Berani prohráli doma i s Libercem a na předposlední Kladno ztrácí už sedm bodů

Berani nepřerušili šňůru proher ani v zápase s Libercem. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Moc chtěli před vlastními diváky a navíc před televizními kamerami konečně bodovat. Zlínští Berani ale opět doplatili na špatnou koncovku a v zápase 21. kola Tipsport extraligy podlehli Tygrům z Liberce 1:2.

Berani vstoupili do úterního zápasu s Libercem sympaticky, nicméně slibné šance nedokázali proměnit. To severočeši na tom byli s produktivitou o poznání lépe – do vedení šli hned na začátku druhé třetiny a ve 35. minutě přidali druhý gól. Hokejistům Zlína se podařilo snížit ve 47. minutě trefou obránce Petera Tršky, více gólů ale do Kváčovy branky nepadlo. Beranům nepomohla k bodům ani závěrečná power play.

Podle hlavního trenéra Beranů Luboše Jenáčka může za další neúspěch i rostoucí nervozita. „Je to tíhou našeho postavení v tabulce, kdy kluci ztratí víru ve věci, co aspoň částečně fungují. Těžko se to poté dává dohromady, ale na třetí třetinu se nám to přece jen povedlo,“ uvedl Jenáček.

Nějaká pozitiva ve hře zlínský kouč přece jen našel. „Kluci zaslouží absolutorium za bojovnost a nasazení. Bohužel nás trápí, že si nepomůžeme v přesilovkách. V zakončení je znát nekvalita, nejsme schopni dát více gólů,“ posteskl si nad špatnou produktivitou svých svěřenců Luboš Jenáček.

Jenáčkova slova potvrdil i velezkušený obránce Beranů Tomáš Žižka: „Potřebovali bychom zápasy, ve kterých bychom vedli, jenže naopak gól dostaneme, pak třeba inkasujeme znovu a v naší nepohodě už se to těžko obrací. Trápíme se na vstřelené branky, bez nich to přitom nejde.“

Zlín tak vyšel již počtvrté v řadě bodově naprázdno. Zůstává nadále na chvostu extraligové tabulky a na předposlední Kladno ztrácí už 7 bodů.

Další extraligový zápas odehrají Berani v pátek 5. listopadu na ledě Karlových Varů.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x