Roudnická nemocnice má nové rehabilitační vany
Zdroj: www.pentahospitals.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Nové vodoléčebné a hydromasážní vany má pro své pacienty Nemocnice v Roudnici nad Labem. Pomohou hlavně při léčbě poúrazových stavů, ale i lidem s chronickými zdravotními problémy.

“Využití těchto van je velmi široké. Největší z nich slouží především pro elektronicky řízené masáže celého těla nebo končetin,” vysvětluje Jana Hůlková, vedoucí lékařka rehabilitační péče Nemocnice v Roudnici nad Labem. “Tedy můžeme ji použít k léčení poúrazových stavů a stavů po operacích páteře a kloubů, při svalových poraněních, chronických bolestech pohybového systému, neurologických onemocněních, nedostatečném krevním oběhu v končetinách, lze ji použít i jako relaxační proceduru.”

Další dvě vany pak budou sloužit především pro masáže horních a dolních končetin. “Kromě už zmíněných poúrazových stavů je lze využít také při léčbě paréz, tedy ochrnutí končetin, dále u revmatických potíží, nedostatečného krevního oběhu v končetinách, nebo úponových bolestech jeho je třeba takzvaný tenisový loket. V případě sedací vany Aquapedis je, kromě masáže dolních končetin, možná i masáž bederní páteře a kyčlí. Tato vana nabízí i hemeroidální trysku,” vypočítává možné nasazení nových van doktorka Hůlková. Výrobcem všech tří van je renomovaná firma Medexim ze slovenských Piešťan, která patří mezi přední výrobce balneologických a hydromasážních van.

Instalace nových rehabilitačních van ale rozhodně není jedinou změnou v nemocnici za poslední měsíc. Souběžně s nimi totiž proběhla i rekonstrukce koupelny na interním oddělení, která slouží k hygieně pacientů, včetně těch s omezenou mobilitou. Zároveň se v nemocnici také dokončuje nová recepce na radiologii, kde byl v září instalován, za více než čtyři miliony korun, nový skiagraf.

Všechny prováděné akce jsou součástí dlouhodobého záměru postupné modernizace nemocnice. K ní patří například i právě probíhající rekonstrukce a zateplení střechy na interním oddělení a další investice.

Nemocnice Roudnice nad Labem byla vybudována jako okresní nemocnice v roce 1897. V 80. letech minulého století prošla rozsáhlou přestavbou, během které byla vybudována v areálu také poliklinika. Od roku 2019 je nemocnice součástí skupiny Penta Hospitals CZ. Ta zahrnuje jak šest nemocnic, ambulantní služby, tak síť specializovaných center péče o pacienty s Alzheimerovou chorobou – Alzheimer Home, a je tedy jedním z nejvýznamnějších poskytovatelů zdravotnických
služeb v České republice

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru