Ústí má dvě nové čestné občanky. Jde o první ženy, kterým bylo toto ocenění uděleno
Děti paní Heleny Borské (synové Ladislav a Martin Krejčí, dcera Jana Čekanová) a paní Bedřiška Kulhavá. Zdroj: www.usti-nad-labem.cz
Zajímavosti

Ústí nad Labem - Helena Borská a Bedřiška Kulhavá se staly novými čestnými občankami města Ústí nad Labem. Jde o první ženy, kterým bylo toto ocenění uděleno.

Čestné občanství in memoriam bylo uděleno Heleně Borské za významnou autorskou činnost zaměřenou na Ústí nad Labem a okolí. Regionální publicistka přispívala do místních médií a publikovala vlastivědné práce např. Poznej místo, ve kterém žiješ, Toulky Ústím a okolím nebo Střípky z ústecké hudební minulosti. Zároveň aktivně působila ve skautském hnutí. Listinu o čestném občanství si na zasedání zastupitelstva převzali její potomci – Ladislav a Martin Krejčí a Jana Čekanová.

Bedřiška Kulhavá získala čestné občanství za své sportovní úspěchy a proslavení města i země v celé Evropě. V roce 1960 reprezentovala Československo na olympiádě v Římě v běhu na 800 metrů. Československo reprezentovala celkem 34x, na mistrovství Československa získala 26 titulů mistryně republiky na tratích 400 metrů, 800 metrů a v přespolním běhu. Listinu si převzala se svou dcerou Janou Vápeníkovou.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru