Bundesliga - preview 14. kola: Stuttgart s Herthou o přežití

03.12.2021, 08:36, aktualizováno 05.12.2021, 09:42
Previews
Radost hráčů Stuttgartu (© AFP)
Stuttgart i berlínská Hertha pamatují vydařenější ročníky, než je ten aktuální. Oba kluby se potácejí okolo sestupové hrany a tak jejich vzájemný sounoj může být dosti určující pro další týdny. Druhý nedělní duel obstará Borussia Mönchengladbach a její soupeř z Freiburgu.
VfB Stuttgart - Hertha BSC  (neděle 15:30)
Stuttgart a Hertha se pohybují těsně nad sestupovými pozicemi, jejich ambice jsou ale mnohem vyšší a odrazovým můstkem k lepším zítřkům by se mohl stát vzájemný zápas. Hosté jedno opatření už podnikli, před týdnem vyměnili trenéra.

Berlínský celek nevyhrál čtyřikrát za sebou, naposledy ztratil dva body v nastavení proti Augsburgu (1:1) a vedení se následně rozhodlo jednat. Na lavičce skončil Pál Dárdai, jeho povinnosti převzal někdejší kormidelník Hannoveru, Leverkusenu nebo Stuttgartu Tayfun Korkut.

"Rádi bychom Pálu Dádraiovi poděkovali za jeho práci. Tým převzal během loňské sezony ve složité situaci a dokázal ho udržet v nejvyšší soutěži," rozloučil se s koučem sportovní ředitel Fredi Bobic.

"Příchodem Tayfuna Korkuta chceme kabině dodat nový impuls. Tayfun už v minulosti prokázal, že tým nedokáže jenom stabilizovat, ale i rozvíjet a umí mu vtisknout své myšlenky," zdůvodnil volbu Bobic.

Ani Stuttgart neoplývá nějakou vynikající formou a před týdnem ukončil sérii šesti utkání bez výhry, když si doma poradil s Mainzem, gólově to zařídili Hiroki Ito a Borna Sosa. V tabulce se VfB pohybuje na patnáctém místě se třinácti body, Hertha je na tom o jednu příčku a jeden bod lépe.

Stuttgart v průběhu celého podzimu bojuje se zraněními a nejinak je tomu v tuto chvíli, mimo hru jsou Ahamada, Bredlow, Führich, Millot, Kalajdžić, Sankoh a Thommy. Kompletní nebude ani Hertha, které nepomohou Dárdai, Gechter, Jarstein a Klünter.
VfB Stuttgart - pravděpodobná sestava:
F. Müller - Mavropanos, Anton, Ito - Karazor, Sosa - Massimo, Mangala, W. Endo - Coulibaly - Marmoush.
Hertha BSC - pravděpodobná sestava:
Schwolow - Pekarík, Boyata, Stark, Plattenhardt - Ascacibar, S. Serdar - M. Richter, Maolida - Piatek, Jovetić.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.36 - 3.29
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Borussia Mönchengladbach - SC Freiburg  (neděle 17:30)
Borussia Mönchengladbach stále nemůže naskočit na vítěznou vlnu, pravidelně ztrácí body a pohybuje se až ve druhé polovině tabulky německé nejvyšší soutěže. Polepšit si může proti Freiburgu, ani v jeho táboře v tuto chvíli nepanuje spokojenost.

Hříbata na konci října v rámci poháru smetla Bayern Mnichov a pohodu si přenesla i na ligovou scénu, kde porazila Bochum s Fürthem a přivezla si cenný bod z Mainzu. Naposledy ale přišlo další zakolísání, nezdar v Kolíně nad Rýnem (1:4) a pád na dvanáctou příčku, to je daleko za očekáváními vedení a fanoušků.

Před týdnem neuspěl ani Freiburg, který překvapivě padl v Bochumi. Tým trenéra Christiana Streicha byl dlouho neporažen a recept na něj jako první našel Bayern, následoval nepovedený výkon proti Frankfurtu a poté Bochum. "Tahle porážka bolí, chtěli jsme odčinit předcházející dva zápasy. Plnili jsme taktické pokyny a vypracovali si spoustu šancí. Bolí to," přiznal Streich.

"Teď musíme zvednout hlavy a připravit se na Gladbach. Borussia potřebuje dát zapomenout na utkání v Kolíně a půjde za výhrou," dodal.

Freiburg v Gladbachu nevyhrává a naposledy se mu to povedlo v květnu 2008, tehdy se oba týmy střetly ve druhé lize. V té první na půdě nedělního soupeře triumfoval pouze jednou, a to v dubnu 1995. Celkově v souboji těchto týmů platí, že si hosté domů vozí body jen výjimečně.

Domácím se vyprázdnila marodka a zůstávají na ní jen Beyer a Doucouré. Podobně je na tom i Freiburg, mimo hru je Schmid a na první start v sezoně si ještě minimálně týden počká Ezekwem.
Mönchengladbach - pravděpodobná sestava:
Sommer - Ginter, Elvedi, Bensebaini - Herrmann, Koné, Zakaria, Scally - Hofmann, Stindl - Plea.
SC Freiburg - pravděpodobná sestava:
Flekken - Kübler, Lienhart, N. Schlotterbeck, Günter - Keitel, Höfler - Schade, Grifo - Höler, Sallai.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.85 - 3.92 - 4.34
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Bayer Leverkusen - Greuther Fürth  (sobota 15:30)
Bayer Leverkusen v posledním kole zvládl očekávaný souboj s Lipskem, které porazil 3:1. V aktuálním kole přivítají farmaceuti v Bay Areně soupeře z posledního místa tabulky - Greuther Fürth. Ten naopak minulý týden schytal výprask 3:6 od Hoffenheimu. O favoritovi tak je jasno. Na druhou stranu, Leverkusen už několikrát v ročníku klopýtl.

"Leverkusen má velmi mladý kádr, ovšem na špičkové úrovni. Dokáží hrát velmi variabilně a ve vysoké rychlosti," vyzdvihuje svého soupeře německý trenér Fürthu Stefan Leitl, který si dobře uvědomuje sílu Bayeru. Zároveň ale věří, že jeho tým může proti favoritovi uspět. "Musíme se vrátit k tomu dobrému z utkání proti Hoffenheimu. Musíme být kompaktní, odvážní a snažit se dostat oponenta pod tlak."

Pod tlakem je však spíše právě kouč Fürthu Leitl, pod jehož vedením se dosud zelenobílým vůbec nedaří adaptovat se na vysoké tempo německé Bundesligy. Bavorský manšaft je jednoznačně poslední, když od začátku ročníku nedokázal zvítězit a v dosavadních třinácti kolech si připsal pouhý bod. Táhne také nelichotivou bilanci jedenácti prohraných utkání v řadě. Hrůzostrašná je obzvlášť defenzivní práce týmu, která už za svá záda pustila 39 gólů, čili v průměru přesně tři zásahy na zápas.

To je přesně voda na mlýn pro ofenzivně laděný Bayer Leverkusen, kterému se navíc konečně uzdravil nejlepší střelec a český reprezentant Patrik Schick. I jména jeho spoluhráčů - Floriana Wirtze nebo Moussy Diabyho oprávněně nahánějí strach, když vezmeme v potaz, že Bayer má třetí nejlepší útok v lize, kde se nachází právě na třetím místě za odskočeným Bayernem Mnichov a Dortmundem. Leverkusen dokonce jistou dobu Bundesligu vedl, ale kvůli menší krizi, kdy poztrácel body s Wolfsburgem, Kölnem a Herthou, ztratil kontakt. Nyní se ale opět vrací do formy a proti poslednímu Fürthu by neměl mít problém.

Hosté navíc trpí rozsáhlou marodkou, na níž se nachází Hoogma, Jung, Kehr, Seguin nebo obránce Viergever. To trenér Leverkusenu Seoane postrádá pouze Bakkera s Baumgartlingerem.
Bayer Leverkusen - pravděpodobná sestava:
Hrádecký - Hincapié, Tapsoba, Tah, Frimpong - Bellarabi, Andrich, Palacios, Demirbay, Wirtz - Schick
Greuther Fürth - pravděpodobná sestava:
Burchert - Willems, Sarpei, Sauer, Meyerhöfer - Leweling, Griesbeck, Christiansen, Tillman - Itter, Hrgota
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.20 - 7.65 - 15.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
TSG Hoffenheim - Eintracht Frankfurt  (sobota 15:30)
Hoffenheim v minulých týdnech, jak se tak říká, chytl slinu. V Bundeslize v uplynulých osmi kolech hned pětkrát vyhrál a najednou začal atakovat místa zajišťující kvalifikaci do pohárové Evropy pro příští ročník. Rovněž Frankfurt, jenž se každopádně pohybuje jen v dolní polovině tabulky, je ovšem v dobrém rozpoložení. Mohlo by se tak jednat o velmi zajímavé měření sil.

Jelikož hosté působí i na evropské scéně, sehráli od konce října už šest utkání. V nich dvakrát uhráli plichtu a ve zbývajících čtyřech zvítězili. Na ligovém poli tým trenéra Olivera Glasnera uzmul devět bodů v posledních třech kolech, postupně skolil Fürth, Freiburg i Union Berlín. Přerušit tuto sérii nebude pro domácí snadné, ať už je rozdíl v průběžném pořadí mezi oběma jakýkoli.

Protože suma sumárum vážně není nijak zásadní. Situace je tak napjatá, že ač byl Hoffenheim po třinácti odehraných kolech pátý a Eintracht až dvanáctý, získalo mužstvo kouče Sebastiana Hoenesse pouze o dva body více. "Nás současný stav těší. Ale moc dobře víme, jak minimální odstupy od všech máme. Vlastně mě naše umístění vyloženě nevzrušuje," řekl domácí stratég.

Die Kraichgauer působí na vlastním stadionu velmi dobře, ze šesti případů doposud čtyřikrát vyhráli. "Míníme naši bilanci v tomto ohledu ještě vylepšit," vzkazoval Hoeness. "Náš soupeř je po kostrbatějším začátku sezóny aktuálně ve slušné pohodě. Očekávám pohledný duel. My musíme hlavně efektivně využívat šance, abychom ho dostali na svou stranu," dodával.
TSG Hoffenheim - pravděpodobná sestava:
Baumann - Posch, Grillitsch, Vogt - Akpoguma, Raum - Geiger, Samassékou - Kramarič - Bebou, Rutter
Eintracht Frankfurt - pravděpodobná sestava:
Trapp - Tuta, Hasebe, N'Dicka - Sow, Jakič - Chandler, Kostič - Lindström, Kamada - Borré
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.99 - 3.91 - 3.74
Tip EuroFotbal.cz: 02
více informací
1. FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg  (sobota 15:30)
Udržet stálou výkonnost představuje pro Wolfsburg poměrně velký problém po celou dobu sezóny. Jestliže se po příchodu trenéra Floriana Kohfeldta, jenž nahradil odvolaného Marka van Bommela, zdálo, že by se mohl tým dostávat do optimální pohody, pak poslední tři duely spíše poukázaly na trochu předčasné závěry v tomto ohledu. "Vlci" se teď představí v Mohuči.

Reprezentační přestávka utnula wolfsburgskou jízdu, před níž hosté pod Kohfeldtem vykázali hned tři vítězství v řadě. Následně sehráli jeho svěřenci další tři utkání, a to včetně toho v Lize mistrů, v nichž jednou plichtili a dvakrát padli. "Jsme v jakémsi procesu vývoje," omlouval se za horší formu kouč VfL. "Samozřejmě že během něho chceme získávat pozitivní výsledky."

Pořád každopádně nemusí Wolfsburg nikterak panikařit, jeho situace určitě není nepříznivá, vždyť po třinácti kolech okupoval slušnou sedmou příčku. Je ale třeba připomenout, že rozdíl v tabulce Bundesligy například mezi pátou a dvanáctou pozicí je jen dvoubodový, čili nějaká delší šňůra neúspěchů by ho mohla bleskově šoupnout dolů, a to vážně hned o několik pater.

A třeba v tomto dvoubodovém vakuu se mimochodem nachází taktéž jeho aktuální konkurent. "Od doby, co vedení mužstva převzal trenér Bo Svensson, je neuvěřitelně stabilní. Od začátku ročníku posbíral už solidní počet bodů," chválil soka Kohfeldt. "Jeho hru v podstatě definuje fyzická připravenost. Může díky ní být agresivní, v útoku je účelný. Rozhodně nás zaměstná."

Domácím, vlastně podobně jako jejich soupeři, poslední tři mače nevyšly podle představ. Ani v jednom z nich neurvali výhru, naposledy nestačili venku Stuttgartu. "Ne že bychom neměli dostatek vůle, nesjednotili jsme ovšem své nápady," hodnotil minulé klání Svensson. "Přitom ve fotbale jsou řešení všech herních okolností daleko jednodušší, když každý myslí stejně."
1. FSV Mainz 05 - pravděpodobná sestava:
Zentner - Bell, Hack, Niakhaté - Widmer, Barreiro, Aarón Martín - Lee, Boëtius - Onisiwo, Burkardt
VfL Wolfsburg - pravděpodobná sestava:
Pervan - Lacroix, Guilavogui, Brooks - R. Baku, Vranckx, Arnold, Paulo Otavio - Lukebakio, L. Nmecha - Weghorst
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.25 - 3.47 - 3.43
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
FC Augsburg - VfL Bochum  (sobota 15:30)
Fotbalisté Augsburgu v sobotu na svém hřišti přivítají soupeře z Bochumi a domácí potřebují urvat důležité body. V tabulce jsou totiž až na 16. pozici. Poslední dva duely se ovšem týmu z Bavorska vydařily. V posledním kole remizoval Augsburg s Herthou Berlín a o týden dříve dokonce porazili slavný Bayern!

"Věřili jsme v naše schopnosti, a proto jsme se dokázali do utkání vrátit a urvat důležitý bod. Bylo velmi důležité, že jsme po výhře nad Bayernem nepolevili," vyjádřil se po duelu s Herthou obránce Augsburgu Mats Pedersen, který také narážel na to, že jeho tým srovnal až v sedmé minutě nastavení.

Domácí celek sice mohou dobré výsledky z posledních kol hřát na prsou, ovšem proti Bochumi je nečeká vůbec snadná práce. Svěřenci temperamentního kouče Thomase Relse zatím zvládají roli nováčka s grácií a s 16 body jsou po 13 zápasech na 13. místě tabulky. V minulém kole navíc srazili silný Freiburg po obratu z 0:1 na 2:1. "Měli jsme i trochu štěstí, že Freiburg neproměnil své šance, ale semkli jsme se a věřili v dobrý konec a z těchto důležitých tří bodů máme velkou radost," zářil kouč Rels.

Proti Augsburgu se ale bude muset obejít bez Osterhageho, Gravea nebo dlouhodobě zraněného útočníka Zollera. Domácí naopak nemohou počítat s pomocí Strobla, Civejy či Reece Oxforda. Může je však těšit fakt, že se s Bochumí utkají na svém stadionu, kde už čtyřikrát v řadě neprohráli. Bochumští naopak druhou nejhorší bilanci v lize na cizích hřištích.
FC Augsburg - pravděpodobná sestava:
Gikiewicz - Iago, Winther, Gummy, Caligiuri - Pedersen, Dorsch, Maier, Vargas - Zeqiri, Hahn
VfL Bochum - pravděpodobná sestava:
Esser - Soares, Masovič, Leitsch, Stafylidis - Rexhbečaj, Löwen, Losilla - Holtmann, Asano - Polter
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.28 - 3.51 - 3.33
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Arminia Bielefeld - 1. FC Köln  (sobota 15:30)
Jednu bitvu o Severní Porýní-Vestfálsko už svěřenci trenéra Steffena Baumgarta před týdnem zvládli, nyní je čeká druhá v pořadí, a to na půdě Bielefeldu. Kolín nad Rýnem bude plnit roli mírného favorita, Arminia by pro něj každopádně měla představovat minimálně urputného a neústupného soka. O této skutečnosti se třeba minulou sobotu přesvědčil i mistrovský Bayern.

Poměrně dlouhou dobu mužstvo kouče Franka Kramera drželo s celkem z Mnichova krok. A přestože si nakonec domů neodvezlo ani bod, ze slušného výkonu by mohlo těžit alespoň pro tento duel. "Chceme konečně získat vůbec první výhru na domácí půdě," připomněl doposud pořádně nelichotivou statistiku Samir Arabi, výkonný ředitel pro sportovní činnosti u Arminie.

Pochopitelně že pro domácí je prioritou záchrana. Zatím tuhle ambici nenaplňují. I kdyby nad Kolínem nad Rýnem naplno uspěli, z předposlední pozice se nevymaní, protože na šestnáctý Augsburg ztráceli po třinácti odehraných kolech čtyři body. "Snad budeme mít trochu štěstí," dodával Arabi. "Musíme na konci sezóny najít tři týmy, které v tabulce dostaneme pod sebe."
Arminia Bielefeld - pravděpodobná sestava:
Ortega Moreno - Brunner, Pieper, Nilsson, Andrade - Prietl, Kunze - Wimmer, Schöpf, Okugawa - Klos
1. FC Köln - pravděpodobná sestava:
Schwäbe - Schindler, Kilian, Czichos, Schmitz - Özcan, Skhiri - Ljubicic, Duda, Kainz - Modeste
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.22 - 3.49 - 2.38
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Borussia Dortmund - Bayern Mnichov  (sobota 18:30)
Už šestkrát za sebou, pokud do statistik započítáme i ta měření sil v Německém superpoháru, ovládl tenhle vždy ostře sledovaný souboj Bayern. V podstatě i nynější Der Klassiker, stejně jako ty přechozí, v sobě bude skrývat mírného favorita v podobě mnichovské družiny. Avšak Dortmund předem nemusí skládat zbraně, vždyť dosud je v Bundeslize v dost těsném závěsu.

Samozřejmě že v kontextu celé sezóny nebude tahle bitva tou klíčovou. Pro podzim nicméně rozhodně může být, co se otázky udílení pomyslné ceny půlmistra týče. Oba mančafty od sebe dělí jen jeden bod, ze třinácti ligových střetnutí desetkrát zvítězily, akorát domácí mají na svém kontě o jednu remízu méně a jednu porážku více, a tak jsou v průběžném pořadí právě těmi horšími.

