Vodárna Plzeň věnuje stovky vánoční kaprů

blank

Společnost děkuje lidem, kteří dlouhodobě nasazují své síly v boji s covidem a daruje jim stovky vánočních kaprů na štědrovečerní stůl ze Sádek Plzeň v areálu úpravny vody na Homolce. Vodaři navíc přidávají praktickou tradiční síťovku. Celkem 381 kaprů putuje ze Sádek Plzeň v areálu na Homolce zdravotníkům z covid oddělení do FN Plzeň, hasičům z KZS Plzeňského kraje, zaměstnancům a dobrovolníkům Mezigeneračního a dobrovolnického centra TOTEM a dobrovolníkům v charitních službách.

„Berte to prosím jako náš výraz vděku za vaši namáhavou práci, úsilí a obětavost, která vůbec není samozřejmá. Vážíme si jí, víme o vás a chceme vás tímto dárkem alespoň trochu podpořit. Děkujeme,“ řekl generální ředitel Vodárny Plzeň Jiří Kozohorský lidem, kteří budou i o Vánocích pracovat na odděleních s nepřetržitým provozem a starat se o ty, kteří to právě potřebují.

Předseda představenstva a technický náměstek primátora Pavel Šindelář dále připomněl, že víc než kdy jindy, je právě nyní důležitá solidárnost a ochota pomáhat. „Vodárna Plzeň je součástí kritické infrastruktury a děkuji i jejím zaměstnancům za zodpovědný přístup k práci. Plzeňanům garantujeme stoprocentní kvalitu vody,“ zdůraznil Šindelář.

Covidové centrum FN Plzeň si už převzalo 300 voucherů na kapry. „Velmi si tohoto dárku pro tradiční štědrovečerní stůl vážíme. Naše zdravotníky potěší sebemenší poděkování, kapří dar mnohé z nich dojal. Moc děkujeme za tento projev díků a věříme, že spolupráce s Vodárnou Plzeň bude pokračovat i v příštím období, v jiné formě a bez covidu,“ uvedl ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Přes 30 voucherů dostalo i krajští hasiči, kteří například pomohli vybudovat zařízení pro náhradní čerpání vody z Radbuzy, protože hrozilo, že Úhlavou by přitekly nebezpečné chemikálie až do úpravny vody na Homolce. 50 poukazů směřuje také charitním dobrovolníkům a do dobrovolnického centra TOTEM. „Covidová doba je už dlouhá a únavná a my jsme tu proto, abychom ji pomohli seniorům prožít, nejen přežít,“ potvrdila ředitelka TOTEMu Vlastimila Faiferlíková.

Scroll to Top