Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

„Bezohledná prasata“ i soulož s prostitutkami: Obvoďák z Kolínska naložil nejen odmítačům vakcíny

Autor: Tereza Sovová - 
16. listopadu 2021
17:30

Praktický lékař Štěpán Juška z Červených Peček na Kolínsku na webové stránky své ordinace vyvěsil expresivní dopis jak pro pacienty, tak pro ty, kteří odmítají očkování. Nezdržel se nadávek a ve svém vzkazu několikrát požádal ty, kteří nejsou v ohrožení života (ať už z důvodu covidu, anebo jiné nemoci), aby si své „bolístky“ řešili doma sami. Situací se nyní podle zjištění Blesk Zpráv zabývá revizní komise České lékařské komory, někteří kolegové mu už ale projevili podporu.

Obvodní lékař Štěpán Juška na stránkách ordinace Červené Pečky a Ratboř vyvěsil ostrý vzkaz pro všechny ty, kteří netrpí život ohrožujícími nemocemi nebo těžkým průběhem covidu. Svůj vztek odůvodnil nevhodným chováním některých klientů ordinace, kteří ho podle vlastních slov posílají do lékáren pro medikamenty na předpis, případně po něm chtějí mastičky, jež seženou u pultu. „Já už to prostě nehodlám tolerovat. Kdo se bude chovat jako bezohledné prase, toho vyhodím, a klidně to celé napíšu na web včetně jmen! Ať vidíte, jaké máte sousedy!!!“ píše se v dopise.

Praktický lékař se sprostě pustil do odpůrců očkování a nezodpovědných Čechů. S „bolístkami“ za ním chodit nemají. Praktický lékař se sprostě pustil do odpůrců očkování a nezodpovědných Čechů. S „bolístkami“ za ním chodit nemají. | Praktický lékař Červené Pečky a Ratboř

Ve druhém bodě vzkazu se vyjádřil i k lidem, kteří odmítají očkování. Napsal, že do sebe lidé celý život „cpou éčka a antibiotika“, jsou tlustí, kouří, často pijí alkohol, pojídají pastu pro koně, „co by odčervila celý stádo“, souloží s prostitutkami a „připalují si kůži v solárku“, ale mezinárodně uznanou vakcínu si do těla píchnout nenechají.

„Myslíte si, že by v USA, kde hrozí za jediné poškození zdraví miliardové soudy, vypustili do oběhu něco závadného? A i kdyby - troufám si říct, že na covid a ostatní nemoci, které se nemůžou řešit kvůli zahlcení špitálů, umře násobně víc lidí!!! Nejde přeci jen o vás, ale hlavně o ostatní! Že se může někdo nakazit a umřít i přes očkování, ví už i pomeranč,“ doplnil s apelem na přísné směrnice amerických zdravotnických organizací.

Odpůrcům očkování Juška vyhrožoval smrtí nejen jejich nejbližších. „Čím více toho své babičce (nejen) přinesete, tím větší je pravděpodobnost, že proletí komínem! Jistě vám poděkují i ti, co nyní trpí jako psi s rozpadlou kyčlí a na opiátech čekají na operaci, lidi s rakovinou, kterým se nedostane včasné diagnózy, s mrtvicí, když všechny JIPky budou covidária.“

Z toho, že se tak rychle nyní v Česku šíří nákaza koronavirem, obvinil jak Čechy, tak vládu. Lidé podle Jušky nedbají na zásady a chovají se nezodpovědně. „Čelíme páté vlně, máme zkušenosti, máme prostředky… A je to ještě horší… Smutné. Lidi i vláda na tom mají stejný podíl,“ pokračoval.

S bolístkami běžte do…

Na konci dopisu apeluje na všechny své klienty, kteří nečelí riziku smrti, aby se svými problémy zůstali doma. „Řešíme jen stavy akutního ohrožení zdraví či života z důvodů covidu i všech ostatních onemocnění + masivní očkovací kampaň a zajištění pravidelné medikace. Cílem je zachránit co nejvíce lidských životů!! S ‚drobnýma bolístkama‘ za tohoto stavu běžte laskavě do (…).“

K agresivnímu vzkazu Jušku dle vlastních slov dohnala špatná spolupráce některých pacientů. „Slušně to tu bylo napsáno přes rok a nic… Tak se nepohoršujte,“ stojí pod dopisem v modré barvě. Od vydání vzkazu se k němu na té samé stránce několikrát písemně vyjádřil. Poznámky s časovým odstupem zvýraznil rozlišnými barvami.

„Nenávistné komentáře laskavě pište např. na facebook, obecní vývěsky apod. Uvedený mail slouží pro naše pacienty ke konzultacím zdravotního stavu!! Pokud to zachrání byť jen jeden lidský život, tak budu klidně za primitiva… Stejně k tomu nemám daleko,“ doplnil později.

K šokujícímu sdělení se po nějakém čase vrátil ještě jednou. Tentokrát uvedl, že se jednalo o nadsázku a konstruktivní kritiku od svých pacientů bez problému přijme. „Tak už desítky nenávistných mailů - text tedy splnil svůj účel… Kdo to nepochopil, tak ještě jednou: Nejedná se o odborný text, ale s nadsázkou k zamyšlení… Taky je určen mým pacientům - od těch jakoukoliv kritiku přijímám. Ostatní se, prosím, realizujte jinde.“

Lékařská komora: Věcí se bude zabývat revizní komise

Blesk Zprávy se na celou událost zeptaly mluvčího České lékařské komory Michala Sojky. „Česká lékařská komora na toto obdržela už nějaká podání, takže se jimi bude zabývat revizní komise. Jak to dopadne, v danou chvíli nejsem schopen předvídat,“ řekl Sojka.

Doplnil, že někteří lékaři mají již v tuto chvíli „plné zuby“ neslušného chování některých pacientů, forma dopisu ale podle něj vhodná není.

Doktor Juška díky nepotlačené agresivitě a vulgarismům vyhrál přízeň některých kolegů i klientů. Lékař Martin Straka na twitteru napsal: „Je hezké nebýt v boji sám. Pan kolega je borec.“

Pochvalné komentáře na twitteru…

V komentářích pod příspěvkem se na pohledu na věc shodnou i neodborní uživatelé sociální sítě. Někteří souhlasí s myšlenkou, ale nikoli se stylem a podáním. Někteří naopak souhlasí i s formou vzkazu. „Za jiných okolností bych si o vulgárně se vyjadřujících lidech myslela svoje, ale v tomto případě toho lékaře naprosto chápu,“ napsala jedna z komentujících.

Uživatelé se pod tweetem shodují i na bezohlednosti některých Čechů a často se zde objevuje kritika vůči končící vládě. Vulgárnost sdělení ale beze sporu šokovala mnohé.

Video  Jak je to s léky na covid?  - Videohub
Video se připravuje ...

Video se připravuje ...
Další videa