8. 11. 2021

Novinka pod lupou: Arcane (Netflix)

Vítejte u naší rubriky, pomocí které se vás snažíme nalákat na další seriály, a tím pádem přeplňovat vaše již tak dost přecpané watchlisty až k prasknutí!

plakát

Základní údaje

Název Arcane
Žánr animovaný, dobrodružný
Stanice Netflix
Premiéra 6. 11. 2021
Vysílání první část epizod k dispozici
Délka pilotu 43 minut
Předskokan
Konkurence
Tipovačka

Kdo?

Tvůrci
Hrají Sarah Anne Williams, Cia Court

O čem to je?

Každá legenda má svůj začátek. Děj se odehrává v utopickém Piltoveru. Dvě sestry se spolu se všemi dalšími snaží přežit ve městě, kde hrozí každou chvíli propuknutí zásadního konfliktu.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Před třemi, čtyřmi lety jsem vůbec netušila, že něco jako League of Legends existuje. Pak jsem potkala svého muže, který se dá popsat jako klasický nerd :D Ten mi představil celý tento svět, dokonce jsem si pár her sama i zahrála. Jen jsem se ale utvrdila v tom, že seriály jsou mi přednější a že z her mi stačí Minion Rush na mobilu.

Každopádně alespoň tuším, která tady bije. Postavy známé z her dostaly svůj vlastní seriál, aby odvyprávěly životní příběhy a nejen milovníci LOLka zjistili, jak se z nich staly ty kick-ass dámy, kterými šílená Jinx a odvážná Vi jsou.

I když animáky nesleduju, byla jsem zvědavá, jak tahle velmi očekávaná novinka dopadne. Vývojář Riot, který stojí i za seriálem, naplánoval s Netflixem premiéru efektivně pár hodin po finále Worlds 2021, které se tady v naší domácnosti samozřejmě náležitě sledovalo a prožívalo. Co mě ale nepřestane udivovat, je ten neskutečný zájem z celého světa. Já, která bych LOLko vůbec neznala, versus skoro 800 000 diváků, kteří byli v jednu chvíli na jediném Twitch účtu a sledovali, jak proti sobě soupeří nějaké (pro mě) no-name týmy z Koreje a Číny. Kam se hrabe americká televizní sledovanost…

Ale zpět k seriálu. První díl byl za mě jedna velká zívačka. Těšila jsem se, že uvidím hrdinky v celé jejich kráse, jak pořádně nakopávají zadky. Bohužel, celý díl se odehrává v minulosti, když jsou obě ještě děti. Takže jo, nějaké rvačky tam sice byly, ale s těmi epickými souboji, které Riot vytvořit opravdu umí (mrkněte: ), se tohle vůbec nedá srovnávat.

Animace je na skvělé úrovni, po vizuální stránce seriál vypadá krásně. Co musím hodně vyzvednout, je hudba, která je pro LOL charakteristická – každý rok přijde hra s novou oficiální písní právě pro světový šampionát Worlds a každý rok je to mega nářez. To se přeneslo i do seriálu, tam co zazní, to ve vás dokáže rozproudit krev, takže jste – stejně jako postavy – vyburcovaní a připravení porazit každého nepřítele. Jen kdyby ten příběh odsýpal rychleji. Na to, že mají díly 45 minut, tak si myslím, že by se ten úvodní dal smrsknout do poloviny a druhá část by se mohla odehrávat už v přítomnosti, aby to bylo zábavnější. Takhle jsem se trošku nudila.

Ale abyste měli i názor někoho, pro koho je seriál primárně určený a kdo se na něj dlouhé měsíce třásl jako osika: Muž říká: „Je to pecka, hrozně mě to baví!“ … a taky už tady, zatímco píšu názor, bez přestávky jede už třetí epizoda.

  • dáreček pro milovníky hry
  • badass hudba
  • krásná animace a celkově vizuální stránka
  • celý příběh pilotu se odehrává v dětství sester
  • na tak dlouhou stopáž tempo není nejlepší
60 %
Mé hodnocení
ragelly

Na začátek klasické prohlášení, když se jedná o nějaký seriál podle předlohy. Tentokrát o předloze, v tomto případě hře, vůbec nic netuším, kromě toho, že existuje a hraje to opravdu hodně lidí. Takže jako předlohou nepolíbený vůbec netuším, kdo je kdo a proč jedni žijí dole a druzí nahoře. Ale i tak jsem si to užil.

Nejdříve jsem si nemohl zvyknout na zvláštní animaci, která míchá 3D a 2D animaci, ale po chvíli jsem ji již nevnímal a soustředil se jen na děj. Ten je v pilotu celkem přímočarý, ale i tak nechává hlavní postavy vyniknout v plné hloubce. Nikdo není jen špatný stejně tak jako nikdo není jen dobrý. Všichni dělají vlastní rozhodnutí a musí nést jejich následky. To všechno zamíchané do akčního nářezu, kdy se neustále něco děje.

Prostě je to nářez a nejspíš tu máme animák roku.

  • Akce a zároveň hluboké postavy
  • Opravdu jsem zvědavý, co se bude dít dál
  • Trochu nezvyklá animace
  • Jen tři epizody a pak čekat?
90 %
Mé hodnocení
Fruiko
Další díly seriálu
Na tyhle čudlíky nesmíš klikat! 
ragelly

Eva Zálešáková

Autorka se dá charakterizovat jako stoprocentní seriálový maniak a skoro stejně závislá je i na SerialZone. Když nedejbože nekouká na seriály, vezme do ruky digitální zrcadlovku nebo se začte do amerického Elle.
Poslední komentáře7zobraz všech 7 příspěvků
Fruiko

Fruiko

Jsem to pochopil tak, že každé ty 3 díly budou takový lehce polouzavřený celek a věnovat se jiné době...
před 2 roky
Corisan

Corisan

Jj taky mi to tak přijde. Konec třetího dílu přímo vybízí k time skipu a taky jsem spíše zvědavější...
před 2 roky
Šesti slovy

Šesti slovy

Zatím dobrý. Uvidíme, co další ⅔.
před 2 roky
Další články k tématu