Vymlouvat se například na kratší dobu na přípravu tohoto klání nemůžou. Oba týmy soutěžní duel absolvovaly naposledy minulou sobotu a pouze s rozdílem jiných časových termínů. A zatímco Dortmund skolil Wolfsburg venku při odpoledni, Bayern si po vítězství svého rivala sebral první příčku zpátky, jelikož doma vpodvečer před vlastními fanoušky porazil Bielefeld.

Naposledy BVB uspělo proti svému konkurentovi zkraje srpna roku 2019. Tehdy se radovalo z prvenství v Supercupu. Od té doby na něj recept nenašlo. "Pokaždé je vzrušující nastoupit na Bayern a celkově se s ním prát. My jsme se mu až doteď dokázali udržet na dostřel," těšilo domácího kouče Marca Roseho, že jeho celek je pozadu po stránce bodového zisku o kousek.

Borussia před týdnem urvala důležité tři body v Dolním Sasku. Definitivní tečku za zápasem udělal útočník Erling Haaland, který kvůli zranění kyčelního svalu původně neměl hrát až do konce tohoto roku. A i když dle předpokladů měl minulé dění sledovat spíše jenom z lavičky, přece na hrací plochu vběhl. Okamžitě se poté ukázalo, jak důležitý pro Dortmund může být.

Jenže je otázkou, jestli bude na celých devadesát minut připravený i proti Bayernu. Pořád není úplně vyléčený. "Tréninky pro tento týden absolvoval moc dobře," prozradil Rose. "Musíme ovšem zůstat opatrní. Uvidíme, jak dlouho případně na hřišti vydrží. Hodláme každopádně do tohoto mače vstoupit s cílem působit našemu protivníkovi problémy a urvat výhru," burcoval.

Pokud hosté v Severním Porýní-Vestfálsku uspějí naplno, těžko by je až do vánočních svátků měl ještě někdo sesadit z čela. "Pro nás utkání s Dortmundem znamená hodně," uvedl Julian Nagelsmann, trenér Stern des Südens. "Všichni si uvědomuje jeho důležitost. Dortmund zatím prožívá vynikající ročník, ostatně podobně jako my. Můžeme vidět fascinující představení."

Rose má přece o něco větší obtíže s marodkou než Nagelsmann. Domácím nejsou k dispozici zranění Mateu Morey, Youssoufa Moukoko, Giovanni Reyna a Marcel Schmelzer, Thorgan Hazard je v karanténě, přičemž se neočekává, že se do akce zapojí Jude Bellingham, jenž se poprvé účastnil přípravy s družstvem teprve ve čtvrtek. Nejistý je též start Manuela Akanjiho.

Joshua Kimmich, Marcel Sabitzer a Josip Stanišič, to je výčet jistých absencí u bavorského výběru. Připraveni by naopak měli být Bouna Sarr, Tanguy Nianzou i Eric Maxim Choupo-Moting, tedy za situace, kdy vykáže negativní test na koronavirus. Otazník visí nad nástupem Leona Goretzky. "Rozhodneme se asi až v sobotu, co s ním provedeme," říkal Nagelsmann.
Borussia Dortmund - pravděpodobná sestava:
Kobel - Meunier, Akanji, Hummels, Raphaël Guerreiro - Dahoud - Brandt, Can - Reus - Haaland, Malen
Bayern Mnichov - pravděpodobná sestava:
Neuer - Süle, Upamecano, Hernández - Tolisso, Goretzka - Coman, Müller, Sané, Davies - Lewandowski
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.54 - 4.30 - 1.96
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Union Berlín - RB Lipsko  (pátek 20:30)
Union Berlín a Lipsko čekají příští týden důležité bitvy v evropských pohárech, a tak by se před nimi oba týmy rády co nejlépe navnadily. V Bundeslize si zatím v bilanci bodového zisku počínaly velmi podobně, domácí urvali o pouhé dva body více. Aby tak hosté mohli svého protivníka v tabulce předskočit, potřebují zvítězit, jenže venku se jim ještě dosud takový počin nezdařil.

Ze šesti ligových klání na cizích půdách Die Roten Bullen třikrát plichtili, třikrát padli a jen třikrát skórovali. Jejich aktuální rival navíc patří doma k dost těžko porazitelným celkům, za uplynulých sedm případů na Stadionu An der Alten Försterei dokázal skolit Union na konci října pouze mistrovský Bayern. V hlavní německé metropoli se prostě nevyhrává každý týden.

Je pak velkou otázkou, v jaké kondici v podstatě saský výběr pro tento duel bude. Už několik dnů ho totiž sužují problémy s pozitivními testy na koronavirus, narušeny tak byly tréninkové jednotky, ten úterní dokonce přímo zrušený. Pořád se neví, zda bude moci mužstvo vést přímo Jesse Marsch, nebo zda ho nebude muset převzít někdo z asistentů, tentokráte Marco Kurth.

Proti Bruggám v Lize mistrů a následně na domácí scéně v souboji s Leverkusenem byl jako náhrada za Marsche zvolený Achim Beierlorzer, jenže ten nakonec nedávno taktéž musel do karantény. "Kurth je připravený podpořit náš tým, pokud bude muset do akce," ujišťoval na on-line tiskové konferenci hlavní americký stratég. "Je v klubu nějakou dobu, ví, co chceme."

Podobně jako se Lipsko příští úterý popere s Manchesterem City o přezimování v evropských pohárech, nastoupí Die Eisernen v závěrečném mači hlavní fáze Konferenční ligy proti Slavii, aby se rovněž oni jakožto německý vyslanec porvali o setrvání v pohárové Evropě i pro jaro. Jelikož boj s pražským klubem podstoupí až ve čtvrtek, nemuselo by dojít k rotaci v sestavě.

Přece budou mít svěřenci kouče Urse Fischera dostatek času, aby na klíčové utkání dostatečně zregenerovali, takže k šetření některých opor v tomto zápase pravděpodobně nedojde. "Úplně tou největší předností Unionu je hra na brejky," upozorňoval Marsch. "Na lavičce má hodně zkušeného trenéra, již několik let v berlínském klubu úžasně pracují," vysekl poklonu soupeři.
Union Berlín - pravděpodobná sestava:
Luthe - Friedrich, Knoche, Baumgartl - Trimmel, Khedira, Prömel, Giesselmann - Kruse - Becker, Awoniyi
RB Lipsko - pravděpodobná sestava:
Josep Martínez - Mukiele, Klostermann, Gvardiol, Angeliňo - Laimer, Kampl - Haïdara, Forsberg - André Silva, Nkunku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.77 - 3.62 - 2.06
Tip EuroFotbal.cz: 10
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Bayern Mnichov13101242:1331
2.Borussia Dortmund13100333:1930
3.Bayer Leverkusen1373328:1824
4.SC Freiburg1364319:1322
5.TSG Hoffenheim1362527:2020
6.Union Berlín1355320:1920
7.VfL Wolfsburg1362515:1720
8.RB Lipsko1353524:1618
9.1. FSV Mainz 051353517:1418
10.1. FC Köln1346322:2218
11.Borussia Mönchengladbach1353518:1818
12.Eintracht Frankfurt1346316:1718
13.VfL Bochum1351712:2016
14.Hertha BSC1342713:2714
15.VfB Stuttgart1334618:2313
16.FC Augsburg1334612:2213
17.Arminia Bielefeld131669:199
18.Greuther Fürth13011211:391

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (120)

Přidat komentář
Agent z Melmacu

ohne diváci

Reagovat
andrew96

15 tisíc, alespoň něco.

Reagovat
eleven11

Bavorsko kvůli nepříznivému vývoji pandemie koronaviru zavírá fotbalové stadiony. Úplně bez diváků se tak bude hrát třeba bundesligový duel mezi Augsburgem a Bochumí nebo druholigový souboj Norimberku s Kielem. Nařízení platí do odvolání. Premiér Markus Söder očekává, že do konce roku už se fanoušci na zápasy živě nedostanou.

Reagovat
andrew96

Jojo, to samé Sasko, v Bádensku-Württembersku zase maximálně 750 diváků.

V dalších zemích platí hranice 50 % kapacity, maximálně však 15 tisíc, což bude v Dortmundu. V Berlíně bude od středy limitem 5 tisíc.

Reagovat
Giginek

Bayern je bez Kimmicha poloviční, remíza by asi stačila

Reagovat
Bastaron

Reagovat
db18

Reagovat
oli9

Snad to dnes Dortmund zvládne ať je ta Bundesliga co nejdyl dramatická..

Reagovat
cubinho

Schick 2x v podstate do prazdne...

Reagovat
cubinho

do třetice

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Schick!

Reagovat
Rothbard

Schickaldo

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Here we go!

Reagovat
srandamač

Dopice 4 goly....zatím

Reagovat
cubinho

Neskutecne!!!!

Reagovat
JackDaniels.

Schick je skratka vynikajúci, ak bude takto pokracovat, nečudoval by som sa keby po ňom siahol Bayern ako po náhrade za pomaly starnuceho Lewiho

Reagovat
bakasa

Reagovat
oli9

Já bych mu to i přál , už dokázal že je prostě dobrý útočník jak v Lipsku, Leverkusenu nebo reprezentaci. Technický, golový a taky má fotbalové myšlení ...

Reagovat
JackDaniels.

Po tejto sezóne bude zrejme každému jasné že je to útočník pre topklub, veľmi by som ho chcel vidieť v Bayern, kde by mu ten štýl mohol pasovať a Bayern rad nakupuje Bundesligou o testovaných hracov

Reagovat
Nadržený šimpanz

Tak jestli zůstane Lewa, pochybuju že by mu chtěl dělat náhradníka. Ale v budoucnu proč ne

Reagovat
DieFohlenBMG

Quick Schick

Reagovat
cubinho

Ale ta Wirtzova asistence

Reagovat
smazaný uživatel

Haland? Není to ten týpek, co má skoro stejně gólů jako Schick?

Reagovat
smazaný uživatel

ee, Haland má 10

Reagovat
CHONG

Ale v sedmi zápasech

Reagovat
srandamač

Jeho boj, že se neumí rychle uzdravit. I v tom je Patrik lepší.

Reagovat
jsemdement

Reagovat
okokolo

2 penalty

Reagovat
JackDaniels.

To si robis kozy

Reagovat
smazaný uživatel

Schick letos 11 zápasu a zatím 12 branek

Reagovat
vacin

Ten jeho výběr místa je fantastický, u toho 4. gólu neskutečný timing, kdy se celou dobu pohyboval na hraně ofsajdu a po každé reagoval na změnu linie ofsajdu.

Reagovat
smazaný uživatel

SCHICK

Reagovat
JackDaniels.

Skoda ze ho vystriedal... Mohol mu dopriať možno ten 5.

Reagovat
srandamač

To určitě, chvilku po střídání to tam po další tyči letělo do míst, kde vždy stojí a nikdo tam nebyl.

Reagovat
JackDaniels.

Toto ked vidí Haaland, ktorý má mentalitu Michaela Jordan, musí v ňom vrieť, urcite si pozriem Dortmund - Bayern

Reagovat
smazaný uživatel

Fürth se zaregistroval do Bundesligy omylem, ne?

Reagovat
cr7sux

Reagovat
Neon

Bych myslel, že hraje spíš Furth im Wald, jsou neskutečně v lese.

Reagovat
patas92

Schick > Lewandowski

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
CHONG

Reagovat
Mönchengladbach

Schick > Lewandowski > Messi

Reagovat
adoxx

Reagovat
oli9

Ted tam Haaland jebne 4 a Lewa 5

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ACSeRw!n

snad to BVB urve

Reagovat
Manik...

Dá se očekávat dobrý zápas?

Reagovat
dantetomas

Nie som odbornik na covid, ale aky ma vyznam vyrazne obmedzit pocet ludi na stadione, ked su aj tak vsetci natlaceni na sebe? Celkom by som to chapal, ak by boli rozdeleni po celom stadione a mali medzi sebou rozostupy, ale takto mi to pride trochu nezmyselne.

Reagovat
Kixi Syhimour

Obrana Mnichova moc netuší

Reagovat
andrew96

Brandt ve formě je úžasný hráč. Škoda, že se s ní potká zřídkakdy.

Reagovat
lajka30

Kanaďani můžou hrát možná tak jenom hokej.

Reagovat
Kixi Syhimour

Klasický der Klassiker

Reagovat
smazaný uživatel

Tak zkušený hráč udělá takovou pičovinu.

Reagovat
smazaný uživatel

Dvě šance, dva góly, to je jak jiný svět

Reagovat
JackDaniels.

Reagovat
smazaný uživatel

Hmm, zapnu po letech bundesligový zápas a vypadá to, že jsem si vybral dobře. Radši ani nemrkám, nebo o nějakou šanci přijdu.

Reagovat
Heresy

Pecka zapas

Reagovat
Arne

Mats má zase nějakou virózu, nebo proč hraje tak otřesně?

Reagovat
andrew96

"Marodí" už 2 měsíce.

Reagovat
eder

Bijte vepře!

Reagovat
smazaný uživatel

milimetrová střela

Reagovat
Manik...

Pencka?

Reagovat
Switchback

Penalta?

Reagovat
smazaný uživatel

ofsajd

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Switchback

Reagovat
Arne

Podle Kolnu ne ofsajd, ale že to bylo "na penaltu málo"...

Chápu pak Roseho, že je nasranej, když se na jednu takovou situaci ten snaživec běží podívat a na druhou ne.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale Haaland tam v ofsajdu stejně u té své první přihrávky během akce byl.

Reagovat
smazaný uživatel

To je zápas, mazec. Dlouho jsem takový neviděl.

Reagovat
andrew96

A to bych řekl, že už byly letos v BL i lepší.

Reagovat
Minister

Ten Bellingham po každom jednom súboji skončí na zemi...

Reagovat
andrew96

Je to fracek.

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

Penalta

Reagovat
smazaný uživatel

to bude penalta

Reagovat
Neon

Hummels MOTM

Reagovat
andrew96

OMG

Reagovat
andrew96

Hummels si dnes hraje na Schalke.

Reagovat
OTASi

no mám vsazeno na bayern, takže se nezlobím, ale... ruka to byla, ale předtím ho jasně majznul po hlavě Müller, tak to má bejt faul na Hummelse ne?

Reagovat
Bayern +

Hummels už patrí do starého železa...

Reagovat
eder

Zkurwysyn pšonsky prašiwy...

Reagovat
Switchback

By se stejně opakovala, borec půl metr před čárou

Reagovat
Minister

Hentaké penalty, keď sa pred kopnutím zastavíš by som zakázal.

Reagovat
bayern987

Taky se mi to nelíbí, ale pravda je, že Lewa nikdy nezastaví jen zpomalí.

Reagovat
Bayern +

Kebyže zastaví, tak mu to neuzná...

Reagovat
Jan Horáček

Vždyť poskakoval na místě.

Reagovat
fenixLFC

ze vylucia manazera som videl. aj ze dostane zltu. ale ze vylucia manazera po dvoch zltych, to teda este nie

Reagovat
Manik...

To mi přijde častější než přímá ČK

Reagovat
smazaný uživatel

Tolisso

Reagovat
südkurve

Jak se Lewa chytil za hlavu když ho to viděl kopnout

Reagovat
Bayern +

V suchom triku

Dúfam, že podobný výkon predvedieme aj v stredu a neopovazime sa to Barcelone pustit...

Reagovat
Heresy

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

tak o tom suchom tricku by som pomlcal, Zwayer bol rozdielovy muz na travniku

Reagovat
Centrofixka

Davies mal ruku v 16tke+faul na Reusa to Zwayer samozrejme nevidel, ale Hummelsovu zvlastnu ruku uz teda videl ako jastrab

Reagovat
Psy_cho

Já myslím, že to Reusovi nepísknul, protože padá často a tohle byl zákrok tělo na tělo. Nevím, zda takový zákrok smí přehodnotit VARem a jak by to dopadlo, nedokážu říci. Jak se říká v Čechách, obhájil by si i pentli. Ta Hummelsova ruka byla jasná, jde do balonu a oběma rukama napřed.

Reagovat
Nickname 9

1. Davies byl ve skluzu a rukou nezvětšoval objem těla

2. Faulu na Reuse předcházel ofsajd Haalanda

3. Hummels šel rukama napřed

Takže tady prosím přestaňte brečet, že za výsledek může rozhodčí

Reagovat
andrew96

A byl ten ofsajd někde prokázán?

Reagovat
vladino10

Nejakú dobrú 100% opakovačku k tomu nedávali, ale aj ja by som si tipol, že to bol ofsajd (z toho čo ukazovali).

Reagovat
andrew96

Já spíš taky, každopádně záznam s kalibrovanou lajnou si nepamatuju a s jistotou bych o ofsajdu rozhodně nehovořil.

Navíc Zwayer po zápase uvedl, že řešil jen zákrok Hernándeze (na který měl podle svých slov na rozdíl od ruky Hummelse dobrý výhled, a proto nešel k VARu), nikoliv Haalandův ofsajd.

Reagovat
andrew96
Reagovat
cologneFC

Gladbášek

Reagovat
Kixi Syhimour

Mönchengladbach

Reagovat
Kixi Syhimour

další

Reagovat
Mönchengladbach

Hmmmm........

Reagovat
Ranoth

co skusali nejake nove drogy pred zapasom ?

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Liquid

Dokoukáš to ?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Co se to děje

Reagovat
Rothbard

Stop, he is already dead

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Kily

jděte taky už do prdele, pořád aktualizovat tu expresku

Reagovat
OTASi

Po dnešku by nemělo být o vítězi ceny Fair play pochyb. Hráči Monchengladbachu se obětovali, bylo jim Füthu líto

Reagovat
Univerzál

Hráči Gladbachu chtějí odstřelit trenéra nebo co?

Reagovat
Kixi Syhimour

4 góly ze standardek, oba stopeři gól

Reagovat
REPLIKATOR

Tým, který dal Bayernu v poháru pětku dostane za poločas doma šestku

Reagovat
ACSeRw!n

bayern

Reagovat
Jardman

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele