Mimořádná zpráva:
Načítám...
  • Načítám...
>

Havířov se chystá pomoci sportovním klubům s jejich projekty

Havířov |

Zastupitelé v Havířově jsou připraveni podpořit sportovní organizace v jejich plánovaných projektech, na které se snaží získat dotace. O které konkrétně jde, řekl radní pro sport Daniel Vachtarčík.

Sportovní kluby se chtějí rozvíjet, k tomu ale potřebují peníze. Proto se snaží na projekty získat dotace z Národní sportovní agentury, či kraje. Pomocnou ruku opět nabídne i město.

Daniel Vachtarčík (HPH), radní pro sport: "V současné době zastupitelé už dopředu deklarovali, že jsou připraveni podílet se na spolufinancování projektu TJ Slovan Havířov, který má podanou žádost u NSA na vybudování fotbalového hřiště s umělou trávou. Dále blízko k podané žádosti, nebo už mají podanou, mají také ragbisté, kteří by rádi vybudovali budovu v areálu ragbyového hřiště, která by sloužila jako zázemí pro ragbisty, ale také jako kulturní vstup na případné Havířovské slavnosti. Dalším subjektem, který má podanou žádost u NSA je TJ Dolní Datyně, která chce také zvelebit svůj fotbalový areál a naposledy zastupitelé schvalovali připravenost podpořit projektovou dokumentaci sportovnímu klubu vzpírání, který touží zrekonstruovat původní budovu vedle víceúčelové haly.”

Zastupitelé takto podpořili už v minulosti například výstavbu Národního tenisového centra, které je jedním z největších v Evropě, nebo areál TJ Slovan a nemalou částkou město přispělo i na výstavbu tenisových hal.

Daniel Vachtarčík (HPH), radní pro sport: "Ten další úspěšný model, který je zatím v běhu, a který by měli obyvatelé brzy pocítit, je výstavba druhé ledové plochy, která jede přesně v tom modelu PPP, kdy to hlavní břemeno nese soukromý subjekt. Všechny aktivity, které město chce v rámci sportu realizovat na svém území je popsané v plánu rozvoje sportu na roky 2018 až 2025. Z něj pak vychází konkrétní akční plány. My jsme ve fázi, kdy únorové zastupitelstvo bude schvalovat jak monitoring akčního plánu za rok 2021, kde se ukazuje, že téměř 90 % vytyčených cílů se nám povedlo zrealizovat. A také bude zastupitelstvo schvalovat akční plány 2022 - 2023. A v něm mimo jiné by měla být i obsažena snaha nových majitelů atletického areálu vedle našeho stánku na Slavii, snaha zpřístupnit ten areál veřejnosti, sportovní klubům a nějakým způsobem jej revitalizovat.”

V plánu je i vybudování parkourového hřiště z dotace nadace ČEZ, které by se mělo nacházet na ulici Na Nábřeží v blízkosti workoutové hřiště.

Nahlásit chybu


K tématu

Házenkáři Frýdku-Místku chtějí vylepšit výsledek z minulé sezóny, cílem je opět play off

18. září 2023 15:51 | Frýdek-Místek | Jiří Cileček

Házenkáři Frýdku-Místku jsou na letošní sezónu dobře připraveni. Tým sice opustilo několik špičkových hráčů, ale přišly další významné posily. Cílem je opět zaútočit na nejvyšší příčky a dostat se do vyřazovacích bojů v play off. Podobně jako tomu bylo v loňské sezóně.

Projekt Corrency dál přispívá dětem ze Slezské Ostravy na kroužky

8. srpna 2023 10:58 | Ostrava-Slezská Ostrava | Jiří Cileček

Rodiče ze Slezské Ostravy mohou opět žádat o příspěvek na mimoškolní aktivity svých dětí. Projekt Corrency vstoupil od začátku měsíce do druhé etapy. V každé z nich je možné získat 500 korun. Stačí se zaregistrovat přes internet a vybrat si, do jakého kroužku bude dítě chodit.

Havířovští zastupitelé se sešli na mimořádném zasedání

24. října 2023 9:36 | Havířov | Bára Kelnerová

Zastupitelé v Havířově se měli v KD Radost sejít na zasedání až v prosinci. Aby ale některé spolky a sportovní kluby mohly získat dotaci od Národní sportovní agentury, museli se zastupitelé sejít do konce října.


Pořadatelé slibují, že bude v pátek vše pro MS v hokeji připraveno

Včera 11:05 | Celý MS kraj | Tomáš Tikal

Už jen pár dní zbývá organizátorům MS v ledním hokeji v Ostravě na to, aby připravili Ostrava Arénu, fanzónu a další okolí haly. V pátek ve 14 hodin se otvírá fanzóna a v 16:20 začíná první zápas ostravské skupiny.

V Kravařích se udusila čtyřletá dívka párkem v rohlíku. Zemřela v nemocnici

Včera 20:20 | Celý MS kraj | Jiří Cileček

Velmi smutná a tragická událost otřásla v minulých dnech obcí Kravaře na Opavsku. V průběhu pauzy na cirkusovém představení zaskočil čtyřleté dívence při jídle párek v rohlíku a začala se dusit. I přes bleskovou pomoc a letecký transport do nemocnice se ji bohužel už nepodařilo zachránit.

Pěstouni z Ostravy se setkali na Horní Bečvě. Na vzdělávacím pobytu zažili i spoustu zábavy

Ostrava může být vzorem pro výborné fungování péče o ohrožené děti, o které se jejich vlastní rodiče nechtějí nebo nemohou starat. Mají totiž vysokou naději, že se dostanou do pěstounských rodin. Město také pro náhradní rodiče pořádá každým rokem víkendové setkání pěstounů, kde se nejen dozvědí důležité informace, ale také zažijí spoustu zábavy.

Senioři z karvinských městských klubů jsou fit. Společně ušli kolem Karvinského moře 392,62 km

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou necelých 393 km.

Obžalovaný tvrdí, že kamaráda sekerou zabít nechtěl

Senát Krajského soud v Ostravě začal řešit případ pokusu vraždy, který se měl odehrát před rokem v Třinci. Konflikt mezi dvěma opilými muži se jeden z nich rozhodl ukončit sekerou. U soudu odmítl přijmout nabízených 12 let vězení a tvrdí, že protivníka sekl do hlavy jen jednou.

Studéňáci ve třídění polevili, odpadu je v popelnicích více

Studénka zveřejnila výsledky odpadového hospodářství za rok 2023 - a nejsou nijak příznivé. Ve srovnání s rokem 2022 lidé loni vyprodukovali více směsného komunálního odpadu a méně třídili.

Hasiči z celého kraje soutěžili ve Frýdku-Místku ve vyprošťování lidí z havarovaných aut

Zámecké náměstí ve Frýdku-Místku se stalo dějištěm letošního krajského kola soutěže profesionálních i dobrovolných hasičů ve vyprošťování osob z havarovaného vozidla. Žádná ze soutěžících jednotek předem nevěděla, jak vážně bude zraněna posádka auta.

Ostrava jedná se zájemcem o rekonstrukci mrakodrapu. Podmínkou je dodržet návrh E. Jiřičné

Ostravský mrakodrap na Ostrčilově ulici v centu města by měl být opraven podle návrhu renomované architektky Evy Jiřičné. Je to hlavní podmínka pro zájemce o jeho koupi. V těchto dnech už začínají jednání s se společností, která podala nejvyšší nabídku.

Policie pořádá preventivní přednášky na různá témata i v domovech pro seniory

Rizika spojená s domácím násilím. Jak se bránit, a hlavně se nebát o tom promluvit. I to je jeden z preventivních programů, o kterém přednášejí policejní preventisté v domovech pro seniory. Přednášky pořádají policisté na různá témata a mezi seniory je o ně velký zájem.

V Bruntále probíhá v současnosti několik velkých staveb a investic, další se chystají

5. května 2024 19:42 | Bruntál | Karel Soukop | Bruntálský miniexpres

V Bruntále právě probíhá několik staveb a investičních akcí najednou a letos přibudou další. V současnosti na stavbu lokality Za mlékárnou navazuje stavba nového sportoviště. Dokončuje se rekonstrukce silničního napojení u rybníka, oprava silnice na Žlutý kopec a oprava autobusového nádraží.

Armáda připravila pro školy další ročník soutěže Wolfram, týmy bojují o atraktivní cenu

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny. O ty se bude bojovat 1. října ve vojenském výcvikovém prostoru Libavá.

Karvinští senioři ušli dohromady kolem Karvinského moře 392,62 km

4. května 2024 16:50 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Pro karvinské seniory připravil Odbor sociální velkou výzvu. Ujít kolem Karvinského moře dohromady 300 km. Senioři ji nejen splnili, ale dokonce překonali, ve štafetovém pochodu ušli trasu dlouhou 392 km.

Karviná oslavila Mezinárodní den tance, choreografie předvedlo na Lodičkách přes dvě stě tanečnic a tanečníků

4. května 2024 14:37 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Karvinský spolek Múza zorganizoval na Lodičkách první květnový den oslavu k Mezinárodnímu svátku tance. Vyzval všechny karvinské milovníky tance, zástupce tanečních skupin a organizací, aby veřejnosti předvedli jakým stylům se věnují a jaké choreografie umí.

Sezóna na Lodičkách byla zahájena akcí Pálení čarodějnic, zájem veřejnosti byl obrovský

4. května 2024 11:28 | Karviná | Monika Danková | Karvinský expres

Iniciativa Dokořán otevřela letošní sezónu na Lodičkách. Každý víkend se v areálu Loděnice uskuteční akce různého druhu pro veřejnost.

V Havířově odstartoval další ročník soutěže Wolfram, na nejlepší týmy čeká atraktivní cena

3. května 2024 11:28 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Sedmý roční branné soutěže Wolfram byl zahájen v Havířově. Armáda si pro žáky v letošním roce připravila i jednu novinku a hlavně atraktivní ceny.

Kotulova dřevěnka zahájila sezonu opět Dnem řemesel

3. května 2024 10:22 | Havířov | Bára Kelnerová | Havířovský expres

Kotulova dřevěnka na první květnový den přivítala pro návštěvníky opět Dne řemesel. Přes zimní pauzu prošla roubenka rekonstrukcí a díky tomu se v letošním roce prodlouží i celá sezona.

Havířov se chystá pomoci sportovním klubům s jejich projekty
Vydáno 22. prosince 2021 10:20, Havířov, Bára Kelnerová
Zastupitelé v Havířově jsou připraveni podpořit sportovní organizace v jejich plánovaných projektech, na které se snaží získat dotace. O které konkrétně jde, řekl radní pro sport Daniel Vachtarčík.

Sportovní kluby se chtějí rozvíjet, k tomu ale potřebují peníze. Proto se snaží na projekty získat dotace z Národní sportovní agentury, či kraje. Pomocnou ruku opět nabídne i město.

Daniel Vachtarčík (HPH), radní pro sport: "V současné době zastupitelé už dopředu deklarovali, že jsou připraveni podílet se na spolufinancování projektu TJ Slovan Havířov, který má podanou žádost u NSA na vybudování fotbalového hřiště s umělou trávou. Dále blízko k podané žádosti, nebo už mají podanou, mají také ragbisté, kteří by rádi vybudovali budovu v areálu ragbyového hřiště, která by sloužila jako zázemí pro ragbisty, ale také jako kulturní vstup na případné Havířovské slavnosti. Dalším subjektem, který má podanou žádost u NSA je TJ Dolní Datyně, která chce také zvelebit svůj fotbalový areál a naposledy zastupitelé schvalovali připravenost podpořit projektovou dokumentaci sportovnímu klubu vzpírání, který touží zrekonstruovat původní budovu vedle víceúčelové haly.”

Zastupitelé takto podpořili už v minulosti například výstavbu Národního tenisového centra, které je jedním z největších v Evropě, nebo areál TJ Slovan a nemalou částkou město přispělo i na výstavbu tenisových hal.

Daniel Vachtarčík (HPH), radní pro sport: "Ten další úspěšný model, který je zatím v běhu, a který by měli obyvatelé brzy pocítit, je výstavba druhé ledové plochy, která jede přesně v tom modelu PPP, kdy to hlavní břemeno nese soukromý subjekt. Všechny aktivity, které město chce v rámci sportu realizovat na svém území je popsané v plánu rozvoje sportu na roky 2018 až 2025. Z něj pak vychází konkrétní akční plány. My jsme ve fázi, kdy únorové zastupitelstvo bude schvalovat jak monitoring akčního plánu za rok 2021, kde se ukazuje, že téměř 90 % vytyčených cílů se nám povedlo zrealizovat. A také bude zastupitelstvo schvalovat akční plány 2022 - 2023. A v něm mimo jiné by měla být i obsažena snaha nových majitelů atletického areálu vedle našeho stánku na Slavii, snaha zpřístupnit ten areál veřejnosti, sportovní klubům a nějakým způsobem jej revitalizovat.”

V plánu je i vybudování parkourového hřiště z dotace nadace ČEZ, které by se mělo nacházet na ulici Na Nábřeží v blízkosti workoutové hřiště.

Zdroj: https://polar.cz/zpravy/karvinsko/havirov/11000029119/havirov-se-chysta-pomoci-sportovnim-klubum-s-jejich-projekty