Benecký Sedláčka nepomstil, na šipkařském mistrovství světa podlehl v prvním kole Joyceovi

Český šipkař Roman Benecký končí na mistrovství světa profesionální organizace PDC už v prvním kole. Při své premiéře na největším turnaji roku nestačil v londýnské Alexandra Palace na domácího Ryana Joyce a podlehl mu 2:3 na sety.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český šipkař Roman Benecký

Český šipkař Roman Benecký | Foto: Kieran Cleeves | Zdroj: Reuters

Ani Benecký tak neprolomil prokletí prvního kola mistrovství světa PDC, přes které se ještě žádný český šipkař nedostal.

Začíná mistrovství světa v šipkách. Titul obhajuje Price, poprvé se představí i Čech Benecký

Číst článek

Před ním se to nepovedlo Miloslavu Navrátilovi ani dvakrát současné české jedničce Karlu Sedláčkovi. Ten loni po smolném průběhu podlehl rovněž Joyceovi, ačkoliv měl hned šest pokusů na ukončení zápasu.

Dlouho to vypadalo, že favorizovaný 38. hráč světa tentokrát žádné drama nepřipustí. Zápasy prvního kola se hrají na tři vítězné sety a každý z nich na tři vítězné legy. Benecký uhrál první leg až ve druhé sadě, pak šel ale výkon jednadvacetiletého šipkaře nahoru a srovnal stav na 2:2 na sety.

V rozhodující páté sadě šel Benecký do nadějného vedení 2:1, závěr už ale znovu patřil Joyceovi. Angličan využil třetí šipku na vítězství, celkově odehrál utkání s průměrem 93,4 bodů na tři odhozené šipky. Český reprezentant měl průměr 86,8 bodů.

Benecký byl letos jediným českým zástupcem na mistrovství světa. Na šampionát se přes kvalifikační boje nedostali držitelé profesionálních karet PDC Sedláček a Adam Gawlas.

V šipkařském chrámu Alexandra Palace se hraje od 15. prosince až do 3. ledna. Titul obhajuje světová jednička, Velšan Gerwyn Price. Pro vítěze je stejně jako před rokem přichystaná odměna půl milionu liber (asi 14,8 milionu korun). Benecký vyinkasoval za účast v prvním kole 7500 liber.

Výsledek mistrovství světa v šipkách - 1. kolo:
Joyce (Ang.) - Benecký (ČR) 3:2

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme