InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gladiators night ring si nenechaly ujít stovky diváků. Finále ovládl domácí Michal Pakiž

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Festival skvělých úderů a výkonů v báječné atmosféře. Takový byl v pátek 19. listopadu Gladiators night ring 2021 v českobudějovické Gerbeře. Galavečer završilo finále pyramidy o tréninkový kemp v Thajsku, které ovládl domácí Michal Pakiž. Při vyhlašování však došlo na velké překvapení. Po skvělém výkonu se do Thajska podívá i poražený finalista Dominik Bartoš.

 

Sál Gerbery se v podvečer postupně plnil a slušná atmosféra panovala už při předzápasech. První výhru si připsal Martin Silmbrod, který 3:0 na body předčil Lukáše Varhola z pražského Lanna gymu. Milevský reprezentant Daniel Kolář následně zdolal 2:1 na body Miroslava Kovaříka z Třeboně. Úvodní část zakončila řezba se stejným výsledkem jako v předchozím duelu. Veselský Jan Vinš nakonec triumfoval proti budějovickému Vladislavu Opltovi.

Hlavní kartu načal souboj mladých nadějí. Zaplněná Gerbera burácela, když domácí Sára Kadlecová měla jasně navrch nad Viktorií Vozábalovou. Zástupkyně budějovického BCTN musela být několikrát ošetřována, ale zápas nakonec dokončila, byť se z výhry radovala Kadlecová. Uznání zasloužila i další domácí bojovnice Daniela Librová. Ta po dvou vyrovnaných kolech s třineckou Lucií Neaguovou nevzdala souboj ani se zlomenou rukou, s níž hned po vyhlášení zamířila do nemocnice.

Pak přišel na řadu start pyramidy do 71 kilogramů s lákavou odměnou v podobě měsíčního tréninkového kempu zakončeného zápasem v Thajsku. Skvěle do něj vstoupil domácí Michal Pakiž, který zápas s Radomírem Dočekalem ukončil po K.O. už v prvním kole. Dominik Bartoš jako vítěz druhého semifinále se znojemským Tomášem Procházkou potřeboval na triumf všechna tři kola.

Před přestávkou nastoupil do ringu budějovický veterán Jindřich Ševčík. Jeho soupeř však dominoval, Martin Švarc ovládl všechna tři kola, přestože hala hnala Ševčíka, který se nevzdával. Závěrečnou část programu načala Aneta Kadlecová střetnutím se Zuzanou Malíkovou z Holešova a uspěla na body stejně jako její sestra. Předčasně skončil desátý fight večera. Do kariérních statistik si TKO zapsal Jiří Páv z pražského XGYMU proti slovenskému Leo Grutkovi.

Jeden z vrcholů večera rozparádil arénu, když Eliška Pelechová vánočním hitem rozdováděla sebe i diváky. V samotném souboji ale měla navrch olomoucká Marcela Šafranová, jež vyhrála na body. Domácím fanouškům spravil náladu František Bočáň, který v česko-slovenském souboji předčil Josefa Kolodzeje a pro Bočáně to byla druhá výhra za jediný týden.

Skvělý galavečer uzavřela bitva o kemp v Thajsku pro české naděje thajského boxu. Michal Pakiž z Gladiators gymu nabídl s Dominikem Bartošem skvělou podívanou s lepším koncem pro domácího borce, který vyhrál na body. Aréna ocenila potleskem ve stoje ostrou bitvu. Při závěrečném ceremoniálu překvapil jeden z promotérů Bernard Chaplin, podle něhož to byl tak skvělý souboj, že si kemp v Thajsku zaslouží oba finalisté. Několik stovek diváků si užilo velkolepý večer plný skvělých výkonů.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace