01.12.2021 | 06:12
Autor:
Kategorie:

Projekt realizace depozitáře v čáslavské pobočce muzea stál více než 155 milionů korun

Realizace projektu nízkonákladového depozitáře Národního zemědělského muzea (NZM) v Čáslavi stála zhruba 155,763 milionu korun. Část z toho byla financována z Integrovaného regionálního operačního programu. Předpokládaná dotace z EU by měla činit 100 714 197 korun. Více než 55 milionů korun poskytlo Ministerstvo zemědělství. Uvedla to při včerejším slavnostním otevření depozitáře náměstkyně pro řízení provozně ekonomické sekce Národního zemědělského muzea Dita Drozdová.

Drozdová poznamenala, že projekt byl zahájen v září roku 2016. „Cesta od podání projektu až po to, že tady stojíme, je časově dlouhá a náročná. Je to vlastně pět let přípravy a stavby,“ sdělila tím, že v dubnu 2017 NZM získalo dotaci. Počátkem letošního října byl depozitář zkolaudován a předán. Podle Drozdové projekt je pro muzeum natolik významný, že se na něm podíleli zaměstnanci všech oddělení. Starosta města Čáslav Vlastimil Málek konstatoval, že toto dílo je významné nejen investičně, sbírkově, ale i v tom, že se veřejnost bude mít možnost seznámit s tím, co všechno k zemědělství patří. Poukázal na to, že Čáslav se nachází v zemědělském kraji, víc než průmysl je zde zastoupeno zemědělství. Připomněl, že byla vybudována cyklostezka, která umožní zájemcům jednodušší přístup do čáslavské pobočky NZM.*

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 ČTK. Profi Press, s.r.o. využívá zpravodajství z databází ČTK, jejichž obsah je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování tohoto obsahu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu ČTK výslovně zakázáno.
crossmenuchevron-down