InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Táborský skatepark má být u zimního stadionu

TÁBOR – Skatepark pro Pražské sídliště má vyrůst v parčíku vedle bočního schodiště do zimního stadionu. Zastupitelé města převedli do rozpočtu Tělovýchovných zařízení na pořízení projektové dokumentace 280 tisíc korun z půlmilionu, který byl vyčleněn na skatepark coby úspěšný projekt participativního rozpočtu. Nápad v hlasování občanů uspěl, ale je zřejmé, že půlmilion zdaleka nestačí. Odhad nákladů na vybudování monolitické betonové stavby s překážkami činí 2,5 milionu bez DPH. Přesto chce město mládeži vyhovět.


Zastupitelka Soňa Šicnerová (ANO) upozornila, že teď už jde o úplně jiný projekt, který souvisí s participativním rozpočtem jen myšlenkou. „Skatepark měl dostat na realizaci z participativního rozpočtu čtvrtinu této ceny. My jsme přitom slíbili pumptrack u sídliště Nad Lužnicí. Kdy tedy bude? Není lepší napřed jednu věc dokončit, než pořád projektovat?," ptala se Šicnerová na říjnovém zasedání zastupitelstva. Taky František Dědič (ODS) řekl, že to není fér vůči ostatním, kteří své projekty hlásili do participativního rozpočtu, když město teď jeden z nápadů vezme a zrealizuje ho za své. Dědič taky upozornil, že by se měla udělat studie proveditelnosti, jestli v parčíku u zimního stadionu nevedou sítě. Pak by tam možná nemohl být skatepark. Vedoucí odboru školství Radomír Kouba ale odpověděl, že tato studie už je hotová. Stála 32 tisíc. Se síťaři je vše prodiskutováno.

Jednatel Tělovýchovných zařízení Jan Benda ubezpečil, že pumptrack na Komoře má jeho společnost stále v plánu. „"Máme stavební povolení a chtěli jsme stavět, ale přihlásil se jen jeden uchazeč s vysokou cenou," řekl Benda. Vysvětlil také, že skatepark u zimního stadionu splňuje cíl, aby nějaké sportoviště pro mládež vzniklo také na opačné straně města. „To bylo předmětem námětu v participativním rozpočtu. Místní skatepark chtěli právě na Pražském sídlišti. Po jednání s touto komunitou jsme se dohodli, že skatepark postavíme větší," dodal starosta Štěpán Pavlík (Tábor 2020).

Alena Heršálková (ANO) se ozvala, že nepovažuje za dobré umístění skateparku tak blízko školy. Podle ní pak mohou nežádoucí návštěvníci vnikat do areálu školy a na její sportoviště. Místostarostka Olga Bastlová (ČSSD) oponovala, že tímto projektem se naopak mládeži nabídne vyžití, protože jinak má Pražské i Náchodské sídliště jen hřiště pro malé děti. Debatu uzavřel Jaroslav Jankovský (ANO) tou nejpraktičtější poznámkou: „Hlavně, aby tam bylo sociální zařízení." Pak už se hlasovalo a přísun peněz do TZMT na projekt skateparku dostal zelenou.



 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Radek 

    Reagovat

     

    Nevím, komu může skatepark v tomhle místě vadit.

    Vloženo 8.11.2021 16:09:39

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Je tam krásný, letitý park. A kupodivu bez havranů.

      Vloženo 8.11.2021 17:20:06

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Že by obyvatelům pražského sídliště Radečku? Už takhle tam žijí v hluku a ve znečištěném prostředí havrany a teď tam budou ještě poslouchat další hluk od prapodivnych existenci, kteří se tam budou slejzat. Tohle prostě na sídliště kde bydlí lidi nepatří.

      Vloženo 8.11.2021 22:25:03

      • Tom 

        Reagovat

         

        Ale tam nikdo nebydli. Je to u zimaku a vedle je skola a skolni hriste. Vy nemate vnuky nebo deti, ktery by se nekde taky chtely bavit? Treba jim nestaci procitat letaky a stat frontu u Lidlu.

        Vloženo 9.11.2021 00:12:30

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Takže se jako kvůli skateparku zkurví parčík?No bezva, takže prořezat stromy, snížit koruny stromů to nejde a zlikvidovat parčík, kde ani havrani nejsou to jako jde?Tohle je ale wsráčwský město

    Vloženo 8.11.2021 14:32:52

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    To místo není vybráno dobře, to nebude dělat dobrotu.

    Vloženo 8.11.2021 14:07:13

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Vymýšlí se jen kraviny, kraviny a kraviny.Místo aby se z Pražského sídliště dostali pryč havrani, kteří už roky místní obyvatele obtěžují, tak jim tam vymyslí nějaký nesmyslný skatepark, kde budou akorát tak mladí dělat bordel, hluk a budou obtěžovat obyvatele Pražského sídliště ještě víc než už tam obtěžovaní jsou.Za komančů tam bylo klidný, čistý a slušný sídliště , ale co tam z toho udělali 30let po hadráku, to je opravdu k pláči!!!!!!!!!!!!!

    Vloženo 8.11.2021 13:17:04

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace