InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Folk koncert kapel Spolektiv a Jistem

    sobota 11.5 19:00 - Na Ostrově, ul. Na Dubovci, Strakonice

  • Koncert kapely Parkán

    sobota 11.5 20:00 - Podskalí – Hospůdka Ostrov, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hokej: Hluboká měnila trenéra už při venkovní šňůře, první duel doma odkládá

 Autor: Michael Kalinics

    Autor: Michael Kalinics

HLUBOKÁ NAD VLTAVOU - Den D pro fanoušky hlubockého hokeje, kterým každoročně je první domácí zápas sezony, se odkládá. Rytíři měli v neděli 28. listopadu přivítat v okresním derby vedoucí Samson České Budějovice, ale kvůli marodce ve svých řadách musejí očekávaný duel oželet. Na hokej se tak půjde v podzámčí nejdříve za týden. Zatím mohou na Hluboké vzít zavděk veřejným bruslením, které se konalo dnes a pokračuje i v sobotu (15.30) a v neděli (14).

 

Že má Hluboká vážný problém, ukázal čtvrteční trénink. Do útrob Kuki arény se trousilo v podvečer pouze torzo týmu. „Přišlo pět lidí," konstatuje bývalá opora zadních řad, nyní trenér a člen vedení klubu Petr Bělohlav. Co je platné, že led je už týden připraven, když kouč hromadně přijímá omluvenky! Některé absence má v době pandemie téměř jistě na svědomí covid 19. „Zatím si hráči udělali antigenní testy, nemají to potvrzené, další jsou normálně nachlazeni, takže se nám to úplně rozsypalo. Těšili jsme se, ale bohužel," smutní Petr Bělohlav.

Zázemí je připraveno. Se zprovozněním otevřeného stadionu má dlouholetou zkušenost další zasloužilý bek: Roman Rákosník. „Letos proběhlo v naprostém klidu, nic se nemuselo měnit. Pouze se udělala revize kompresoru, která se ale dělá každý rok. Žádný problém nebyl," pochvaluje si Rákosník, jehož synové jdou v otcových šlépejích, oba oblékají dres Hluboké a nastupují v zadních řadách - i v tom se potatili. „Robin působil ve Francii, ale loňská sezona se nehrála, proto se po měsíci vrátil domů. Absolvoval patnáct set kilometrů tam a zase pátky..." Obranu posílil i urostlý Petr Škopek.

Smělé plány s halou

V Kuki aréně jsou nové sítě za brankami, to ale běžní diváci sotva postřehnou, jinak vše zůstalo při starém. Až se domácí mužstvo dá zdravotně do pořádku, musejí soupeři znovu počítat s atypickými podmínkami otevřeného kluziště, které je v krajské lize ojedinělé. V příští sezoně už to nemusí platit, protože podle návrhu architektů ateliéru A8000 by měla na místě Kuki arény vyrůst nová víceúčelová hala až pro tisíc diváků. Na bitvy pod venkovními světly, které umí rozhoupat svěží vítr od Vltavy, by se pak už jen vzpomínalo. „Smlouvu máme do července 2022," říká za HC Knights Petr Bělohlav s tím, že je s radními města v kontaktu. „V tuhle chvíli máme domovinu a biju na poplach, aby ji HC Hluboká měl i nadále. Aby se nestalo, že halu bude provozovat soukromý subjekt a převládnou jiné zájmy. Na městě proto pořád říkám: Pozor na to! Může se stát cokoli. Ale doufejme, že zachováme naši činnost. Kdybychom tam našli domov na osm měsíců v roce, bylo by to fajn."

Trenér Šulista skončil

Přítomnost není při pohledu do tabulky růžová. V této sezoně nastupovali Rytíři doposud na cizích stadionech a navzdory poslední výhře 6:3 ve Veselí nad Lužnicí – a hattricku Lukáše Matyse - platí, že se krčí ve spodních patrech tabulky. „Spokojeni nejsme," připouští Petr Bělohlav. „Bohužel jsme museli udělat i nějaké personální změny," naráží na střídání u kormidla týmu. Série porážek ukončila působení trenéra Miroslava Šulisty, jenž však klub neopouští, vypomůže s mládežníky. Odvolaného kouče nahradil triumvirát. „Na střídačce stojím já, Filip Hejda a pomáhá nám Milan Nedoma," líčí Petr Bělohlav. „Trochu jsme překopali naše řady a uvidíme, co se bude dít," uzavírá.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace