Trefa Kane stačila jen na remízu, Manchester City rozstřílel Newcastle, Chelsea remizovala s Wolves

Trefa Kane stačila jen na remízu, Manchester City rozstřílel Newcastle, Chelsea remizovala s Wolves
ZAOSTŘENO NA OSTROVY

Bylo to jako z klasické detektivky od Agáty Christie. Akorát místo malých černoušků, respektive viníků na malém izolovaném ostrově, odpadaly kvůli covidu zápasy Premier League na velkém izolovaném ostrově. Jeden "černoušek" nakonec ale přežil. V neděli oslabená Chelsea o několik hráčů s covidem ztratila s Wolves, Manchester City naděloval v Newcastlu. Liverpool remizoval v přestřelce s Tottenhamem.




Arsenal se dál hrne vítězně Premier League. Třetí výhra v řadě mu dává pohodlnější rezervu na čtvrté pozici, byť za cenu toho že společně s Leedsem má jako jediný v tuto chvíli odehraných všech 18 zápasů, zatímco třeba jeho arcirival z Tottenhamu má v tuto chvíli o čtyři zápasy méně. Do programu 18. kola zásadně zasáhla varianta omikron šířící se Británií, kerá postupně "odvolávala" všechny předchozí zápasy. Utkání mezi Aston Villou a Burnley bylo zrušeno pouhé dvě hodiny před výkopem. Kluby budou v pondělí diskutovat, zda Premier League kompletně nepřerušit.

Arsenal se nicméně těmito diskusemi nenechal rozhodit a v Leedsu předvedl velmi suverénní výkon, kde především jeho "mladé pušky" jako Martinelli nebo Saka ukazovaly velmi vysokou formu. Domácí Leeds si tak po debaklu na Manchesteru City, kde dostal v týdnu sedm gólů, opět v defenzivě sáhl na dno a Marcelo Bielsa jako trenér domácích má nad čím přemýšlet. Nebo spíše co opravovat.

Chelsea před zápasem s Wolves požádala vedení Premier League o odložení zápasu v důvodu větší nákazy koronaviru v týmu, ale vyhověno jí nebylo. Blues tak nakonec uhráli s Wolverhamptonem bezbrankovou remízu.

Citizens si připsali už osmou ligovou výhru v řadě a jsou právem na čele tabulky. Proti Newcastlu družina kolem Pepa Guardioly vedla už od 5. minutě po brance Diase. Postupně se skóre navyšovalo a skončilo až na čtyřech gólech.

Tottenham začal proti Liverpoolu lépe a už ve 13. minutě si do vápna naběhl Kane a mířil přesně ke vzdálenější tyči. O vyrovnání se hlavou postaral Jota. Po změněn stran šli do vedení svěřence Jürgena Kloppa, když se po závaru ve vápně nejlépe zorientoval Robertson. O čtyři minuty později bylo vyrovnáno Sonem. Poté ještě Robertson surově podkopl Emersona a dostal červenou kartu.

Premier League - 18. kolo:

Leeds - Arsenal 1:4 (0:3)

Branky: 75. Rafinha - 18. a 26. Marinelli, 42. Saka, 84. Smith Rowe 

Wolverhampton - Chelsea 0:0

Newcastle - Manchester City 0:4 
Branky: 5. Dias, 27. Cancelo, 65. Mahriz, 86. Sterling

Tottenham - Liverpool 2:2
Branky: 13. Kane, 74. Son Hung-min - 35. Jota, 70. Robertson