QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňští řemeslníci se ze zrušených vánočních trhů přesunuli do Smetanky - FOTKY

15.12.2021 14:34

Osm řemeslníků ze zrušených Adventních trhů má možnost nabízet své zboží ve Smetanově ulici nedaleko náměstí Republiky. O zajištění prostoru se postarala plzeňská kloboučnice Barbora Motlová.

IMG_1507
IMG_1488IMG_1500IMG_1502IMG_1505IMG_1506IMG_1507

Při procházení Smetanovou ulicí v Plzni vás mohli od pondělí 13. prosince zaujmout stánky s řemeslným zbožím. Trhovcům prostor poskytla radnice centrálního plzeňského obvodu.

„Jsme tady všichni trhovci ze zrušených vánočních trhů, dohromady je nás tu osm. Pronajmutí tohoto prostoru organizovala moje dcera Barbora Motlová, která se spojila s městem. Nebylo to vůbec jednoduché, protože město má určité zákazy, příkazy a požadavky, takže jednání trvalo docela dlouho. Nakonec to vyšlo a i lidé to ocenili a mají o trhy zájem. Poté, co jsme domluvili tento prostor, jsme se spojili s dalšími řemeslníky z vánočních trhů,“ uvedla prodejkyně ze stánku s klobouky Tuten Huten s tím, že její dcera má s organizací trhů předchozí zkušenosti a ráda by dostala do podvědomí Plzeňanů klasické řemeslné trhy, tak jako tomu bylo dříve.

IMG_1502

Denně projde ulicí B. Smetany spousta lidí a velká většina z nich se u stánků zastaví. Prodejci si místo chválí a jsou za možnost prodávat dále i po zavření vánočních trhů velice vděční.

„Byli jsme původně na vánočních trzích na náměstí, po uzavření jsme byli zoufalí a teď jsme dostali možnost prodávat tady. Jsme za to velice vděční, sice to není stejné jako na vánočních trzích ale i tak nám to moc pomohlo,“ říká jedna ze stánkařek.

Lidé si tu mají možnost zakoupit klobouky všech barev a tvarů, výrobky ze skla, utkané tašky nebo oblečení či keramické šperky.

„Jsme tady od začátku týdne, a pokud půjde vše tak, jak má, měli bychom tu být až do Vánoc. Stejně jako ostatním to i mně velmi pomohlo,“ sdělil další z prodejců.

IMG_1506

 

foto: QAP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24