Dnes Čtvrtek - jasno 23°C
Zítra Pátek - prehanky-dest 20°C
Čtvrtek 23. 5. 2024
Svátek má Vladimír
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Byznys

Pivovary Staropramen oceněny za odpovědný přístup k podnikání

Pivovary Staropramen se v 18. ročníku nezávislého ratingu udržitelnosti TOP Odpovědná firma aliance Byznys pro společnost zařadily mezi nejúspěšnější společnosti. V historicky nejsilnější konkurenci více než 60 společností a 145 strategií a projektů se ve strategické kategorii TOP Odpovědná velká firma 2021 umístily mezi nejlepšími na celkovém 11. místě. Historický úspěch v podobě vítězství zaznamenaly v dalším prestižním srovnání TOP Odpovědná firma v reportingu 2021.

Společnost Pivovary Staropramen získala od 50 nezávislých hodnotitelů celkový rating 89,4 %. Aliance Byznys pro společnost se v komplexním hodnocení udržitelného podnikání mezi velkými firmami zaměřuje na oblasti strategie, odpovědné HR, dodavatelský řetězec, životní prostředí a podpora komunit.

„V našich pivovarech dlouhodobě považujeme udržitelný přístup za naprosto nezbytnou a přirozenou součást podnikání i firemní kultury. Kritérium udržitelnosti vkládáme do rozhodovacího procesu o našich všech novinkách a projektech,“ uvádí Alena Váchová, manažerka komunikace a vnějších záležitostí ve společnosti Pivovary Staropramen.

„Vážíme si odborného ocenění našeho udržitelného přístupu, i když v této oblasti nebudeme mít nikdy hotovo. Vždy můžeme být lepší v úsporách energie a vody, více se zapojit do péče o komunity, ještě lépe se starat o zaměstnance.,“ pokračuje.

Prvenství v kategorii reportingu 

Historického úspěchu dosáhly Pivovary Staropramen v kategorii TOP Odpovědná firma v reportingu 2021, v níž jsou hodnoceny společnosti, které komplexně, transparentně a efektivně měří a komunikují své aktivity v oblasti odpovědného a udržitelného podnikání. Po loňském druhém místě toto hodnocení ovládly.

„Od roku 2017 každý rok zveřejňujeme Zprávu o trvalé udržitelnosti, kde širokou veřejnost informujeme o našich cílech, přístupu i konkrétních projektech, které v rámci pivovarů realizujeme,“ vysvětluje Alena Váchová a dodává, že zveřejňování obdobných nefinančních reportů není ani u velkých společností standardem.

Až od roku 2023 budou muset na základě nové evropské legislativy nefinanční reporty publikovat všechny společnosti, které mají více než 250 zaměstnanců s obratem přes 1,3 miliardy korun.

„Ač se pro nás ještě silnější prioritou stala ochrana zdraví zaměstnanců, pokračovali jsme v našich dlouhodobých aktivitách. Ani ve složitější době neupouštíme od dlouhodobých partnerství, podporujeme komunity v blízkosti našich pivovarů,“ dodává Alena Váchová s tím, že se aktivity v oblasti udržitelnosti v průběhu 15 let proměnily z jednotlivých projektů na zcela koncepční model.

Právě v oblastech strategie a komunit patří Pivovary Staropramen dlouhodobě k nejlépe hodnoceným velkým firmám v České republice a také letos dosáhly na nadstandardní hodnocení 93,3 %.

„Základem úspěchu jsou jasně vydefinované klíčové oblasti, lokální strategie reagující na místní specifika a v neposlední řadě zapálení zaměstnanci, na něž se můžeme spolehnout, a kteří sami od sebe udělají něco navíc, přijdou s nápadem nebo iniciativou a ty následně pomáhají realizovat,“ uzavírá Váchová.


Autor: TZ

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský

21. května 2024 v 07:13

Praha 15 získala dotaci z Operačního programu Jan Amos Komenský na realizaci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání na území správního obvodu Praha 15 – MAP IV.

Nový cirkulární spot Sto•re v Holešovické tržnici představuje disrupci v nakupování

16. května 2024 ve 12:34

V nově otevřeném cirkulárním obchodě Sto•re je normální STOkrát REcyklovat. Podle jeho tří hlavních zakladatelek je přirozené nenakupovat pořád nové. Pražané tak mají možnost pořídit si kurátorovaný nábytek, opravenou elektroniku, nádobí, předměty běžné denní potřeby i zachráněné pokojové...

Projekt Biometan získal ocenění Sustainability Star

13. května 2024 v 10:43

Projekt „Biometan – Využití kalového plynu na ÚČOV Praha“, který realizovala společnost Česká voda – MEMSEP ze skupiny Veolia pro Pražskou vodohospodářskou společnost v roce 2023 sbírá ocenění za oceněním. V březnu byl projekt jmenován Vodohospodářskou stavbou roku v kategorii do 50 mil. Kč za...

Divadlo Gong nabízí své prostory k pronájmu

29. dubna 2024 v 09:13

Vysočanské Divadlo Gong – kulturní a vzdělávací společenské centrum Prahy 9 – je příspěvkovou organizaci deváté městské části. Nabízí návštěvníkům nejen představení divadelních souborů z Prahy a okolí, ale i hudební vystoupení různých žánrů včetně pravidelných jazzových...

Další články
Nahoru