Špatně parkujete? Odtah vozidel zdraží o několik stovek!
Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Litvínov - Odtažení vozidla z litvínovských ulic se majitelům prodraží o několik stovek korun. Službu pro město Litvínov zajišťuje Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova.

„Pokud vůz tvoří překážku v silničním provozu a je odtažen, od roku 2022 zaplatí majitel auta 2 570 Kč. Do konce tohoto roku je cena 2 200 Kč,“ uvádí Štěpánka Kolčavová Bretová, vedoucí odboru nakládání s majetkem a dodává, že v ceně je zahrnuto odstavení vozu na hlídaném parkovišti po dobu tří dnů. Za každý další den připlatí majitel 100 Kč (do konce roku 75 Kč).

Stejnou částku budou muset zaplatit i v případě, že byl vůz odtažen v době blokového čištění ulic. Na akci jsou řidiči předem upozorněni dopravními značkami s datem, kdy se čištění ulice koná.

Do peněženky musí řidiči sáhnout i v případě marného odtahu. To znamená, že odtahová služba vyjede na místo, ale majitel vozidla se mezitím k vozu dostaví. Městská policie Litvínov v takovém případě vybírá částku 450 Kč, od ledna 2022 bude účtovat 550 Kč. „Pokud je vůz již naložen na odtahové vozidlo a majitel stihne přijít před odjezdem, musí zaplatit 1 900 Kč, od nového roku se částka zvyšuje na 2 000 Kč,“ dodává Kolčavová Bretová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru