Hlavní obsah

Golden State - New Orleans 126:85Satoranský odehrál nejlepší zápas, New Orleans ale utrpěli s Golden State debakl

New York

Tomáš Satoranský odehrál v NBA zatím svůj nejlepší zápas po příchodu do New Orleans. Na palubovce Golden State strávil téměř 21 minut, doposud nejvíc v tomto ročníku, a připsal si také sezonní maxima v podobě devíti bodů a čtyř asistencí. K nim přidal i dva zisky a jeden obranný doskok. Pelicans ale utrpěli debakl 85:126 a s jedinou výhrou z deseti zápasů uzavírají pořadí celé zámořské ligy.

Foto: Chuck Cook, Reuters

Český rozehrávač New Orleans Pelicans Tomáš Satoranský

Článek

Satoranský naskočil teprve do pátého zápasu v sezoně, proměnil čtyři z pěti střel i jedinou šestku a byl nejproduktivnějším náhradníkem Pelicans, kteří opět nastoupili bez opor Ziona Williamsona a Brandona Ingrama. Na druhou stranu ale také v nepovedeném utkání New Orleans zaznamenal 25 minusových bodů. Méně měl pouze Naji Marshall (-27).

Rozehrávač české reprezentace se na palubovku dostal už v první čtvrtině za stavu 22:23 a odehrál zhruba osm minut, během nichž ale Pelicans nabrali deficit dalších 11 bodů. New Orleans přitom v San Franciscu v poločase následně ztráceli jen čtyři body, jenže druhý poločas vůbec nezvládli a prohráli ho 35:72.

"Musíme být odolnější, fyzicky i psychicky. Samozřejmě to vše začíná u mě," zhodnotil porážku o 41 bodů trenér Willie Green, jenž po utkání tým v šatně za mizernou druhou půli kritizoval. "Je to pravda. Musíme být schopni unést pravdu," řekl autor 12 bodů Devonte' Graham.

Foto: Jeff Chiu, ČTK/AP

Český basketbalista Tomáš Satoranský z New Orleans Pelicans během utkání proti Golden State Warriors.

Pelicans nepomohl ani další solidní výkon litevského pivota Jonase Valančiunase, jenž si připsal 20 bodů a 15 doskoků. Warriors si vylepšili bilanci na 7-1, střeleckým lídrem byl Jordan Poole s 26 body včetně šesti trojek.

Dosud nejlepší zápas v dresu Detroitu odehrál se 17 body včetně tří trojek nováček a první hráč letošního draftu Cade Cunningham, ani jeho výkon ale nestačil proti Brooklynu, jemuž Pistons podlehli 90:96. Domácí nedokázali ubránit Kevina Duranta, jenž zaznamenal 29 bodů, 10 doskoků a pět asistencí.

Triple doublem se navíc blýskl jeho spoluhráč James Harden, jenž nasbíral 13 bodů a po 10 doskocích i finálních přihrávkách. Nets si vylepšili bilanci na 6-3, zato Detroit se trápí. Z devíti utkání vyhrál jen jedno a krčí se na dně tabulky Východní konference.

Obhájci titulu z Milwaukee vedli doma proti New Yorku na začátku druhé čtvrtiny už o 21 bodů, přesto prohráli 98:113. Důvodem byli mimo jiné Julius Randle s 32 body a 12 doskoky, Derrick Rose s 23 body a osmi doskočenými míči nebo R.J. Barrett s 20 body. Knicks také předvedli 20 útočných doskoků.

Domácím nepomohl ani další solidní výkon Janise Adetokunba, jenž nasbíral 25 bodů, sedm doskoků a čtyři asistence, trefil ale jen sedm ze 17 pokusů z pole. Sekundoval mu s 22 body střelec Grayson Allen. Bucks kromě doskoku doplatili také na body z vymezeného území, jichž New Yorku povolili 54.

Výsledky zápasů NBA:
Detroit - Brooklyn 90:96
Orlando - San Antonio 89:102
Washington - Memphis 115:87
Milwaukee - New York 98:113
Toronto - Cleveland 101:102
Minnesota - LA Clippers 84:104
Golden State - New Orleans 126:85
Portland - Indiana 110:106
Sacramento - Charlotte 140:110

Reklama

Související témata: