InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zastupitelstvo v Českých Budějovicích zastavilo pořizování územního plánu

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Na dnešním jednání zastupitelstva města došlo na návrh náměstka Juraje Thomy k zastavení pořizování územního plánu města. Důvodem má být prověření, jestli je tento územní plán v souladu se studií ČB.21 Smart green city, kterou si nechala vypracovat Teplárna České Budějovice. Proti byli zastupitelé za Piráty. "Tato studie nikdy neprošla žádnou veřejnou diskuzí, nebyla předložena ani zastupitelstvu a Piráti nevidí důvod, proč by se mělo schválení tak zásadního dokumentu, jako je územní plán města, dále odkládat," objasňují Piráti svůj postoj v tiskové zprávě.

 

„Žádost o zastavení pořizování nového územního plánu je zdánlivě logická, ale územní plán je důležitý dokument o rozvoji našeho města, který je v současné době již vyhotoven a nemá podle nás smysl jeho schválení odkládat. Rada města se podle nás opět snaží obejít zastupitelstvo vznikem jakési nové nikomu oficiálně nepředložené studie vytvořené na objednávku teplárny externí komerční firmou. Nevidíme žádný důvod, proč bychom měli rozvoj města takto brzdit," okomentovala hlasování pirátských zastupitelů předsedkyně klubu Zuzana Kudláčková.

Územní plán je podle Pirátů v Českých Budějovicích důležitý strategický dokument, který ovlivní podobu města v dalších dvaceti letech. Věnují mu proto dlouhodobě i z řad opozice patřičnou pozornost a o dalším vývoji budou informovat.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Vaclav 

    Reagovat

     

    To je pěkná lumpárna! Proč se územní plán neschválí a ta studie se pak neprověří jako změna územního plánu? Protože se Teplárně nechce čekat na proces změny, tak budou čekat všichni ostatní.

    Vloženo 6.12.2021 16:19:30

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace