InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Ivana Říhová: Muzeum v proměnách času (1967-2024) – historická přednáška

    Úterý 21.5 17:00 - Strakonice, Šmidingerova knihovna

  • Klub deskových her

    Úterý 21.5 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zdemolovali jsme Kanadu a máme zlato, říká mistr světa v inline hokeji Jakub Bernad

V Itálii se konalo mistrovství světa v kolečkovém hokeji organizace World Skate (dříve FIRS). Posedmé v historii, z toho počtvrté za posledních šest let, získala titul mistrů světa Česká republika, která ve finále rozdrtila Kanadu 7:0. Jedním z tahounů týmu byl Písečák Jakub Berny Bernad, který byl zároveň asistentem kapitána. V následujícím rozhovoru připomene, jak to všechno v Itálii bylo a jak si představuje nedávno započatou novou sezonu.

Češi na turnaji v italském Roccarasu prolétli základní skupinou bez jediného zaváhání. Ve čtvrtfinále si potom poradili se Slováky a v semifinále play off vyřadili domácí reprezentaci.
A pak už přišlo finále, na které se bude dlouho vzpomínat:
Česká republika – Kanada 7:0 (2:0, 5:0)
Branky a nahrávky: 10. Šebek (Loskot), 15. Bernad (Cik), 21. Loskot, 34. Loskot (Bernad), 34. Bernad (Cik), 38. Šebek (Fiala), 39. Novák (Novák)
ČR: Brabec – Chamrád, Cik, Strýček, Bernad, Školoud, Skácel, Andrýsek, Šebek, Fiala, Loskot, L. Novák, J. Novák

Češi ovládli nejen celkové pořadí, ale obsadili také nejvyšší příčky v kanadském bodování hráčů. Nejlepším brankářem celého šampionátu byl vyhlášen Daniel Brabec.
Konečné pořadí:
1. Česká republika
2. Kanada
3. Španělsko
4. Itálie
5. Francie
6. Kolumbie
7. Švýcarsko
8. Slovensko
Nejproduktivnější hráči:
1. Marek Loskot (ČR) - 15 bodů (7+8)
2. Jakub Bernad (ČR) - 10 bodů (6+4)
3. Alessio Lettera (Itálie) - 10 bodů (5+5)

Kde jste prožil loňskou covidovou sezonu? Co a za co jste hrál a s jakým výsledkem?
Sezonu jsem začal ve Francie v Remeši s ledním hokejem. Vzhledem k tomu, že jsme rok před tím postoupili, měla to být první sezona ve vyšší soutěži. Bohužel jsme odehráli pouze dvě utkání ligy a dvě francouzského poháru, pak byla soutěž kvůli covidu pozastavena a následně zrušena. Nicméně já jsem zůstával ve Francii kvůli práci a hlavně s vidinou toho, že by se mohla znovu spustit inlinová soutěž, jelikož profesionální sport dostal ve Francii výjimku. Jenže francouzská inline hokejová federace vše pořád odkládala, až to nakonec zrušila. Byla to jediná soutěž inline hokeje v Evropě, která se nehrála. Ostatní země jako Itálie, Španělsko či Švýcarsko normálně hrály. Bylo to takové francouzské lajdáctví, ale s tím už člověk musí počítat, že jsou Francouzi takoví. Před Vánoci mi došla trpělivost s čekáním a vrátil jsem se do České republiky.

Když právě nehrajete lední hokej nebo inline, čím se ve Francii živíte?
Dělám ve firmě Cooperative du Syndicat General des Vignerons, která dodává věci pro vinaře. Pracuju v oddělení tisku, tisknu kartony na šampaňské dle individuálních požadavků klienta.

Celý rozhovor s mistrem světa najdete v papírových Píseckých postřezích. Ty tentokrát vycházejí po státním svátku až ve čtvrtek!!!

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace