejstarší, Maxmilián, byl objeven již v roce 1780. Léčivé prameny tryskají z hloubky více než 100 metrů.

Obce by rády, aby zákaz jízdy kamionů přes horský úsek platil celý rok

16. května 2024 8:12 | Celý MS kraj | Libor Běčák | Beskydský expres

Kamionů, které vjíždějí do zakázaného horského úseku v Beskydech, ubylo. Vyplynulo to z výsledků automatického počítání a také policejních kontrol. Přesto však mnozí řidiči zákaz porušují a vjíždějí do úseku, kde pak kamiony na sněhu havarují, nebo silnici zatarasí.

Hasiči a osobnosti z Moravskoslezského kraje přebrali v Praze medaile za věrnost a zásluhy
Vydáno 1. listopadu 2021 14:56, Celý MS kraj, Jiří Cileček
Sedm hasičů z Moravskoslezského kraje dostalo v Praze věrnostní medaile. Vedle nich získalo také šest osobností medaile za zásluhy. Osobně je předával generální ředitel HZS ČR Vladimír Vlček.

zdroj foto: HZS MSK

Slavnostní předávání medailí se odehrálo v pondělí v pražském Národním technickém muzeu. Medaile za věrnost 1. stupně, tedy za 30 a více let věrné a příkladné služby, získalo sedm zkušených profesionálních hasičů HZS MSK.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Oceněni tak byli nejvyšší věrnostní medailí za příkladnou činnost dlouholetí profesionální hasiči z HZS MSK npor. Bc. Tomáš Beinhauer ze stanice Ostrava- Fifejdy, nstržm. Rostislav Polák ze stanice Havířov, ppor. Rostislav Mikulášek ze stanice Ostrava-Jih, pprap. Miroslav Tománek ze stanice Ostrava-Zábřeh, prap. Matěj Václav ze stanice Ostrava-Zábřeh, nstržm. Rostislav Vašek ze stanice Opava a nstržm. Petr Solich ze stanice Ostrava-Poruba."

Vedle toho zde Vladimír Vlček předal různá ocenění šesti osobnostem z Moravskoslezského kraje – jako poděkování za výraznou podporu hasičů a dosavadní kvalitní spolupráci s hasiči, mj. i v souvislosti s řešením koronavirové krize.

Petr Kůdela, mluvčí HZS MSK: "Dvě medaile Za zásluhy o bezpečnost HZS ČR převzali nedávný místopředseda Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR a bývalý primátor Karviné Tomáš Hanzel a také současný karvinský primátor Ing. Jan Wolf. Čestnou medaili HZS ČR získali ředitel územního odboru Policie Moravskoslezského kraje v Novém Jičíně plk. Ing. Miloslav Steiner a ředitel Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě Ing. Eduard Ježo. Plaketu HZS ČR v pondělí převzali v Národním technickém muzeu vedoucí protiepidemického oddělení bruntálského územního pracoviště Krajské hygienické stanice Moravskoslezského kraje MUDr. Petr Kopřivík a vedoucí odboru zdravotnictví krajského úřadu Moravskoslezského kraje Ing. Pavel Rydrych."

Odůvodnění ocenění osobnostem

Tomáš Hanzel v letech 2006 až 2018 zastával funkci primátora Statutárního města Karviná. Po celou dobu svého působení v komunální politice se velmi intenzivně zajímal o problematiku požární ochrany a integrovaného záchranného systému (IZS) na území města. Díky jeho vydatné podpoře se podařilo vybudovat sportovní areál pro přípravu mladých hasičů v Karviné-Hranicích, rekonstruovat hasičskou zbrojnici v Karviné-Ráji, či obnovit vozový park dobrovolných hasičů. Svým úsilím se zasloužil o příkladnou spolupráci složek IZS a orgánů samosprávy, která se v plné míře projevila např. v průběhu likvidace následků povodní v roce 2010. Jeho pozitivní vztah k rozvoji požární ochrany se pravidelně projevoval také v rámci finanční i materiální podpory jednotky HZS Moravskoslezského kraje, dislokované na území města Karviná. Do října 2021 působil ve funkci místopředsedy Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR.

Jan Wolf v letech 2006 až 2018 zastával funkci náměstka primátora Statutárního města Karviná. V roce 2018 se stal primátorem. Po celou dobu svého působení v komunální politice se velmi intenzivně zajímá o problematiku požární ochrany a IZS na území města. Díky jeho vydatné podpoře se podařilo vybudovat sportovní areál pro přípravu mladých hasičů v Karviné-Hranicích, rekonstruovat hasičskou zbrojnici v Karviné-Ráji či obnovit vozový park dobrovolných hasičů. Svým úsilím se zasloužil o příkladnou spolupráci složek IZS a orgánů samosprávy, která se v plné míře projevila např. v průběhu likvidace následků povodní v roce 2010. Jeho pozitivní vztah k rozvoji požární ochrany se pravidelně projevoval a nadále projevuje také v rámci finanční i materiální podpory jednotky HZS Moravskoslezského kraje, dislokované na území města Karviná.

Miloslav Steiner nastoupil k Policii ČR v roce 1988, kdy nejdříve vykonával službu ve Zlínském kraji. V dubnu roku 1999 přestoupil na Okresní ředitelství Policie v Novém Jičíně a působil jako velitel služby kriminální policie. Následně od června roku 2010 zastává funkci ředitele územního odboru Nový Jičín – Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje. V průběhu dlouholetého působení u policie rozšiřoval své znalosti a zkušenosti v problematice spolupráce při mimořádných událostech v rámci IZS. Systémovým přístupem, výbornými organizačními a komunikačními schopnostmi přispívá k nadstandardní spolupráci se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, zejména při řešení mimořádných událostí, a také v oblasti organizační, při vzájemném předávání teoretických i praktických profesních zkušeností.

Eduard Ježo pracoval od r. 1999 na Okresní hygienické stanici Karviná. Po transformaci hygienických stanic působí od roku 2003 ve Zdravotním ústavu se sídlem v Ostravě. Od roku 2004 vedl Oddělení fyzikálních faktorů v Karviné a v roce 2008 byl jmenován vedoucím Oddělení faktorů prostředí. Od července 2018 působil jako zástupce ředitele ústavu, kdy následně byl dne 17. 9. 2018 jmenován ředitelem Zdravotního ústavu se sídlem v Ostravě. Vystudoval Vysokou školu báňskou – Technickou univerzitu v Ostravě. V návaznosti na vývoj pandemie Covid-19 úzce spolupracuje se zástupci HZS Moravskoslezského kraje. Za jeho podpory vznikla úspěšná spolupráce při testování původce pandemie koronaviru SARS-CoV-2. Byly tak systémově nastaveny formy spolupráce v oblasti působení mobilních odběrových týmů HZS Moravskoslezského kraje a související administrace při odběrech testů PCR na přítomnost viru SARS- Cov-2. Zdravotní ústav Ostrava také kontinuálně zajišťuje testování PCR testy na přítomnost viru SARS-CoV-2 u příslušníků a zaměstnanců HZS Moravskoslezského kraje.

Petr Kopřivík pracuje a působí v oblasti hygienické služby již 35 let, přičemž již téměř 20 let vykonává stávající funkci. Před tímto obdobím působil řadu let jako okresní hygienik v Bruntále. Během této doby získal řadu zkušeností, a to ve všech oblastech týkajících se veřejného zdraví, a postupně se stal odborníkem také v oblasti krizového řízení a řešení situací týkajících se výskytu vysoce nebezpečných nákaz. Zúčastnil se také řady cvičení, která probíhala ve spolupráci se složkami IZS, zejména Hasičským záchranným sborem ČR a Policií ČR, na kterých předával vědomosti a zkušenosti z oblasti veřejného zdraví a na druhou stranu rozvíjel vlastní schopnosti krizového řízení. V souvislosti s průběhem pandemie Covid-19 jmenovaný intenzivně spolupracuje se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, kdy operativně zajišťuje zápisy osobních údajů příslušníků a zaměstnanců pro plánované testy PCR na přítomnost viru SARS-Cov-2 do centrálního systému evidence. Současně také konzultuje případné postupy v oblasti veřejného zdraví se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, a přispívá tak k efektivnímu řešení problematiky v této oblasti.

Pavel Rydrych se dlouhá léta věnuje oblasti zdravotnictví. Od roku 2017 je vedoucím odboru zdravotnictví krajského úřadu Moravskoslezského kraje. Již od jara 2020 se intenzivně se svým týmem zabývá řešením koronavirové krize. Aktuálně také zastává pozici krajského koordinátora očkování, do které byl jmenován radou MS kraje. Při činnostech v rámci své gesce preferuje systémový přístup, přesnou logistiku, precizní organizaci a v neposlední řadě manažerské schopnosti a flexibilitu. Systémovým přístupem, organizačními a komunikačními schopnostmi přispívá k nadstandardní spolupráci se zástupci HZS Moravskoslezského kraje, zejména při řešení pandemie Covid ve zcela zásadní rovině týkající se distribuce vakcín na OČM s cílem co nejrychlejší a nejefektivnější proočkování populace v kraji.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/moravskoslezsky-kraj/cely-ms-kraj/11000028218/hasici-a-osobnosti-z-moravskoslezskeho-kraje-prebrali-v-praze-medaile-za-vernost-a-zasluhy