1. listopadu 2021 • 16:08

Brněnský Helas se probil na druhé místo, Sparta udolala Dynamo, vyhrála i Slavia

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

1. Futsal liga nabídla o víkendu neúplné deváté kolo. Plzeňští totiž hráli Ligu mistrů a zápas Chrudimi s Žabinskými Vlky Brno byl odložen kvůli účasti soupeře ve čtvrtečním televizním zápase.



Právě televizní brněnské derby vyhrál Helas, který se nakopl i k povedenému výkonu na severu Čech. Brněnští vyhráli v Liberci 6:3 a jsou na druhé pozici. Z devíti odehraných zápasů mají osmnáct bodů. „Radujeme se ze skvěle zvládnutých a pro nás důležitých třech zápasů s Českou Lípou, Žabinskými Vlky a Libercem. Tento bodový přísun nám dal do dalších utkání klid. Z mého pohledu jsme měli většinu utkání pod kontrolou do momentu, kdy Liberec začal hrát power play. Naštěstí jsme gólově odskočili a závěr zápasu zvládli. Pochvalu zaslouží Ondřej Daněk za dobré výkony,“ prohlásil brněnský futsalista Milan Svoboda.

Znovu se začalo dařit i Slavii, která vyhrála na Mělníku třetí utkání v řadě. Rozhodující gól vsítil Igor Leovski: „Máme problém s koncovkou, všechno uděláme dobře až na samotné zakončení. Věřím, že to přijde v dalších zápasech. Ale alespoň jsme to udělali pro diváky zajímavé. Jsem rád, že jsem dal rozhodující gól, chtěli jsme standardky rozehrávat rychle, tohle se nám povedlo.“

Ligu dál vedou Teplice, které tentokrát zvládly severočeské derby. Na palubovce českolipských Démonů zvítězily vysoko 8:2. Další drama předvedla Sparta, která pokračuje v matných výkonech. Na hřišti posledního českobudějovického Dynama rozhodla až dvacet vteřin před koncem, kdy zkompletoval hattrick Angellot. Za domácí se třikrát trefil mladík Pecka.

Sparťanský kouč Beni Simitči není na takové výsledky zvyklý. Jeho tým je až šestý. „Takový zápas jsme si vůbec nepřáli. Utkání bylo strašné!“ zlobil se. „Obzvláště mladí hráči si musí uvědomit, že je třeba proměňovat šance. Zaplaťpánbůh, že máme hráče jako je Angellot, který dokáže zápasy rozhodovat. Jsem rád, že jsme vyhráli, nic jiného k tomu říct nejde.“

Výsledky 9. kola 1. Futsal ligy

SK Olympik Mělník - SK Slavia Praha 3:5 (2:2)
Branky: 15. Novotný (Gabčo), 20. Gabčo, 28. vlastní Záruba – 5. Křemen (Leovski), 16. Jošt, 23. Záruba, 38. Leovski (Daniel), 40. Daniel.

FC Démoni Česká Lípa - Svarog FC Teplice 2:8 (0:6)
Branky: 32. Rozboud (Zapletal), 40. Havrda – 1. Diece (Adriano), 3. Adriano (Varela), 4. Diece (Pacheco), 5. Adriano (Varela), 10. Rhouila (Felipinho), 16. Senra (Pacheco), 23. Varela (Pacheco), 38. Rhouila.

SK Dynamo PCO České Budějovice - AC Sparta Praha 17 5:6 (4:3)
Branky: 7. Pecka (Benát), 11. Pecka (Jasanský), 15. Prokeš (Benát), 18. Jasanský (Kalousek), 39. Pecka (Benát) – 6. Angellot (Křivánek), 10. Angellot (Hora), 15. Brahimi (Angellot), 37. Křivánek (Angellot), 38. Lukšija, 40. Angellot.

FTZS Liberec - Helas Brno 3:6 (0:2)
Branky: 31. Jelínek, 36. Janáček, 37. Benek (Jelínek) – 2. Mužík (Matejov), 15. D. Cupák (pen.), 29. Matejov, 31. Šarközy, 40. Poul, 40. Šarközy.

Tabulka

Tabulka 1. Futsal ligy

Program 1. Futsal ligy

Pátek: Helas Brno - Svarog FC Teplice (19:30), SK Slavia Praha - FC Rapid Ústí n. L. (20:00), FK Chrudim - SK Dynamo PCO České Budějovice (20:00), SK Interobal Plzeň - FC Démoni Česká Lípa (20:00), AC Sparta Praha 17 - SK Olympik Mělník (20:00). Neděle: FTZS Liberec - Žabinští Vlci Brno (20:00).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud