Kromě praktiků budou v Karlovarském kraji očkovat děti zatím na dvou místech

13. prosinec 2021 12:00

V Karlovarském kraji se mohou děti starší pěti let nechat očkovat vakcínou proti covidu-19 kromě praktických lékařů také v karlovarské nemocnici i v očkovacím centru v Sokolově. Ode dneška mohou rodiče registrovat své děti ve věku od 5 do 11 let. Očkování by mělo začít v Karlovarském kraji 27. prosince, uvedla mluvčí krajského úřadu Jana Pavlíková.

Zdravotníci budou očkovat dvoudávkovou vakcínou od firmy Pfizer/BioNTech, přičemž druhou dávku budou podávat po třech týdnech. Jde o vakcínu určenou pouze dětem od 5 do 11 let. Očkovací látky by měly být podle ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha dostupné do konce týdne.

Očkování bude v regionu zajištěno v ambulanci dětského oddělení Nemocnice Karlovy Vary a v sokolovském očkovacím místě v Klášteře svatého Antonína Paduánského. Vzhledem ke stavebním pracím se zatím nebude očkovat v Nemocnici Cheb, nicméně je to v plánu v druhé polovině ledna 2022.

V případě, že váš dětský lékař není zapojen do systému očkování proti koronaviru, je možné využít registraci prostřednictvím centrálního rezervačního systému zde.

„Doporučujeme k očkování přinést očkovací průkaz nebo výpis z lékařské dokumentace," uvedla lékařská ředitelka Karlovarské krajské nemocnice a krajská koordinátorka očkování Dagmar Uhlíková.

Další možností pro mladší děti je očkování v ordinacích pediatrů, kam se lidé nemusí registrovat přes internet, ale osloví přímo lékaře. V Karlovarském kraji ordinuje 61 lékařů pro děti a dorost.

autor: Radim Jehlík | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související