Serie A - preview 19. kola: Inter chce potvrdit dominanci

21.12.2021, 08:39, aktualizováno 22.12.2021, 08:27
Previews
Milan Škriniar (© AFP)
Lídr tabulky Inter Milán bude hrát doma s Turínem a i když už do konce roku o vedení v lize nepřijde, může ještě stvrdit svou dominanci. Druhá Neapol hostí po výhře v Miláně tentokrát podceňovanou Spezii. Rossoneri se pokusí rehabilitovat v Empoli. Lazio česká souboj v Benátkách, kde se mu v minulosti moc nevedlo. Městského rivala AS zase na domácím hřišti po výhře nad Atalantou prověří Sampdoria.
US Sassuolo - Bologna FC  (středa 16:30)
Duel dvou (nejen) tabulkových sousedů se odehraje na stadionu Mapei, kam se podívá ekipa z blízké Bologně. Zatímco domácímu Sassuolu se daří a v poslední době obírá o body i větší týmy, Bologně se přestalo dařit.

Sassuolo hraje své zápasy na stadionu Mapei, který je vzdálen od Bologny asi 50 minut autem. Souboj dvou sousedů z regionu Emilia-Romagna otevře spolu se souběžně hraným duelem Lazia středeční program závěrečného kola podzimu a pro domácí to bude velká šance, jak poskočit tabulkou. V případě výhry by se mohlo dostat na desátou příčku okupovanou Turínem, který však čeká Inter.

Bilance trenéra Alessia Dionisiho je zatím vzácně vyrovnaná - jeho tým šestkrát vyhrál, šestkrát prohrál a šestkrát remizoval. I gólově je to téměř v rovnováze, protože 30 nastřílených branek Neroverdi doprovodili osmadvaceti inkasovanými. Naposledy se tahle statistika rozrostla v minulém kole, kdy Sassuolo dlouho vedlo nad Fiorentinou. Na oba jeho góly ale dokázal favorit odpovědět stejně a body se opět dělily.

Domácí nyní postrádají zraněnou trojku Henrique, Djuričić a Obiang, zatímco Felsinei přijedou bez čtyřky Schouten, Kingsley, De Silvestri a Svanberg.

Trenér Siniša Mihajlović nemůže být tak úplně spokojený s tím, jak se jeho hráči prezentují. Ve třech posledních duelech prohráli a ve všech třech dostali minimálně dvě branky. Série tří porážek v řadě znamenala pád až na 12. příčku, o skóre právě za Sassuolem.
US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio - Frattesi, López, Traoré - Berardi, Scamacca, Raspadori
Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skoruspki - Soumaoro, Medel, Theate - Skov Olsen, Viola, Dominguez, Hickey - Soriano, Barrow - Arnautović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.08 - 3.66 - 3.46
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Venezia FC - SS Lazio  (středa 16:30)
Lazio si minule splnilo povinnost a dobrý los má parta trenéra Maurizia Sarriho i v posledním utkání tohoto roku. Jede totiž do Benátek, jejichž fanoušci už dávno zjistili, že pouze krásné dresy jim záchranu nezajistí.

V rámci ligy za éru, kdy se za výhru dávají tři body, se proti sobě týmy Benátek a Lazia postavily šestkrát. A jejich bilance je až nečekaně vyrovnaná. Třikrát se radovalo Lazio, dvakrát jeho soupeř. Nejnovější střet se mezi těmito celky odehrál v roce 2002 a Lazio vyhrálo jasně 4:2. Tehdy hráčům udílel taktické pokyny stratég Alberto Zaccheroni.

Benátky by chtěly vzpomenout na dávné doby, kdy se jim povedlo dvakrát Lazio porazit. Laziu se na jejich půdě navíc nikdy moc nedařilo, což skýtá jistou naději. Na druhou stranu současná skvadra má na čem pracovat. V této sezoně odehrálo mužstvo na Stadio Pierluigi Penzo osm duelů a vyhrálo z nich je čtyři. Pouze tři týmy v celé lize se mohou pochlubit horší domácí bilancí.

Z posledních tří duelů se Benátky dvakrát radovaly z bodu (mimo jiné je nepřetlačil ani Juventus) a k tomu vyhrály v Coppa Italia. Lazio zatím nenaplňuje vysoká očekávání, která fanoušci od sezony po příchodu renomovaného trenéra Sarriho mají. V posledních deseti ligových kolech Lazio vyhrálo jen čtyřikrát!

Po porážce od Sassuola si Biancocelesti aspoň vynahradili ztrátu v duelu s janovským CFC, které doma jasně přehráli. Přesto jim v lize patří až 8. příčka. A aby toho nebylo málo, tak se trenér Sarri musí obejít bez kanonýra Immobileho, který byl spolu s manželkou pozitivně testován na koronavirus a je v karanténě.
Venezia FC - pravděpodobná sestava:
Romero - Mazzocchi, Caldara, Ceccaroni, Haps - Črnigoj, Vacca, Busio - Aramu, Henry, Johnsen
SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Strakosha - Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marušić - Luis Alberto, Cataldi, Bašić - Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.10 - 3.54 - 1.95
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Hellas Verona - ACF Fiorentina  (středa 18:30)
Závěr roku nevypadá pro Hellas příznivě, ale vše se dá ještě zachránit, pokud v domácím prostředí přehraje Fiorentinu. Klub z Florencie se honosí dobrou formou, pět soutěžních zápasů už neprohrál a ve Veroně si může pojistit pohárové příčky.

Ještě před dvěma týdny byl Hellas ve fantastické formě, ale pak prohrál s Atalantou, v Coppa Italia nestačil na Empoli a vše završil o víkendu, porážkou s turínským FC. Tři prohry v řadě se Hellasu podařilo zaznamenat jen na začátku sezony, kdy to pod trenérem Tudorem ještě skřípalo.

Od té doby odvedl chorvatský kouč dobrou práci a z Hellasu se stal obávaný celek, který je schopný porazit kohokoliv. Ve Veroně narazily oba římské kluby či Juventus. Domácí porážka od Atalanty jako by ale zanechala na domácích výraznější stopy, protože jen o pár dní později Hellas opět doma prohrál, tentokrát v Coppa Italia s Empoli.

Hellas se bude chtít v posledním zápase tohoto kalendářního roku vrátit na vítěznou vlnu, ale čeká ho silný soupeř - Fiorentina. Svěřenci trenéra Vincenta Italiana letos válí a konečně se po matných sezonách zapojili do bojů o evropské poháry. O víkendu sice přerušili třízápasovou sérii výher, když jenom remizovali 2:2 se Sassuolem, na druhou stranu i v tomto zápase ukázali svoji sílu, když stáhli dvoubrankové manko.

Fiorentina se opírá o skvělou formu Dušana Vlahoviće. Srbský útočník sází jeden gól za druhým a v tomto ročníku Serie A už rozvlnil síť soupeřů šestnáctkrát. Podaří se mu skórovat i ve městě Romea a Julie? Letos v dubnu se mu to při výhře Fiorentiny 2:1 podařilo. Byl to právě on, kdo z pokutového kopu vstřelil rozhodující gól. Vlahovićova penalta sehrála hlavní roli i v zápase, který se odehrál přesně před rokem a skončil remízou 1:1.

Domácí trápí rozsáhlé absence a ani proti Fiorentině nebudou připraveni Frabotta, Kalinić, Gunter, Dawidowicz a Barák. Igor Tudor nemůže počítat ani s potrestanými Magnanim a Ceccherinim. Červenou kartu uviděl v zápase se Sassuolem Biraghi, takže jeho start je ve Veroně vyloučen. Chybí i Castrovilli, Pulgar, Nastašić a Dragowski.
Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Casale, Cetin, Šutalo - Faraoni, Tameze, Veloso, Lazović, Lasagna - Caprari - Simeone
ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Odriozola, Milenković, Quarta, Terzić - Bonaventura, Torreira, Duncan - Callejón, Vlahović, González
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.02 - 3.51 - 2.34
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Inter Milán - Turín FC  (středa 18:30)
Poslední ligové kolo tohoto podzimu se bude týkat také podzimního krále, který už o svůj primát přijít nemůže. Porážka by ale pro něj i tak mohla být před Vánoci hodně nepříjemná a právě s takovým záměrem přijede na San Siro turínské FC.

První místo. To je něco, co už v tomto roce Interu zůstane. Tým, který skončil jako mistr v uplynulé sezoně, se dokázal i přes pomalejší start do nového ročníku vyškrábat na vrchol. A předvádí velmi dobrý fotbal. Většina osobností se vlastně shoduje, že Inter vypadá jako podobně úspěšný tým Antonia Conteho s tím rozdílem, že k výhrám ještě přidává působivou, dominantní podívanou příjemnou každému jeho fanouškovi.

Třeba Antonio Cassano v rozhovoru pro soukromý pořad Christiana Vieriho prozradil: "Myslím, že Inter si první místo zaslouží jako nikdo jiný. Na to, s kolika absencemi a odchody se musel vypořádat, působí opravdu fantasticky. Dřív hrál hodně účelný fotbal, ale to trenér Inzaghi povýšil. Teď se na zápasy Interu musí každý nezaujatý fanoušek těšit."

V posledních pěti ligových kláních vydržela obrana Interu pokaždé a nedostala ani jednu branku. Nerazzurri nejenže tyto duely vyhráli, ale ještě v nich nastříleli 16 gólů! A skvělou bilanci mají i s Býky z Turína. Proti nim vyhráli už čtyři poslední duely v řadě a pokaždé jim dali aspoň dvě branky. Teď můžou v duelu s nimi stanovit i nový rekord, protože ještě nikdy v historii se nestalo, že by jim dali v lize aspoň dvě branky pětkrát za sebou.

Trenér Inzaghi si nyní musí poradit s absencí vykartovaného Barelly a také zraněných Brazaa, Darmiana a Ranocchii. Hosté mají mimo hru poměrně silnou ofenzivní složku - hrát nebudou Belotti, Edera, Kone, Verdi a Praet.

Turín je taková nevypočitatelná štika, která dokáže překvapit. Trenér Ivan Jurić, ač podle vlastních slov nemá zdaleka kompletní kádr podle svých představ, zatím uhrál s Turínem 25 bodů a jen šest mu schází na Evropu. Minule si Turín poradil s Hellasem Verona, od nějž nedostal ani gól.
Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Handanovič - Škriniar, De Vrij, Bastoni - Dumfries, Gagliardini, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić - Lautaro, Džeko
Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Djidji, Bremer, Rodriguez - Singo, Lukić, Pobega, Aina - Linetty, Brekalo - Sanabria
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.32 - 5.39 - 10.30
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
AS Řím - UC Sampdoria  (středa 18:30)
Sampdoria se ocitá nebezpečně blízko sestupovému poli a v posledním soutěžním utkání tohoto roku se pokusí za každou cenu odskočit co nejdál. Jenže v Římě se jí nedaří a domácí Vlci navíc půjdou do utkání posíleni poslední výhrou.

Naposledy se Vlkům povedlo ukázat pravý potenciál, v který ani většina fanoušků právě v minulém kole nedoufala. Atalanta je tým, proti kterému se Vlkům dlouhodobě nedaří. A navíc byli Gasperiniho svěřenci ve velmi dobré formě, takže ti nejoptimističtější fandové AS doufali v remízu. Že si z Bergama odvezou výhru podpořenou čtyřmi góly, ale asi nečekali.

A přesně to se stalo, i když to chvíli vypadalo, že Bergamo dokáže srovnat na 2:2. Římský celek se díky tomu jednak udržel poblíž Ligy mistrů, i když na ni pořád ztrácí minimálně šest bodů. Především ale konečně zlomil dlouhé prokletí proti týmům z první pětky. S nimi AS už několik let pravidelně podává velmi špatné výkony a zřídka s nimi aspoň remizuje.

Dobrou zprávou pro trenéra Josého Mourinha je fakt, že se mu v důležitém a ostře hraném utkání nikdo další nezranil. Do tréninku se naopak zapojil i Stephan El Shaarawy, který by mohl nyní hodně pomoci. Mimo hru tak zůstává jen kapitán Pellegrini a dlouhodobě zraněný marod Spinazzola, u nějž se doba absence pořád prodlužuje.

Minulé měření sil opanovala Sampdoria, která vyhrála 2:0. Pokud by si nechala tři body i tentokrát, vyhrála by dva duely s AS v řadě poprvé od roku 2015. Do utkání ale nejde ve zrovna ideálním rozpoložení. I vzhledem k tomu, že při slově Sampdoria si teď hodně lidí představí zatčeného majitele Massima Ferrera.

Na hřišti se tohle stigma zatím moc neprojevuje, ale to je z velké části tím, že ani v "normálu" to Sampdorii moc nešlo. Pět výher z osmnácti odehraných duelů pro Dorii znamená až 15. místo. I když je pravda, že v posledních třech soutěžních utkáních se Námořníkům povedlo neprohrát. Tentokrát jim chybí Damsgaard, Verre (někdejší produkt juniorky právě AS) a brankář Audero.
AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patricio - Mancini, Smalling, Ibañez - Karsdorp, Veretout, Cristante, Mchitarjan, Viña - Zaniolo, Abraham
UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Falcone - Bereszyński, Yoshida, Colley, Augello - Candreva, Ekdal, Adrien Silva, Thorsby - Quagliarella, Caputo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.53 - 4.49 - 6.20
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Empoli FC - AC Milán  (středa 20:45)
Na stadion Carla Castellaniho zavítá slavný AC Milán a bude chtít napravit víkendové selhání s Neapolí, po kterém spadl na třetí místo tabulky. Empoli má ale velmi dobrou formu a úspěch s milánským gigantem ho může přiblížit pohárové Evropě.

Empoli a evropské poháry, to spojení zní jako science fiction, nicméně po osmnácti odehraných kolech nic nereálného. Nováček Serie A nabral skvělou formu a za posledních deset kol prohrál jen dvakrát, s mistrovským Interem a na půdě Hellasu.

Kdo by si pomyslel, že opět zafunguje staré spojení Azzurri s koučem Andreazzolim. Provinční celek si pod jeho vedením nedávno vyšlápl na Fiorentinu či Neapol, ale ukázal také slabší stránku, když nedokázal porazit papírově slabší Spezii.

AC Milán své fanoušky opět zklamal, když ve víkendovém šlágru s Neapolí nepředvedl takřka nic. Bezzubá hra vedla k porážce 0:1 a taky k zamyšlení se nad zimními posilami. Stále více se totiž ukazuje, že dostatečně široký a kvalitní kádr Rossoneri schází. Proti Neapoli chyběli ze základní sestavy Calabira, Kjaer, Theo Hernández či Rafael Leão a jiní hráči na jejich postech je nedokázali plnohodnotně nahradit.

Kouč Stefano Pioli přiznal špatný výkon, ovšem zlobil se i na sudího Massu, který v závěru neuznal Kessiého gól na 1:1. Podle jeho rozhodnutí byl ležící Giroud v ofsajdu a ze své pozice hru ovlivnil. Moment vyvolal po celé Itálii diskuzi, co všechno ještě může být ofsajd. Milán přišel o tři body a v tabulce klesl na třetí místo právě za Neapol. Celá situace až nápadně připomíná minulou sezonu, právě v tomto období se městský konkurent Inter utrhl na čele tabulky a nakonec získal scudetto.

I přes to všechno bude Milán ve středečním zápase favoritem, nicméně vzájemná bilance z posledních let není zcela na straně "Rossoneri". V uplynulých deseti letech vyhrálo AC nad Empoli třikrát, čtyřikrát se dělily body a jednou vyhráli Azzurri.

Empoli bude bez dvojice Damiani, Haas, ale jinak má Andreazzoli kompletní kádr, což se nedá říci o jeho protějšku Piolim. Na marodce AC zůstávají Plizzari, Calabria, Kjaer, Rebić, Leão a Pellegri. K dispozici už bude krajní obránce Theo Hernández.
Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Stojanović, Romagnoli, Luperto, Parisi - Henderson, Ricci, Zurkowski - Bajrami - Cutrone, Pinamonti
AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Florenzi, Tomori, Romagnoli, Theo Hernández - Tonali, Kessié - Messias, Díaz, Saelemaekers - Ibrahimović
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.99 - 3.90 - 1.88
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
SSC Neapol - Spezia Calcio  (středa 20:45)
Už jen jeden zápas zbývá Neapoli k udržení druhého místa za rok 2021. Na stadion Diega Armanda Maradony zavítá o záchranu bojující Spezie, takže o favoritovi zápasu nemůže být pochyb. Parthenopei mají i jasně lepší vzájemnou bilanci, přestože letos v lednu Spezia pod Vesuvem senzačně vyhrála.

Přelom listopadu a prosince nebyl pro Neapol šťastným. Pouhá jedna výhra z šesti kol přikrývala Parthenopei pomyslnou psychickou "dekou", ale z ní se naštěstí stačili odkopat. Výhra na San Siru vrátila Neapol na druhé místo a tím pádem i do boje o titul.

Neapol vyhrála na San Siru podruhé v řadě a zastavila nelichotivou sérii výsledků. Svěřenci trenéra Luciana Spallettiho mají obrovskou možnost zakončit kalendářní rok 2021 na průběžném druhém místě, stačí jim k tomu porazit Spezii. Na první pohled by to neměl být problém, Parthenopei prohráli ve vzájemných soubojích jen jednou - shodou okolností to bylo letos v lednu na vlastním stadionu. Od té doby došlo na vzájemnou konfrontaci ještě dvakrát a tady už byla lepší Neapol.

Spezii se zatím příliš nedaří a nic na tom zatím nezměnil ani trenér Thiago Motta. V dosavadním průběhu sezony zvítězili hosté jen třikrát a v tabulce se pohybují nebezpečně blízko sestupovému pásmu. Spezia nebyla o víkendu opět schopná zvítězit a doma s Empoli jenom remizovala 1:1.

Neapol trápí rozsáhlá marodka a už proti Milánu jí scházelo několik členů základní sestavy. Ani tentokrát nebudou k dispozici útočníci Osimhen a Insigne. Se zraněním laborují i Koulibaly, Fabian Ruiz a Mario Rui. Na straně Spezie do hry nezasáhnou Salcedo, Sala a Verde.
SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Ospina - Malcuit, Rrahmani, Juan Jesus, Di Lorenzo - Anguissa, Demme - Politano, Źieliński, Elmas - Mertens
Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Amian, Erlic, Nikolaou - Gyasi, Kovalenko, Bourabia, Maggiore, Reca - Manaj, Nzola
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.28 - 12.50
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Udinese Calcio - Salernitana Calcio  (úterý 18:30)
Ještě předtím, než se celá liga na chvíli uloží k zimnímu spánku, si fanoušci calcia přijdou v tomto roce naposledy na své. Na programu je 19. kolo, které začne v Udine. Domácí "Zebry" by moc rády pokračovaly v kanonádě a los k nim byl velmi přívětivý.

Už dvakrát po sobě se týmu Udinese povedlo dát pokaždé čtyři branky. !Zebry" zatím využily toho, že ke konci roku dostávají snadné cíle a po jasném vítězství v Coppa Italia si zastřílely i v minulém kole Serie A. To jim za oběť padlo Cagliari, které nebylo schopné žádné kloudné akce a dostalo rovnou čtyři branky.

Udinese ztratilo všechny body jen jednou za posledních pět utkání a alespoň bodově se hodně vzdaluje sestupové propasti. Má na ni už desetibodový náskok. Se Salernitanou se mu navíc velmi daří a z pěti vzájemných duelů neprohrálo jediný.

Salernitana se navíc znovu ocitá v úloze fackovacího panáka. Trenér Colantuono mizernou formu svého týmu nijak nepozvedl a Salernitana prohrála pět posledních soutěžních duelů, aniž by v nějakém z nich dala gól.
Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Nuytinck, Samir - Molina, Arslan, Walace, Udogie - Pussetto - Deulofeu, Beto
Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Fiorillo - Bogdan, Gyömber, Gagliolo - Kechrida, Kastanos, L. Coulibaly, Obi, Ranieri - Ribéry - Simy
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.33 - 5.06 - 10.40
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Janov CFC - Atalanta Bergamo  (úterý 20:45)
Janovské CFC se pere s nepřízní osudu a v posledním utkání před hybernanční přestávkou se pokusí o zázrak. Do Janova se totiž vrací jeho někdejší kouč, nyní již v roli oceňovaného trenéra evropského formátu. Gian Piero Gasperini a jeho Atalanta.

Ten má na Janov zajímavé vzpomínky. Nejstarší fotbalový klub v zemi vedl při své premiérové sezoně hned do první ligy a v té další ho z role nováčka dostal na pátou příčku. Což bylo mimochodem nejlepší umístění za předchozích devatenáct let Rossoblu. Na lavičku CFC se vrátil ještě za další tři roky a celkově vedl tým ve 297 utkáních.

Přesto se dá říct, že potenciál naplnil až v Atalantě. Na její lavičce strávil prozatím 263 soutěžních klání a z nich vyhrál 139. Jeho tým v nich dal už 528 branek. Poslední z nich v minulém kole proti AS Řím. To ale byl zápas, který se Atalantě vůbec nepovedl. Respektive, čistě podle výsledku ne. Od Římanů totiž Atalanta dostala čtyři branky a jen jednu vstřelila.

Zápas ale vzbudil mnohem víc emocí. Jednak se hrálo poměrně nervózně a agresivně, ale především sudí Atalantě neuznal vyrovnávací branku na 2:2. Jen aby o pár minut později zvýšil Chris Smalling na rozdíl dvou branek. Trenér Gasperini se hodně rozčiloval, protože se mu nelíbila interakce mezi VARem a sudím. Komunikaci, kterou by podle něj měli trenéři obou týmů slyšet, přirovnal k vysoce střeženému státnímu tajemství.

Jeho Atalanta tak má nyní 37 bodů a první Inter jí odskočil už na rozdíl šesti bodů. V porovnání s trablemi janovského týmu to je ale pořád ještě pohádka. Grifone mají jen 10 bodů, jsou na 18. místě a pod trenérem Ševčenkem uhráli pouze bod ze šesti duelů. V celé historii italského calcia se ještě nikdy nestalo, že by za prvních 6 utkání nějaký trenér nevyhrál jediné.
Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Vanheusden, Vasquez, Criscito - Ghiglione, Sturaro, Badelj, Portanova, Cambiaso - Destro, Pandev
Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Demiral, Djimsiti - Maehle, De Roon, Freuler, Zappacosta - Pašalić, Iličić - Zapata
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.35 - 4.62 - 1.53
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Juventus FC - Cagliari Calcio  (úterý 20:45)
Za měsíc uplynule skoro přesně 13 let od doby, kdy se Cagliari naposledy povedlo porazit Juventus na jeho hřišti a přivézt domů všechny tři body. A teď to rozhodně nevypadá, že by sardinský celek měl tuhle dlouhou sérii ukončit.

A to přesto, že i Juventus umí pořádně klopýtnout. Jen v nedávné době selhal proti nováčkovi z Benátek, na jehož stadionu nechal dva body. Z deseti minulých ligových klání se Juventusu povedlo vyhrát jen polovinu, což je rozhodně forma na míle vzdálená té z mistrovských ročníků. A to přesto, že na lavičce se před sezonou opět objevil Scudetty ověnčený Massimiliano Allegri.

Jenže letošní Juventus opět doplácí na nevyrovnaný kádr, v němž často figurují přeplacené hvězdy nedosahující kvalit turínského giganta. A doplácí také na konkurenci, která se jednak rozrostla a jednak v mnoha ohledech podniká smysluplnější kroky než Juventus. Známe ale motto "Staré dámy", takže se dá očekávat lítý boj až do samého konce.

Minulé kolo taky nebylo přehlídkou epického fotbalu, ale na domácí Bolognu, tentokrát překvapivě neefektivní, to stačilo. Juventusu na evropské poháry schází jen lepší skóre a od čtvrté Atalanty je vzdálena na šest bodů. Takže nic příjemného.

Marodka Juventusu stále čítá několik jmen. Největší slabinou je samozřejmě Federico Chiesa a vedle něj Juventusu nepomohou ani Ramsey s Danilem, menší potíže si z minulého kola odnesl ještě mladý bek Pellegrini. Cagliari bude ochuzené především ve středu hrací plochy. Vykartovaného Marina doplňují zranění Strootman, Rog nebo Walukiewicz. Z kádru byli vyřazeni Godín s Cáceresem.

Cagliari se pořád zmítá v potížích. Z deset minulých soutěžních duelů vyhrálo jediný, pohárový střet s Cittadellou. Kromě toho ale čtyřikrát remizovalo a pětkrát odešlo poraženo. V minulém kole rovněž - trenér Walter Mazzarri sledoval, jak jeho hoši dostávají klepec od Udinese (0:4)! Po další takové ztrátě se odebrali až na předposlední příčku a na sedmnácté místo jim schází tři body. Problém je především v útoku, se sedmnácti góly druhé nejslabší ofenzivě ligy.
Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - De Sciglio, De Ligt, Bonucci, L. Pellegrini - Cuadrado, Bentancur, Locatelli, Bernardeschi - Morata, Kean
Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Cragno - Ceppitelli, Altare, Carboni - Bellanova, Nandez, Deiola, Grassi, Lykogiannis - João Pedro, Keita Baldé
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.24 - 6.25 - 16.10
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Inter Milán18134148:1543
2.SSC Neapol18123335:1339
3.AC Milán18123336:2039
4.Atalanta Bergamo18114338:2437
5.AS Řím18101730:2031
6.ACF Fiorentina18101733:2431
7.Juventus FC1894525:1731
8.SS Lazio1884636:3328
9.Empoli FC1883728:3027
10.Turín FC1874723:1825
11.US Sassuolo1866630:2824
12.Bologna FC1873824:3124
13.Hellas Verona1865733:3123
14.Udinese Calcio1848626:2820
15.UC Sampdoria1854926:3419
16.Venezia FC1845917:3117
17.Spezia Calcio18341118:3913
18.Janov CFC18171019:3710
19.Cagliari Calcio18171017:3810
20.Salernitana Calcio18221411:428

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (50)

Přidat komentář
Airus

Juve remíza, čas si vsadit

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
M11

KEAN !!!

Reagovat
stuff

Konecne! Inak zatial strasna trapenka

Reagovat
Benesse

Sandro najhorší hráč na ihrisku a to hrá na strane s Rabiotom v predu to nemá kto zobrať na seba, Berna neviditeľný a zvyšok čaká, či Juan znova dačo odcentruje do brány..

Reagovat
Benesse

stačí napísať

Reagovat
stuff

Dik

Reagovat
10

Berna ještě dostane lepší smlouvu

Reagovat
stuff

Dufam

Reagovat
10

Jo, aby pak zase další 4 roky hrál největší hovno

Reagovat
stuff

Idealny lavickar za mna

Reagovat
stuff

Aha!

Reagovat
10

Reagovat
LesyJePan

Kolko je na juve divakov a kolko mozu mat? Dost prazdne mi to pride.

Reagovat
M11

FEDEEEE !!! vanoce jsou tadyyy

Reagovat
10

Berna zaslouženě po těch smolných šancích poslední zápasy

Reagovat
Largo

Forza Roma! Zakončit rok povedeným vítězstvím nad Dorií a pokračovat ve výkonu z minulýho kola, nic víc nechci.

Reagovat
CubONE

Dnes asi Messias,Diaz,Krunic-Giroud vpredu. Uz to nejak prezit a v januari Rebic s Leaom naspat.

Reagovat
Kaka14

Tak hádam miesto Krunica bude hadam Saelemaekers…. Ale aj tak s takým útokom budú musieť dať obrancovia asi gol

Reagovat
smazaný uživatel

DNESKA NIC NEŽ VÍTĚZSTVÍ NEBEREM.

Reagovat
Largo

ROMA (3-5-2): Rui Patricio; Mancini, Smalling, Ibanez; Karsdorp, Veretout, Cristante, Mkhitaryan, Vina; Zaniolo, Abraham

Očekávaná. Tak teď zopakovat výsledek s Atalantou.

Daje!

Reagovat
smazaný uživatel

Forza Inter!

Reagovat
smazaný uživatel

Dumfrieeeees

Reagovat
Nuno čomes

Dumfries!

Reagovat
smazaný uživatel

Arturo dnes kraluje středu.

Reagovat
Dejwa

Budou kousat, chce to dát druhej. Výkon zase hodně dobrej, musí to bavit a jde to vidět. Moc se mi líbí práce Lautara, byl všude, škoda koncovky.

Reagovat
Alberto Aquilani

Nech ten zápas už skončí, prosím... bolí ma z toho hlava

Reagovat
Dejwa

Velký špatný druhej poločas, borci zůstali v kabině. Koledujem si.

Reagovat
Lech

Potupa

Reagovat
Largo

Reagovat
smazaný uživatel

Důležitý 3 body

Reagovat
blaugrana

to je fakt poje... tim to AS

Reagovat
pastal

To je těžko když Mourek nechá hrát hráče kteří hrají hovno ale jsou jeho oblíbenci jako Cristante a Mikhitaryan oni dneska neudělali nic dobrého pro tým a hrajou 90 minut a to první půli celý tým odchodil a měl v piči to se těžko vyhrává Hnus

Reagovat
Largo

Reagovat
poz3n

Víte někdo, co je s Barákem? Na Livesport jeho jméno chybí úplně v hráčské listině. Díky

Reagovat
Dejwa

Je zraněnej, po novým roce by snad měl být ready

Reagovat
8lampard8

Drobne svalove zraneni, jak pise nade mnou, dalsi zapas by uz mel hrat, jak sam doufa

Reagovat
maras93

Empoli hraje moc sympaticky

Reagovat
swatm

Reagovat
stuff

Aj atmoska dobra este aj pri 1-4

Reagovat
maras93

Jojo, palec hore pro fans Empoli

Reagovat
maras93

Hezký Florko

Reagovat
swatm

dneska se mi libi Alexis ta leva strana mu zatim sedi

Reagovat
fRRR

Po dlouhý době nekazí a je vepředu skoro nejplatnější...

Reagovat
didosh

Reagovat
didosh

Reagovat
fRRR

Jako k ideálu to má daleko, skóre tomu zatím moc neodpovídá ale důležitý, že ty šance proměňujeme, potřebujeme boost.

Reagovat
fRRR

Bakayoko reálně naše nejhorší posila a to počítám Pellegriho.

Reagovat
GEGE

ne nadarmo ten picus nikde nevydrzi delsi dobu...uz od pohledu hrozna guma...

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele