InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy fotografií - Fotoklub Písek

    Úterý 4.6 17:00 - Galerie Portyč Písek

  • Vystoupení tanečního oboru ZUŠ Otakara Ševčíka

    Úterý 4.6 18:00 - Divadlo Fráni Šrámka Písek

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Soudní spor milevského domu kultury s firmou Laben skončil. Nezaplatila nic

MILEVSKO - Z částky 331 087 korun s úrokem 8,05 procent ročně, kterou krajský soud v prosinci 2019 přiznal milevskému domu kultury ve sporu s firmou Laben bývalého nájemce kavárny v domě kultury Ladislava Benduly, je nakonec nula. Přesně ta, na které navrhoval shodu při svém nástupu na radnici v roce 2014 tehdy čerstvý starosta Ivan Radosta. U svých tehdejších kolegů v radě města ale neuspěl. Převážil názor, že se má dům kultury soudit o nájemné, které mu uniklo kvůli tomu, že firma Laben odmítala opustit kavárnu, do níž měl dům kultury už vysoutěženého nového nájemce za vyšší peníze. Nakonec Laben kavárnu vyklidil. Ladislav Bendula proti tomu kladl své ztráty kvůli nedodržení odběrních smluv s pivovarem. Soudní spory u různých instancí trvaly až do prosince 2019, kdy soud rozhodl, že má Laben zaplatit 331 087 korun s úrokem 8,05 procent ročně. Právní služby přišly dům kultury na 102 698 korun a soudní poplatky na 66 329 korun.



Ředitel domu kultury Vít Kratochvíl, který vždy musel postupovat podle rozhodnutí rady města, neměl jinou možnost, než na základě rozsudku obeslat firmu Laben výzvami k zaplacení přisouzené částky. "To jsme učinili. Poslali jsme výzvy, firma Labem nereagovala, takže jsme podali návrh na exekuci," konstatoval v červnu 2020 Kratochvíl. Fakt, že veřejná instituce zřizovaná městem nemůže nechat ležet ladem vysouzený nárok, vedl k dalším výdajům v exekuční kanceláři.

Ladislav Bendula se k situaci vyjádřil tak, že společnost s ručením omezeným Laben přerušila podnikání a nemá žádné finanční prostředky. "Já jsem všechny prostředky firmy Laben kdysi použil na sankce pro pivovar, kterému jsem nezajistil odběr, když jsem musel kavárnu opustit. Na to jsem upozorňoval hned na začátku, když jsem radě města navrhoval, abychom se rozešli smírně s vzájemně nulovými nároky," tvrdil Bendula.

Minulé pondělí se letitý spor uzavřel. Exekuční kanceláři se nepodařilo vymoci nic. Město dostalo doporučení, aby se spor uzavřel. Rada města s tím souhlasila.

Diskuse k článku - 6 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Karel 

    Reagovat

     

    Tak, a teď by měl každý radní, který se chtěl soudit, ze svého zaplatit podíl nákladů za soudní spor, který stál město statisíce.

    Vloženo 1.12.2021 05:43:54

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      A důvod? Soud jim jasně dal svým výrokem za pravdu, tedy že byli v právu. To že jednatel firmy záměrně vyvedl peníze a nechal jí krachnout, to už je věc jiná. Stále existují pamětnicí kteří ví jak to reálně bylo s tou "rozsáhlou" rekonstrukcí.

      Vloženo 1.12.2021 07:13:42

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        takže za tu pravdu Milevsko zaplatilo 200.000 Kč, to je super, takhle se má vládnout a rekonstrukce za 5 mega byla taky úžasná

        Vloženo 1.12.2021 07:38:08

    • anonymní čtenář 

      Reagovat

       

      Jenže kdyby se nesoudili, tak byste vy a další podobní křičel a podával na ně trestní oznámení, že řádně nepečují o majetek města. To si nevyberete.

      Vloženo 1.12.2021 07:56:16

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        kvůli podpoře místních podnikatelů na město ještě nikdy nikdo nekřičel, ale tady to na podporu nevypadá

        Vloženo 1.12.2021 09:52:54

      • anonymní čtenář 

        Reagovat

         

        Kdyby si tam Kratochvíl nechtěl dosadit své kámoše a být zainteresovaný na výdělku nemusela být bezdůvodná výpověď a tudíž ani žádné náklady a dokonce by byl i nájem do konce nájemní smlouvy.Takže místo výdělku je prodělekAle to by asi pan ředitel DK nemněl ten hrad v Blechovce co staví.

        Vloženo 1.12.2021 11:32:28

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace