Malé potvůrky upajdy se chtějí dostat pod vánoční stromečky

Jednadvacet dní před Štědrým dnem vylezly z nory Ponury na řece pod Dvojkopcem malé potvůrky, mrštné a rychlé jako veverky a velké jako skřítkové. Říkají si upajdy...

Knižní novinka, která se právě objevila na předvánočním knižním trhu, vychází pod názvem Pohádka o upajdách. Je to pohádka a zároveň příběh, který hravým jazykem rozvíjí dětskou fantazii a tříbí smysl pro češtinu, na což se poslední dobou u dětí často zapomíná.

Není divu, že v případě upajd to neplatí. Jejich maminkou je Marcela Šedivá, která na základní škole už roky učí český jazyk a výtvarnou výchovu, a sama také svoji knížku ilustrovala. Pohádka o upajdách je její prvotinou. Je to příběh, který, jak potvrdili čtenáři z řad rodičů, kteří dostali první výtisky ještě před oficiálním vydáním, se dobře čte před spaním, aniž by děti usnuly dřív, než je to žádoucí.

Ryze česká knížka by se ráda stala jedním z tipů pro Ježíška na letošní dárek pod stromeček. K dostání je ve všech knihkupectvích nebo s 20 procentní slevou za 239 korun v e-shopu nakladatelství Vašut.

Nakladatelská anotace:

Marcela Šedivá: Pohádka o upajdách

Že jste ještě neslyšeli o upajdách? Kdo to vlastně jsou ty upajdy? Jsou to takové malé potvůrky, mrštné a rychlé třeba jako veverky a velké jako... třeba jako skřítkové. Ale skřítkové to nejsou, kdepak, a strašidla také ne, i když se někdy dokáží strašidelně tvářit. Ve skutečnosti si rády hrají, vozí se na tobogánu a plavou v řece, v jejímž břehu mají svoje nory. A taky mají moc rády svůj rododendron, na kterém se jim zdají krásné sny. Jsou velmi zvídavé a statečné, a tak, když jednu z nich vyšplouchne z nory velká voda, neváhají a vyrazí ji hledat. A o tom, co všechno na svojí velké výpravě najdou, je náš příběh.

vázaná., 167×235 mm, 144 str., ISBN 978-80-7541-318-5, doporučená cena 299 Kč

Klíčová slova ČR-literatura-děti-Šedivá-e.vox

Oblast
Evropa, EU, NATO (es)

Kategorie
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.