bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Objev play off v AHL? Prošel si tím i Pastrňák, upozornil před Detroitem kouč Montrealu

2. listopadu 2021, 20:11

Patrik Czepiec

Cole Caufield platil za kometu vyřazovacích bojů 2021. Rozzářil potemnělý Montreal, zapsal 12 bodů a podíval se až do finále. Jenže vstup mladého „studenta“ do této základní části straší trenéry Habs víc než nedávný Halloween. Proti Detroitu dvacetileté křídlo již nenastoupí, míří totiž na farmu. Příznivci NHL si dnes v noci mohou kromě Canadiens a Red Wings užít dalších 16 týmů. Toronto řeší střeleckou impotenci hvězd, s Winnipegem konečně trénuje Mark Scheifele a oslabené Sharks posílí Logan Couture.

Zpátky ovšem k montrealskému případu vyhaslého benjamínka.

Včerejší premiérovou výhrou se s Habs bodově srovnalo už i Chicago, jemuž v tuto chvíli patří předposlední místo tabulky. Frankofonní klub zůstává v silné křeči, ke dvěma vítězstvím přidal hned osm porážek. Svůj díl viny na tomto výsledku nese i Američan Caufield, když doposud zaznamenal jedinou asistenci a do klece nepropasíroval žádnou ze svých 22 střel.

„Nemá tolik sebevědomí a dynamiky jako dřív. Třeba se i dostal do šancí, ale zkrátka si s nimi neporadil. Na farmě získá prostor, stejně tak důvěru ve své schopnosti a určitě přidá nějaké ty góly,“ odůvodňuje rozhodnutí týmu trenér Dominique Ducharme a hbitě připomíná historii velkých hráčů současnosti. „Určitě se tím neboří svět. Když se podíváte na začátky Brada Marchanda nebo Davida Pastrňáka, oba si procházeli něčím podobným a vrátili se jako hvězdy. Věříme, že to bude také Caufieldův případ.“

Místo talentovaného útočníka obsadí s největší pravděpodobností Michael Pezzetta, který by tak zažil premiéru na velké scéně. Výborně se prezentoval v přípravě, na konci září popravil Toronto dvěma zásahy a velmi fyzickou hrou. Detroitu může v duelu s Montrealem chybět kapitán Dylan Larkin, jelikož v pondělí netrénoval. O jeho případném startu se rozhodne až před zápasem.

Amadio nemusí hledat motivaci

O půlnoci vypukne také střetnutí mezi Torontem a Vegas. Velmi speciální může být pro Michaela Amadia. Pětadvacetiletý centr začínal ročník právě u Maple Leafs, kteří ho ovšem hned po třech zápasech odstavili prostřednictvím listiny nechráněných hráčů. Při velké marodce Golden Knights, kdy se k chybějícímu Marku Stoneovi, Maxi Paciorettymu a Alexi Tuchovi přidal ještě se zlomenou nohou laborující William Karlsson, Amadio dostane prostor.

„Nabídneme mu skvělou příležitost. Nikdy nevíte, jak to může dopadnout, ale pevně doufáte, že kluk jako on, který má určitý potenciál, chytne šanci za pačesy,“ přidal na adresu 90. hráče draftu 2014 trenér Vegas Peter DeBoer.

Toronto ovšem mnohem víc než chystaná pomsta Michaela Amadia trápí vlastní neefektivita v zakončení. Auston Matthews se zatím prosadil jednou, stejně jako jeho kolega Mitchell Marner.

A v problémech se nachází rovněž obránce Justin Holl, který měl být naopak zásadním defenzivním pilířem. Proti Detroitu plnil úlohu zdravého náhradníka, stejný scénář nevyloučil trenér Sheldon Keefe ani tentokrát.

Lídr Jets bavil vzpomínkami na Frolíka

Velké návraty hlásí Winnipeg a San Jose. Prvně jmenovaný celek uvítal v tréninku Marka Scheifeleho. Ten od 21. října zůstával na covidové listině. Přestože nepociťoval žádné příznaky choroby, jeho testy neustále vycházely pozitivně.

Nyní se tedy konečně mohl seznámit s ledem. Jeho start proti Dallasu by neměl být předmětem diskuze, nicméně v pondělí se připravoval v modrém dresu, který běžně oblékají členové třetí a čtvrté formace.

„Myslím, že jsem ho neměl na sobě od chvíle, kdy jsem tady nastupoval před devíti lety po boku Michaela Frolíka,“ rozesmál Scheifele redaktory klubového webu. „Je skvělé se vrátit. Připadalo mi, že to trvá hotovou věčnost. Když jsem se díval na zápasy, měl jsem pocit, že jsem přímo v hale. Stal se ze mě v podstatě fanoušek.“

Sharks by měli doma přivítat Buffalo už i s Loganem Couturem. Zkušený centr se na rozdíl od Scheifeleho se symptomy COVID-19 potýkal, ale nakonec trpěl jinou respirační nemocí.

Jenže zatímco on hrát může, už v minulém zápase nenastoupil Erik Karlsson, Jacob Middleton, Marc-Edouard Vlasic nebo český zadák Radim Šimek. Nově se přidává Kevin Labanc. San Jose se přesto drží na solidní, desáté příčce a v případě výhry rozjeté Sabres přeskočí.

Kompletní program:

00:00 Toronto Maple Leafs – Vegas Golden Knights

00:00 Montreal Canadiens – Detroit Red Wings

00:00 Philadelphia Flyers – Arizona Coyotes

01:00 Minnesota Wild – Ottawa Senators

01:00 Winnipeg Jets – Dallas Stars

02:00 Calgary Flames – Nashville Predators

03:00 Vancouver Canucks – New York Rangers

03:00 Anaheim Ducks – New Jersey Devils

03:30 San Jose Sharks – Buffalo Sabres

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.