Lupa
Obsah Obsah
Portál
Reklama

Výstava o P. Janu Bulovi a P. Václavu Drbolovi v Římě

Datum publikace3. 11. 2021, 13.45
TiskTisk

Při příležitosti návštěvy biskupů Čech a Moravy Ad limina apostolorum v Římě proběhne dne 8. listopadu 2021 v 19.00 hodin zahájení a požehnání nové výstavy o Služebnících Božích Václavu Drbolovi a Janu Bulovi. Otevření výstavy se uskuteční v italském jazyce za přítomnosti čelních představitelů Kongregace pro blahořečení a svatořečení a biskupů Čech a Moravy.

Václav Drbola a Jan Bula byli nezákonně odsouzeni k trestu smrti roku 1951 v procesu souvisejícím s případem Babice a poté popraveni. V době komunistické totality nebylo pochopitelně možné zahájit jejich beatifikační řízení. Soukromými osobami však byli tito popravení kněží již dříve považováni za mučedníky víry. Po pádu komunistického režimu byli oba občanskými justičními orgány plně rehabilitováni.

Výstava bude umístěna v Poutním domě Velehrad v Římě a potrvá do konce listopadu. Výstava je společenskou událostí, setkáním modlitby v souvislosti s blížící se kanonizací Služebníků Božích a po skončení expozice v Poutním domě bude ke shlédnutí v italských farnostech. Další informace jsou k dispozici v Bulletinu Testimonium martyrii, nebo na stránkách: kanonizace.biskupstvi.cz

Zdroj: www.biskupstvi.cz, kanonizace.biskupstvi.cz 

Soubory ke stažení

velikost 277 KB
Autor článku: TS ČBK
Ochrana vašeho soukromí je naší prioritou

Abyste mohli co nejlépe využívat služby portálu Církev.cz, včetně nakupování, používáme my a někteří naši partneři tzv. cookies (malé soubory uložené ve vašem webovém prohlížeči). Díky nim si například pamatujeme, zdali jste přihlášeni, vámi provedená a preferovaná nastavení, co máte v košíku, jak máte seřazené a vyfiltrované produkty apod.

Díky nim vám také nenabízíme nevhodnou reklamu a pomáhají nám v analýzách sloužících k dalšímu rozvoji portálu.

Potřebujeme však váš souhlas s jejich zpracováváním. Děkujeme, že nám ho dáte, a ujišťujeme vás, že se k vašim datům chováme maximálně zodpovědně v souladu s platnou legislativou