14. 11. 2021

S lupou do historie: Everybody Hates Chris

Pojďte se spolu s námi vrátit do dob minulých. Vydáváme se do seriálového nebe a oprašujeme legendy, na které se nyní díváme svěžíma očima! Jak by piloty úspěšných televizních legend obstály v dnešní době? Dali by jim vůbec diváci ještě šanci? A jak se na naše oblíbené či dokonce zamilované seriály po letech s odstupem díváme my? Lupa míří do historie se dvěma cíli. Vyvolat ve vás nostalgii a neodolatelnou touhu si svůj milovaný seriál opět pustit (protože víme, kolik máte času :'D), ale také vám potenciálně chceme rozšířit obzory a představit méně známé seriály, které jsou nyní po letech jako stvořené pro sledování maratonem!

Takže, SerialZoňáci, jak hodnotíte Everybody Hates Chris 1×01: Everybody Hates The Pilot?

plakát

Základní údaje

Název Everybody Hates Chris
Žánr Komedie
Stanice UPN, The CW
Vysílání 2005–2009
Počet sérií 4
Premiéra 22. 9. 2005
Délka pilotu 22 minut
Prům. hodnocení 70 % (od 49 uživatelů)

O čem to je?

Seriál na motivy dětství Chrise Rocka, který je i sám vypravěčem tohoto sitcomu. Chris je nejstarší ze sourozenců vyrůstajících v Brooklynu a v seriálu se dozvídáme mnoho z jeho netradičního dětství.

Trailer

A jaký je náš ortel?

Status: první setkání se seriálem
Hodnocení celého seriálu: –

Snad vůbec poprvé jsem se u seriálu smál ještě před tím, než jsem si pustil epizodu. Že se nám dostane do rubriky hodnotící piloty něco s názvem úvodní epizody Všichni nesnášejí pilot, to je jiná ironie. Po stránce obsahu už je díl ale o něčem jiném, za mě je hlavní problém ta přehnaná dospělost, která prostě v úvodním dílu moc nefungovala (ne všechno ze života jde asi převést tak snadno a tak rychle do seriálu).

Jejda, kolik tu bylo Tylerovi, dvanáct? To pro mě bylo docela překvapení, hned jak se ukázal a začal mluvit, tak jsem seděl s otevřenou pusou. Obsazením mi sedí a stejně jako on, i hlavy rodiny (ty i příběhově). Ale sourozenci, tam mi to moc nesedlo, působili dost nuceným dojmem a nijak zvlášť neoslovili. Upřímně, další sledování by pro mě bylo (při kombinaci obsazení + děj) hlavně o rodičích.

Přiznávám, že v první chvíli mi k sobě moc neseděli úvodní titulky a seriály, graficky to působilo o dobrých pár let mladší. A ono ejhle, tvůrcům se povedlo přesně to, co chtěli. Seriál totiž vznikl v roce 2005, takže jen podoba a děj odpovídají minulosti, do které jsou zasazeny. To je rozhodně plus, občas u novějších kousků odehrávajících se v době Chrise a dřívějších to ujede a působí nerealisticky.

Pilot vlastně nezanechá moc velký dojem, asi by pomohlo, kdyby se tvůrci více zaměřili na jednu věc, jeden problém a nesnažili se toho obsáhnout tolik, když v části případů šlo spíš o nástin do budoucna. Původně jsem měl s hodnocením jasno, ale nakonec se mi to při psaní názoru rozleželo a i procenta jsem trochu upravil. Budu rád věřit, že celý seriál stojí za 70 %, ale tento díl tomu zkrátka úplně neodpovídal, dalo se to udělat líp.

  • Tyler James Williams
  • rodiče
  • zpracování doby
  • zbytečně dospělé
  • splácané
60 %
Mé hodnocení
jesmot
Další díly seriálu
Líbilo se? Tak nám o tom dej vědět! 
jesmot

jesmot

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře
Zatím se do diskuze nikdo nezapojil. Buď první!
Další články k tématu