Počítejte se mnou!

V naší zemi se vyočkovalo 12,6 milionů dávek vakcíny. Jedna dávka Pfizeru, který je u nás nejrozšířenější (10 mil dávek), stojí po posledním zvýšení cen 497 korun. To je krásných 6,2 miliardy korun. Pro koho ptáte se? Inu kromě Pfizeru, Moderny, J&J a dalších i pro firmu Avenier miliardáře Chrenka, v jejímž představenstvu sedí jistý pan Primula a donedávna i jistý pan Maďar.

Pan Primula je i mimochodem ředitelem v nemocni Agel v Říčanech, která také patří panu Chrenkovi. Avenier dostane za centrální distribuci vakcín 150 mil. korun.

Kromě toho dostávají za očkování jedné dávky cca 300 Kč také lékaři a očkovací centra (které také vlastní Avenier).

V Česku má jeden praktický lékař průměrně 1 700 pacientů. Když tedy kupříkladu průměrný praktický lékař naočkuje dvěma dávkami 60 % svých pacientů, vydělá si podle všeho 600 000 korun. Kromě toho ovšem praktici od pojišťoven dostávají motivační poplatek za přemluveného důchodce nad 65 let 380 Kč. Naočkuje-li lékař třeba 200 důchodců, přivydělá si dalších 76 tisíc korun. Tomu se říká motivace, zapojit se do boje s pandemii.

Tím to ale nekončí. Máme tu totiž třetí dávku. A když se naplní vize, které už pronáší kupříkladu Flégr, a další zločinci, tedy že bude potřeba dát i čtvrtou a dost možná i pravidelně další dávky, tak z těch 4,5 miliardy, se stane pravidelná roční renta.

Tomu říkám důvod lobovat za povinné očkování pro všechny. Jejich zdraví je už pak jejich problém. I ty, kteří mají imunitu po prodělané nemoci. I pro děti, které to nepotřebují. Neničíme zdraví lidí záměrně, není nikdo, kdo by to odborně prokázal a podnikat je dovoleno.

Autor: VB