InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Bernarticích zůstává poplatek za odpad 400 korun

BERNARTICE – Městys Bernartice poplatek za odpad pro příští rok nezvýší. Zůstane 400 korun na osobu. „Budeme tak nejlevnější široko daleko. Lze jít podstatně výš, ale protože si uvědomujeme, že se všechno zdražuje, chceme poplatek udržet jako formu podpory občanů," komentoval navrhovanou výši radní Vladimír Souhrada na zasedání zastupitelů 26. října. Jen o pár dní později v Bechyni schválili dvojnásobek – poplatek tam bude 800 korun. Maximální možná výše představuje 1200 korun na osobu. O poplatku za odpad na příští rok budou tuto středu jednat i milevští zastupitelé.

 

V Bernarticích mohou lidé navíc 400 korunový poplatek uhradit ve dvou splátkách – první do 31. března a druhou do 30. září. Případně jednorázově v březnu. „Rozložení do splátek využívá dost lidí. Přece jen je částka 1600 korun pro čtyřčlennou rodinu při jednorázové úhradě dost vysoká," zmínil starosta Pavel Souhrada. A dodal také, že obec má jediného neplatiče, který neplatí chronicky a není mu ani co vzít. Leda kabát.

Z řad občanů zaznělo, že některé nádoby na tříděný odpad jsou hodně vysoké a menší lidé do nich těžko dosáhnou. Vedení obce přislíbilo, že se na problém podívá.

 

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Poplatek za odpad pro příští rok nezvýší. Budou komunální volby, až po nich si to vynahradí.

    Vloženo 23.11.2021 08:11:48

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace