V Londýně mají všichni velké ambice, pořád se s tebou srovnávají, říká hudebník Michal Vojtěch aka Chrysalism

3. listopad 2021

V Londýně usazený hudebník Michal Vojtěch stojí v čele projektu Chrysalism. Loni vydal debutové EP Your Name Here, letos v říjnu nový singl Orange Light District. „Orange Light District je postpunková písnička, se kterou jsem se dlouho pral. Ve studiu s Oliverem Torrem jsme v polovině zjistili, že by to vlastně mohl být hyperpopový/R&B track. Teď je to podivná smíšenina všech žánrů. Je o změně nálad na party a celé hédonistické náladě mé kultury,“ říká Michal.

„Píšu už asi od šesti let. Celý život. To se odráží v mé hudbě, protože mi hodně záleží na textech a na celém konceptu kapely. Futuristická romance mě přitahuje jako příběh, který ke kapele vytvářím,“ vysvětluje hudebník.

„Miluju sci-fi. Mám rád estetiku barevných neonů, vintage a sci-fi ze 60. let, které mi stále připadá zvláštně aktuální. Zasněně si připadám asi 90 procent svého života, tak mě to trochu reflektuje. Zasněnost v budoucnosti je něco, nad čím hodně přemýšlím,“ dodává.

A jak se podle něj liší život v britské metropoli a u nás? „V Londýně mají všichni velké ambice. Když jdu ven s lidmi u nás, tak nemám pocit, že se musím neustále vyjadřovat – kdo jsem a co dělám. V Londýně se všichni potřebují dostat z domu v osmnácti a udělat si vlastní život za sebe. Když ho nemají, jsou z toho vystresovaní. První se tě zeptají, kdo jsi a co děláš, a hned se srovnávají. Podle toho se s tebou i následně baví. Je to tam víc o kariéře,“ uzavírá Michal aka Chrysalism.

Proč se podle hudebníka Michala Vojtěcha tolik domácích interpretů přesouvá tvořit do Londýna? A jakou hudbu teď sám poslouchá? Poslechněte si celý rozhovor.

Spustit audio

Více z pořadu

Mohlo by vás zajímat

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.