Blíží se listopadový úplněk

Dne 19. 11. v 09.57 proběhne úplněk + částečné zatmění luny na 27°15´ znamení Býka.

Během úplňku dosahuje vliv Měsíce svého vrcholu. Působí na rostliny (v období před úplňkem a v den úplňku se nedoporučuje ořezávat ani zastřihávat rostliny a stromy, neboť by mohly ztratit příliš mnoho mízy a uhynout), zvířata i lidi, na které zase působí zvýšenou nehodovostí, zhoršeným spánkem a nervozitou. Obzvlášť ženy mohou být v této době velmi citlivé.

Tomuto listopadovému úplňku bude vévodit energie dvou protichůdných znamení. Luna prochází znamením Býka, které je klidné, praktické a vytrvalé. Znamení Býka odpovídá našim materiálním hodnotám a zázemí. Oproti tomu máme v době úplňku Slunce v tajuplném, tajnůstkářském a hlubokém znamení Štíra, což nám vytváří napětí mezi dvěma skutečně mocnými a hlubokými nebeskými sílami. Můžeme tedy očekávat opravdu intenzivní příval energie a odhalení mnoha skrytých záležitostí.

Témata, která nám úplněk v Býku předloží se budou týkat: domova, financí, materiálních jistot, ale také různých tajemství, sexuality a tvořivosti. Na povrch mohou vyplout mnohá tajemství a materiální jistoty zažijí jeden z prvních otřesů (které budou postupně probíhat následujících několik měsíců, kdy bude aktivována osa Býk – Štír).

Nejnáročnější dny budou (tak jako u každého úplňku) dva dny před a dva dny po úplňku, přičemž nejkritičtější den bude den před úplňkem, tedy 18. 11. a to především pro zrozence znamení Býka a Štíra (ale také pro lidi s ascendentem v těchto znameních). Vzhledem k tomu, že se úplněk odehraje na posledních stupních znamení Býka, tento vliv na sobě nejvíce pocítí lidé narození ke konci znamení Býka a Štíra (tedy v druhé půlce května či listopadu).

Zdraví během úplňku

Po zdravotní stránce luna v Býku ovlivňuje krk a dýchací cesty, tudíž je velmi důležité dávat si v tomto období pozor na nachlazení a chřipková onemocnění. Pijte teplé nápoje, nejlépe bylinkový čaj, noste na krku šátek, dopřejte si dostatek kvalitního spánku a vyhýbejte se přílišnému namáhání hlasivek.

Částečné zatmění

Čas od času se můžeme při úplňku Měsíce setkat s částečným, úplným nebo polostínovým zatměním Měsíce. Jedná se astronomický úkaz, kdy je Země, Měsíc a Slunce v jedné přímce a stín naší planety dopadá na Měsíc (který je tím pádem na nějakou chvíli pro nás neviditelný).

V době úplňku, zatmění Měsíce a Slunce se doporučuje odpočívat, meditovat, v rámci možností nedělat žádná zásadní rozhodnutí. Nic nového nezačínat, necestovat, nevést náročné rozhovory a nezatěžovat se. Energie jsou naopak nakloněny uzavírání starých a nepotřebných situací a vztahů.

Při zatmění luny jsou energie ještě mnohem silnější než při běžném úplňku. Proto v tom období mohou lidé pociťovat zvýšenou nervozitu, podrážděnost a nesoustředěnost. Mohou vás rozčílit i maličkosti, které by vás za běžných okolností nevyvedly z rovnováhy. V těchto dnech jezte lehčí jídla, omezte alkohol (bude působit mnohem více než jindy), totéž platí i o dalších návykových látkách, jako například kofein, cigarety apod.

Rituály pro úplněk v Býku

Období během úplňku v Býku je vhodné pro přivolávání stability, zvýšení financí, spokojené bydlení či prodej domu a pozemků. Býk odpovídá materiálnímu zabezpečení, vlastnění, přísunu financí a domácí pohodě.

Pro podporu kteréhokoli sektoru můžete použít rituál, pro který budete potřebovat zelenou barvu (svíčky, zelený papír, ubrus, propiska). Základ každého rituálu je oblíbená hudba, která vás uvolní a čas strávený v klidu bez vyrušování, během něhož si budete vizualizovat to, po čem toužíte. Stačí několik minut, během nichž se musíte skutečně soustředit na to, čeho chcete dosáhnout, včetně všech pocitů, které chcete při dosažení cíle mít. Představy nekonkretizujte na osoby ani detaily, spíše se zaměřte na náladu a pocit, který chcete mít.

Kompletní přehled rituálů i jejich popis bod po bodu naleznete například v knize rituálů od Martiny Boháčové, ze které nyní citujeme i úryvek z rituálu pro spokojenou domácnost.

Toužíte po novém domě, chcete si koupit zahradu? Potřebujete mít větší stabilitu, nebo se někde usadit a zapustit kořeny?

Jelikož budeme pracovat se zemským živlem, je třeba se obklopit zelenou barvou (zmíněno výše). Pusťte si oblíbenou uklidňující hudbu, zavřete oči a představujte si sami sebe, jak přijíždíte ke svému vysněnému cíli. Vystupujete z auta, berete si zavazadla a z domu vychází váš partner. Vítá vás doma a vy se těšíte jako malé dítě. Vejdete do svého vysněného domu, kdo chce jen nový byt, představujte si ho. Svým vnitřním zrakem ho celý projděte. Představte si, jak byste chtěli mít zařízenou kuchyň. Kolik potřebujete pokojů. Nezapomeňte na svůj pokoj či pracovnu. Kdo chce, tak si může představit děti. Vytvořte si celý film. Představte si, jak sedáte ke stolu, partner vám udělá kávičku či čajík, pochválíte ho za to.

Uvědomte si, jak jste spokojeni, šťastni a v bezpečí, prociťte si to a poděkujte. Svými myšlenkami dáváte informaci silám, které jsou připraveny začít pracovat na splnění vašeho přání. Neustále si opakujte magickou formulku:

 „Můj sen se stává skutečností.

Můj domov naplněn je hojnosti a láskou.

Má představa se plní každý den.

V jedno mi splývá skutečnost a sen.

Právě teď prožívám harmonii.

Toto je prostředí, ve kterém žiji. Děkuji.“

Procházejte se svým domem či bytem, jak dlouho budete chtít. Prožijte si ve svých představách třeba průběh celého dne. Až se vám bude chtít, vraťte se zpět do reality. Po ukončení vizualizace si napište si svá přání na papír (zelený). Protože co je psáno, to je dáno. Hodně štěstí při plnění vašich snů.

Zdroje: názor autora, Martina Boháčová: kniha rituálů, astrohled.cz, bila-magie.eu






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Očekávejte náročný týden, ale s velkým potenciálem pro růst a rozvoj. Budete se cítit motivováni pracovat na svých cílech a ambicích a to vám poskytne silný pocit směru a jistoty.Na pracovišti můžete čekat nové příležitosti, nové... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:01
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 17:50
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:53

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat