Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kvalifikace na MS mužů 2025

Nečas se trefil posedmé v sezoně, ale Carolině to na body nestačilo

Čeští hokejisté v NHL si v nedělních zápasech moc radosti neužili. Útočník Martin Nečas sice dal sedmou branku v sezoně, ale prážku Caroliny 1:2 ve Vancouveru neodvrátil. Hokejisté NY Rangers s Filipem Chytilem a Liborem Hájkem v sestavě podlehli Nashvillu 0:1. Nedařilo se ani Floridě s Radkem Gudasem, která prohrála v Coloradu 2:3.

Martin Nečas se raduje se spoluhráči
zdroj: AP autor: Mike Carlson

Carolina po dvou třetinách prohrávala ve Vancouveru 0:2. Ve druhé části Hurricanes pouze snížili a prohráli po čtyřech výhrách v řadě. Jedinou branku Hurricanes vstřelil v 43. minutě po přečíslení dva na jednoho Nečas. Rodák z Nového Města na Moravě se po přihrávce Jesperiho Kotkaniemiho neunáhlil se zakončením a bekhendovou kličkou vystřelil Carolině naději na zvrat.

"Jeden gól dnes bohužel nestačil. Měli jsme nějaké příležitosti, ale nedokázali jsme vyrovnat," litoval Nečas, jenž je s patnácti body (7+8) šestým nejproduktivnějším Čechem v soutěži.

Vancouver si závěr zápasu pohlídal, Hurricanes nepustil do soustavnějšího tlaku a zvítězil počtvrté za sebou. "Ve třetí třetině jsme nehráli špatně, po kontaktní brance jsme měli několik náznaků před brankou soupeře, ale nedokázali jsme je zužitkovat. Bohužel jsme si nevytvořili žádnou velkou šanci, naše převaha byla trochu bez efektu," řekl trenér Caroliny Rod Brind'Amour.

Nashville s brankářem Davidem Rittichem na střídačce porazil Rangers gólem Phillipa Tomasina z úvodu druhé třetiny a vyhrál popáté v řadě. Obránce Hájek a útočník Chytil odehráli za poražený tým shodně 13 minut. Hájek ve třetí obraně nahradil nemocného švédského nováčka Nilse Lundkvista a ve svém prvním zápase v ročníku zblokoval dvě rány. Odchovanec brněnské Komety v dosavadním průběhu sezony odehrál pět utkání na farmě v Hartfordu, kde si připsal dvě asistence.

Gólman Colorada Francouz čeká na start v NHL od konce srpna 2020, celou minulou sezonu vynechal kvůli vleklému zranění kyčlí a v přípravě na aktuální ročník si poranil kotník, takže návrat musel odložit o další dva měsíce. Po více než roce bez soutěžního zápasu se český brankář rozchytal v AHL, kde ve čtyřech duelech udržel úspěšnost zásahů nad 94 procenty a vysloužil si návrat do prvního týmu Avalanche.

Domácí duel s Floridou strávil český brankář na střídačce, ze které sledoval fantastické představení švédského útočníka Andrého Burakovského. Pětadvacetiletý křídelní hráč dostal při absenci krajana Gabriela Landeskoga příležitost v první formaci Colorada a spolupráci s Nathanem MacKinnonem a Mikkou Rantanenem využil dokonale. Výhru Avalanche zajistil prvním hattrickem v kariéře v NHL. "Cítím se skvěle. Jsem rád, že jsem produktivní a pomáhám týmu k dobrým výsledkům," řekl Burakovsky, který v posledních dvou zápasech vstřelil pět branek.

Gudas odehrál za Floridu 18 minut, ani jeho čtyři srážky ale Floridě k prodloužení pětizápasové bodové série nestačily. Colorado vyhrálo počtvrté v řadě a v tabulce Západní konference se po nevydařeném startu do ročníku posunulo už na šestou pozici.

Minnesota, nejlepší celek Západní konference, nestačila na Vegas a prohrála podruhé za sebou. V gólově bohatém utkání Golden Knights přestříleli Wild 6:4. Čtyřmi asistencemi přispěl k výhře Chandler Stephenson.

Zaváhání Minnesoty využil Anaheim, který zdolal St. Louis 3:2 v prodloužení a posunul se na druhou pozici o dva body za Wild. Dvěma góly rozhodl nejproduktivnější hráč Ducks Troy Terry. Český brankář Lukáš Dostál strávil celý duel na střídačce a na premiéru v NHL stále čeká.

Výsledky zápasů NHL:

Vegas - Minnesota 6:4 (2:2, 2:1, 2:1)
Branky: 9. a 26. Whitecloud, 18. Dadonov, 34. Pacioretty, 45. Mark Stone, 60. Pietrangelo – 14. Goligoski, 20. Zuccarello, 21. Bjugstad, 42. M. Foligno. Střely na branku: 36:27. Diváci: 18.001. Hvězdy zápasu: 1. Whitecloud, 2. Stephenson, 3. Pacioretty (všichni Vegas).

NY Rangers - Nashville 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Branka: 22. Tomasino. Střely na branku: 32:24. Diváci: 16.177. Hvězdy zápasu: 1. Juuse Saros (Nashville), 2. Georgijev (NY Rangers), 3. Tomasino (Nashville).

St. Louis - Anaheim 2:3 po prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)
Branky: 27. Sundqvist, 48. N. Walker – 54. a 64. z trestného střílení T. Terry, 13. B. Robinson. Střely na branku: 25:39. Diváci: 17.010. Hvězdy zápasu: 1. T. Terry (Anaheim), 2. N. Walker (St. Louis), 3. Stolarz (Anaheim).

Colorado - Florida 3:2 (0:0, 1:0, 2:2)
Branky: 40., 43. a 52. Burakovsky – 48. J. Thornton, 51. Montour. Střely na branku: 26:33. Diváci: 16.548. Hvězdy zápasu: 1. Burakovsky, 2. Rantanen, 3. Kuemper (všichni Colorado).

Vancouver - Carolina 2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
Branky: 19. Boeser, 28. Elias Pettersson – 43. M. Nečas. Střely na branku: 26:30. Diváci: 18.714. Hvězdy zápasu: 1. Demko, 2. Myers, 3. Elias Pettersson (všichni Vancouver).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články