Švýcarský fintech Amnis expanduje do Česka

AMNIS Treasury Services AG (Amnis), švýcarská fintech společnost založená v roce 2014 s cílem zjednodušit zahraniční platby pro malé a střední podniky, expanduje do České republiky díky své licenci platební instituce udělené lichtenštejnským úřadem pro finanční trh.

Amnis Europe AG, 100% dceřiná společnost švýcarské fintech společnosti, se stala první platební institucí registrovanou v Lichtenštejnsku. Možnost přenášet nově obdrženou licenci do dalších zemí Evropského hospodářského prostoru v rámci volného pohybu služeb (Evropský pas) umožňuje společnosti Amnis nabízet své služby na českém trhu.

To společnosti otevírá obrovský potenciál nejen v Čechách, ale na celém evropském trhu s 23 miliony podniků. Česká republika je společně s Německem, Rakouskem, Itálií a Polskem součástí první fáze evropské expanze, kterou společnost naplánovala na konec roku 2021. Doposud se společnost Amnis významně rozvíjela ve Švýcarsku, kde platformu WebApp využívá již více než 2000 firem.

Michael Wüst, generální ředitel společnosti Amnis, k této expanzi říká: "Jsme velmi rádi, že můžeme v Evropě začít působit s naší licencí platební instituce. Jsem přesvědčen, že díky našim podmínkám vstřícným k podnikatelům se rychle prosadíme na evropském bankovním trhu pro malé a střední podniky. Naším cílem je stát se jedničkou v oblasti zahraničních plateb a měnových transakcí."

Pro expanzi do České republiky a Polska se společnost Amnis posílila o Tomáše Rojíka, který na finančním trhu působí již od roku 2006 a má s devizovými obchody bohaté zkušenosti. Malým a středním podnikům v Česku by se tak mělo dostat co nejlepšího servisu a podpory pro jejich devizové transakce a zahraniční platby.

Oproti tradičním bankám, Amnis nabízí výhodné a transparentní podmínky pro všechny firmy bez ohledu na objem transakcí. Společnost tak dokazuje, že konverze měn mohou být výhodné i pro menší podniky, které by na tak přívětivé podmínky nedosáhly. V konečném důsledku jsou malé a střední podniky schopné ušetřit ročně tisíce korun.

Amnis (https://amnistreasury.com/cs) je fintech společnost z Zürichu, která radikálně zjednodušuje zahraniční platby a měnové transakce pro malé a střední podniky. Společnost Amnis již poskytuje služby více než 2 000 podnikům a dále roste. Kromě tradičních platebních kanálů nabízí Amnis možnost platit dodavatelům v rámci vlastní PEER sítě v reálném čase a bez poplatků. Za společností Amnis stojí dva hlavní investoři Spicehaus Partners AG a Spicehaus Swiss Venture Fund, kteří evropskou expanzi podpořili částkou tři miliony eur.

O společnosti Amnis

Společnost Amnis byla založena v roce 2014 a zjednodušuje mezinárodní obchod pro malé a střední podniky. Online platforma umožňuje malým a středním podnikům snadno, rychle a výhodně provádět zahraniční platby a související devizové transakce. Na tuto službu se již spoléhá více než 2000 švýcarských malých a středních podniků. Při expanzi do Evropy se proto společnost Amnis může spolehnout na stabilní procesy a osvědčená řešení.

Webová aplikace Amnis se zrodila z myšlenky zjednodušit práci finančních týmů malých a středních podniků tím, že radikálně odstraní překážky v zahraničních platbách. Zahraniční platby jsou prováděny stejně rychle, snadno a výhodně jako místní převody. Amnis nyní umožňuje malým a středním podnikům provádět platby ve více než 50 měnách. Klienti Amnis budou také brzy schopni snadno přijímat cizí měny pomocí účtu IBAN.

Prostřednictvím peer-to-peer sítě Amnis se mohou malé a střední podniky spojit se svými dodavateli a provádět bezplatné platby v reálném čase bez jakýchkoli poplatků. Registrace nových platebních partnerů je hotová během pár minut díky plně online procesu.

https://amnistreasury.com/cs

Kontakt pro média:

Tomáš Rojík

Country Manager CZ & Poland

tomas.rojik@amnistreasury.com

Klíčová slova ČR-Švýcarsko-internet-banky-trh-firmy-Amnis

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Finance, ekonomika
Obchod, marketing
IT, telekomunikace

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.