Prodej vánočních stromků je v plném proudu. Lidé mají při výběru jasno nejen o ceně
Foto zdroj: itesco.cz
Most

ČR - Kavkazské jedle v ceně kolem 500 korun, tak vypadá nejčastější volba zákazníků při výběru vánočního stromku. Výběr je ale daleko širší, naleznete v něm například smrk ztepilý i pichlavý a také borovici černou.

Samozřejmostí jsou také stromky v květináčích či kontejnerech. Abyste našli vše potřebné na jednom místě, budou prodejní místa také nabízet větve, jmelí a stojánky. Před vybranými obchody Tesco již nyní proto naleznete prodejní místa s vánočními stromky a doplňkovým zbožím.

Každoročně je nejoblíbenějším vánočním stromkem v Česku jedle kavkazská. Téměř ¾ zákazníků od stánků odchází právě s tímto stromečkem. Druhým v pořadí je smrk pichlavý. Většina nabízených stromků je od českých dodavatelů. „Čeští zákazníci vyznávají tradice, proto každoročně vedou v prodeji jedle. Nejčastěji volí zákazníci řezané stromky o velikostech v rozmezí jednoho až dvou metrů v ceně kolem 500 korun,“ uvedl Ivo Cvitanovič ze společnosti LEVAN CZ s.r.o.

Stromky v květináčích se prodávají stále v podobném množství, což představuje cca 5 % z prodaného množství všech stromků. Prodejci zároveň informují zákazníka, zda se jedná o dekorační stromek nebo stromek určený pro výsadbu. Prodejci současně uvádějí, že i přes zvýšené ceny některých vstupů drží ceny na úrovni z minulých let.

Prodeje stromků a doplňkového sortimentu budou probíhat před obchody Tesco po celé České republice, a to každý den až do Štědrého dne v otevíracím čase dané prodejny. Českými dodavateli stromků jsou BAOBAB – péče o zeleň s.r.o., LEVAN CZ s.r.o. a Pavel Ondráček.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru